Remekül sikerült a főpróba

Vissza
Remekül sikerült a főpróba

Ötödik edzőmeccsünket is magabiztosan, 36-26-ra megnyertük a horvát rekordbajnok, RK PPD Zagreb ellen. Kiválóan sikerült a a főpróba.

MOL-PICK SZEGED–RK PPD Zagreb 36–26 (21–12)
Férfi kézilabda, felkészülési mérkőzés. Szeged, újszegedi sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Bíró, Kiss O.
MOL-PICK SZEGED: Mikler – Radivojevics 3, Henigman 2, Bánhidi 1, Källman 3, Bodó 3, Bombac 3. Csere: Alilovic (kapus), Kaspárek 5, Gaber 2, Canellas 3/1, Mackovsek 3, Kecskés, Zsitnyikov 5, Rosta 3. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
RK PPD Zagreb: Asanin – Bozic Pavletic 3/1, Mlakar 2, Vistorop, Stojnic, Hrstic 4, Mandic 2. Csere: Jandric (kapus), Mrakovcic 1, Obradovic, Vuglac 7, S. Buric 4, Ravnic, Matanovic 3, Grahovac. Vezetőedző: Igor Vori.
Hétméteres: 2/1, ill. 3/1.
Kiállítás: 6, ill. 10 perc.

A héten immár a negyedik koronavírus-tesztet végezték el a csapatunkon és a stábtagokon. Mindenképpen jó hír, hogy mindenkinek negatív lett az eredménye. A pénteki ellenfél, a szintén BL-induló horvát RK PPD Zagreb is negatív eredményekkel érkezett hozzánk.

Főpróba! Így harangoztuk be az ötödik edzőmeccsünket, hiszen a jövő héten már két bajnoki vár ránk. Bodó Ricsi bombagóljával indult a meccs, a Zagreb fordított, 2-1-re vezetett. Ezután viszont olyan védőfalat húztunk a hatosunk elé, ami ellen tehetetlen volt a horvát rekordbajnok. Jöttek Mikler Rolitól a bravúrok, annyi blokkot mutattunk be, hogy öröm volt nézni, így könnyű gólokkal fokozatosan léptünk el. A ziccereket pedig rendre értékesítették a játékosaink. Jonas Källman és Bogdan Radivojevics az élen járt ebben. Műtéte után pályára lépett Joan Canellas is, aki előbb parádésan védekezett, majd a tőle szokásos okos góllal jelezte, hogy visszatért. Robogtunk, nem bírt velünk a Zagreb, így a 20. percben 15-5 volt a javunkra. A félidő hajrájában potyogtak a gólok, de így is magabiztosan, 21-12-re vezettünk.

Mirko Alilovic jött a második játékrészében a kapunkba. Egyből védett is egy hetest, a kontrából pedig Matej Gaber volt eredményes, 22-12. Ezután kettős hátrányba kerültünk, amit csak 1-0-ra nyert meg a Zagreb. Dmitrij Zsitnyikov remek találataival tartottuk magabiztos vezetésünket, a 41. percben 26-15-ös szegedi vezetést mutatott a jó öreg spori eredményjelzője. Egy gól itt, egy gól ott, ez volt a menetrend az elkövetkező percekben. Rosta Miki is szerepet kapott, ha már beállt, egyből gólt is szerzett. A hajrában sem volt gond, remek ritmusban játszottunk, így magabiztosan, 36-26-ra nyertünk az RK PPD Zagreb ellen.

Legközelebb már szeptemberben 2-án (szerda), 19.45-kor a K&H férfi kézilabda ligában lépünk pályára. Az első meccsen Orosházán vendég szerepelünk. A találkozót az M4 Sport élőben adja.

Juan Carlos Pastor: - Az első félidőben kimondottan jól játszottunk, hatékony volt a védekezésünk, könnyű gólokat szereztünk. Ezután a nagy különbségű vezetésünk tudatában kicsit visszavettünk a tempóból, már nem koncentráltunk olyan jól, mint a meccs elején. Összességében elégedett voltam a csapatom teljesítményével. Meccsről meccsre lépünk előre, ez fontos, és ami örömteli, hogy az eltervezett úton járunk.

Mikler Roland: - Élveztem a meccset, az első harminc percben kaptam szerepet, remekül működött a védekezésünk. Fontos minden győzelem, de nem szabad most azt hinnünk, hogy minden rendben, hiszen ez csak edzőmeccs volt.Lehet rá építeni, de még hosszú út áll előttünk.

Tudósítás: Süli Róbert
Fotók: Sólya Eliza

Közzétéve: 2020.08.28.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/30
Új Aréna-rekorddal nyertünk a NEKA ellen

Utolsó hazai alapszakaszbeli meccsünkön 47-31-re nyertünk a HSE NEKA ellen. 47 az új PICK Aréna-rekord.

2024
04/30
Szurkolói információk a HSA NEKA elleni hazai meccsre

Kedd 18 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a HSA NEKA csapatát fogadjuk a PICK Arénában. Szurkolói információk.

AZ ÖSSZES HÍR