Magabiztos sikert arattunk Tatabányán

Vissza
Magabiztos sikert arattunk Tatabányán

Magabiztos, 34–28-as bajnoki győzelemmel hangoltunk Tatabányán a szombati Bajnokok Ligája-mérkőzésre, amelyet az újszegedi sportcsarnokban játszunk 17.30-tól a német bajnok Flensburg ellen.

Grundfos Tatabánya KC – MOL-PICK SZEGED 28–34 (13–18)
Férfi kézilabda NB I, 4. forduló. Tatabánya, Földi Imre Sportcsarnok, 1200 néző. Vezette: Hargitai, Markó.
Grundfos Tatabánya KC: Bartucz – Hornyák 3, Ancsin 9, Sipos, Vranjes, Bozovics 5, Vujovics 3/2. Csere: Borbély, Deményi (kapusok), Balogh 2, Ilyés 1, Borzas 5, Szász, Dénes, Ernei. Vezetőedző: Vladan Matics.
MOL-PICK SZEGED: Alilovic – Radivojevics 7/3, Maqueda 4, Bombac 5, Bánhidi, Bodó 6, Källman 2. Csere: Mikler (kapus), Gaber 2, Canellas 3, Stepancic 5, Henigman, Zsitnyikov, Rosta, Bajus. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Hétméteres: 2/2, ill. 4/3.
Kiállítás: 6, ill. 14 perc.

Nyilatkozatok:

Vladan Matics, a Tatabánya vezetőedzője: – Az első szó a gratulációé, mert végig uralta a meccset a Szeged. Mi sok gonddal küzdöttünk, így komoly taktikáról nem is igazán beszélhetünk. legtöbbször csak improvizáltunk, de nem lehetett valós esélyünk. Harcoltunk, küzdöttünk, de ez most ennyire volt elég. Azt kívánom, hogy a Szeged jusson be a BL elődöntőjébe.

Ancsin Gábor, a Tatabánya játékosa: – Sajnálom, hogy végig csak a Szeged nyomában loholtunk. Sokat hibáztunk, ez pedig egy ilyen jó csapat ellen döntőnek bizonyult.

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK SZEGED vezetőedzője: – Gratulálok a csapatomnak, minden játékosom kivette a részét ebből a sikerből. Döntő volt, hogy jól kezdtük a mérkőzést, amit ezután végig kontrolláltunk, és magabiztosan győztünk egy olyan oroszlánbarlangban, ahol sosem egyszerű.

Bodó Richárd, a MOL-PICK SZEGED játékosa: – Az elmúlt négy évben mindig nehéz meccset játszottunk itt, Tatabányán, így most kiszakadt belőlünk a feszültség. Örülök, hogy megszereztük a két pontot, és nagyon beleálltunk a mérkőzésbe.

Összefoglaló:

Egyperces gyászszünettel kezdődött a mérkőzés, a hazaiak egykori magyar válogatott játékosára, Simó Lajosra emlékeztünk, aki 77. életévében hunyt el. 

Mai meccskeretünkből sérülés miatt Alen Blazevic és Stefán Sigurmannsson, valamint Mario Sostaric és Nagy Martin maradt ki, de a tatabányaiak sem számíthattak két irányítójukra, Juhász Ádámra és Győri Mátyásra.

Villámrajtot vettünk a találkozó elején, 0–3-nál már a negyedik percben időt kértek a hazaiak. Kiválóan működött a védekezésünk, támadásban pedig Bodó, Bombac és Maqueda jeleskedett, így folyamatosan növeltük előnyünket. Mirko Alilovic sem volt rest bemutatni védéseket, így negyedóra elteltével már 2–8 állt az eredményjelzőn. Éppen ekkor osztották ki a játékvezetők az összecsapás első piros lapját a Videó Ismétlő Rendszer (VIR) segítségével, miután egykori játékosunk, Vladimir Vranjes vágta nyakón Bodót. A 20. minutumban már 11–4-re vezettünk.

A szünetig kettő gólt ledolgoztak hátrányukból a hazaiak Ancsin és Borzas vezérletével, így 18–13-mal mehettünk pihenőre.

Kiváló ütemben kezdtük a második játékrészt, sültek a Bodó-bombák, Källman szépségdíjas gólt lőtt a balszélről cunderezve, de Luka Stepancic távoli átlövésgólja sem a kicsik közé tartozott. A 40. percben ismét nyolc találattal, 25–17-re vezettünk. Nem forgott veszélyben győzelmünk az indulatoktól sem mentes második félidőben. A meccs második piros lapját Bánhidi Bence kapta, miután Dénes János ráesett a lábára, mire beállónk egy hátba veregetéssel reagált. Az 56. minutumban Sipos Adrián szintén az azonnali kiállítás sorsára jutott, miután Jorge Maquedát vágta nyakon a játékvezetők szerint szándékosan. 

Tükörsima sikert arattunk a Tatabánya elleni mérkőzésen, amely két Mikler-védéssel zárult.

Legközelebb szombaton 17.30-kor lépünk pályára, a Bajnokok Ligája A csoportjának harmadi fordulójában a német bajnok Flensburgot látjuk vendégül.

Cikk: Becsei Dávid
Fotó: Dénes Balázs

Közzétéve: 2019.09.25.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/27
Tizennegyedik győzelmünk az Eger ellen

Szoros első félidő után, magabiztosan 36-29-re nyertünk a QHB Eger otthonában a K&H férfi kézilabda ligában.

2024
04/26
A 14. Eger-Szeged következik az NB I-ben

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a QHB Eger otthonában lépünk pályára. Ez lesz a két csapat 14. NB I-es meccse.

AZ ÖSSZES HÍR