Celjében kezdünk a BL-ben

Vissza
Celjében kezdünk a BL-ben

Vasárnap 17 órakor a VELUX EHF Bajnokok Ligája B csoportjában, a 11. fordulóban a szlovén RK Celje Pivovarna Lasko otthonában lépünk pályára. A hét meccsét vívjuk idegenben.

A hét meccsével kezdjük meg a szereplést 2019-ben a VELUX EHF Bajnokok Ligájában. Vasárnap 17 órakor a szlovén bajnok, az RK Celje Pivovarna Lasko otthonában lépünk pályára. Következik a B csoportban a 11. forduló.

Parádésan zártuk 2018-at, a BL-ben eddig 10 meccsen hétszer nyertünk, egy döntetlent játszottunk, és csak kétszer szenvedtünk vereséget. Jelenleg a 18 pontos francia Paris SG mögött a 15 ponttal a második helyen állunk. Négy forduló van még hátra a csoportküzdelmekből, így az izgalmak fokozódnak. A csoportból az első hat helyezett jut tovább. A csoportelső egyből a legjobb nyolc közé kerül, a további öt csapat a legjobb tizenhat között oda-visszavágós rendszerben küzd tovább.
 
Nézzük a vasárnapi ellenfelet, a Celjét. Jelenleg 7 pontjuk van, a hetedik helyen állnak a B csoportban, így hatalmas küzdelmet folytatnak a továbbjutást jelentő pozíció megszerzéséért. Tíz meccsen háromszor nyert a szlovén aranyérmes, egyszer döntetlent játszottak, és hatszor kikaptak. Többek között tőlünk is, itthon magabiztosan, 33–24-re nyertünk ellenük.
 
Csapatunk jól kezdte a szezont, előbb Budakalászon nyert (33–28), majd kedden este 2500 néző előtt hazai pályán, 33–22-re a negyedik Balatonfüred ellen. Igazán érdekes dolog, hogy mindkét meccsünkön 33 találatot jegyeztünk. Szerda délelőtt regenerációs edzést vezényelt az erőnléti edző, Bubori Kornél. Csütörtökön, pénteken és szombaton is Szegeden edzünk.
 
Bizony, csak a szombati foglalkozás után kelünk útra, mivel nincs nagy távolságra Celje, így még itthon gyakorlunk, kint már nem lesz foglalkozásunk. Várhatóan este kilenc órakor érkezünk meg, másnap délelőtt közös séta, majd taktikai értekezlet szerepel a programunkban. A meccs után egyből indulunk haza, hiszen jövő kedden az újszegedi sportcsarnokban a Mezőkövesd ellen az MK-ban csatázunk, tét a debreceni négyes döntő.
 

A Celje elleni meccsünket a Sport 1  élőben adja. Csapatunk közösségi oldalai (Facebook, Instagram és Twitter) friss hírekkel, fotókkal és videóval számolnak be a kétnapos túráról. A delmagyar.hu Útinapló formájában számol be, és szöveges online tudósítással jelentkezik, a Rádió 88 pedig élőben tudósít az év első BL-meccséről.

Cikk: Süli Róbert
Fotó: Dénes Balázs

Közzétéve: 2019.02.06.

TOVÁBBI HÍREK

2024
05/07
Szerdán indul a jegyértékesítés a Veszprém elleni bajnoki döntő szegedi mérkőzésre

Szerdán indul a jegyértékesítés a Veszprém elleni bajnoki döntő szegedi mérkőzésre.

2024
05/06
Május 29-én lesz a döntő szegedi meccse

Véglegessé váltak a magyar bajnoki döntő időpontjai. A két győzelemig tartó párharc szegedi meccse május 29-én (szerda) 18 órakor lesz.

AZ ÖSSZES HÍR