Bodó Richárd jól van, Balogh Zsolt visszatér Dániába

Vissza
Bodó Richárd jól van, Balogh Zsolt visszatér Dániába

A középdöntőkhöz érkeztek a férfi kézilabda-világbajnokság küzdelmei. Két magyar válogatott játékosunk is sérülést szenvedett a csoportkör során, hogylétükről érdeklődtünk.

– Köszönöm szépen, jól vagyok – árulta el megkeresésünkre Bodó Richárd, aki a Svédország elleni utolsó csoportmérkőzésen szenvedett bokarándulást csütörtökön. – Nem vészes a sérülésem, a bokavédőm szerencsére sokat tompított rajta. A teljes felépüléshez picit több idő kellene, a pénteki edzésen Herningben még nehezebben mozogtam. Ma Dánia ellen ott leszek a kispadon, de pihenek, pályára majd csak Tunézia ellen lépek valószínűleg – beszélt állapotáról „a Nemzet Bombázója”.

A magyar válogatott a Svédország elleni vereségének és az Egyiptom elleni döntetlenjének az eredményét vitte tovább a középdöntőbe, így egy ponttal várjuk a dán, tunéziai, norvég triót.

– Többször nem volt szerencsénk. Jobb lett volna egy svédek elleni sikerrel érkezni Herningbe, de azért nem szégyen tőlük vereséget szenvedni. Fárasztó kétnaponta ilyen komoly meccseket játszani, de összeszorítjuk a fogainkat, és megteszünk mindent, hogy nyerjünk, és elérjük a céljainkat – zárta a beszélgetést Bodó.

A MOL-PICK SZEGED és a magyar válogatott jobbátlövője, Balogh Zsolt, aki a Katar elleni mérkőzésen szenvedett bokasérülést, három forduló után még Magyarország legeredményesebb játékosa volt 18 góllal.

– Napról napra jobb képet fest a bokám, ma este visszatérek Dániába, vasárnap pedig már játszani szeretnék Tunézia ellen. Erről a végleges döntést nemzeti együttes orvosi stábja hozza meg – árulta el Balogh.

A magyar férfi kézilabda-válogatott ma este 20.30-tól (tv: M4 Sport) a házigazda dánok ellen lép pályára, míg holnap 18 órától Tunézia lesz az ellenfelünk. Bánhidi Bencéék szerdán 18 órakor Norvégia ellen zárják a középdöntő küzdelmeit.

Cikk: Becsei Dávid
Fotó: Kovács Anikó – MKSZ

Közzétéve: 2019.01.19.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/29
Négyes döntőbe jutott U18-as akadémiai csapatunk

Magabiztos győzelmet (33-21) aratott U18-as akadémia csapatunk az Eger ellen, ez a siker pedig azt jelenti, hogy a #kiskékek biztos résztvevői a négyes döntőnek.

2024
04/29
Kedden a NEKA lesz a PICK Arénában az ellenfelünk

Kedd 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga alapszakaszában az utolsó hazai meccsünket vívjuk. A PICK Arénában a HSA NEKA együttesét fogadjuk.

AZ ÖSSZES HÍR