Kedden itthon az Orosháza ellen

Vissza
Kedden itthon az Orosháza ellen

A MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a sikeres dániai BL-meccs után kedden 16.30-kor hazai pályán az Orosháza ellen csap össze a férfi kézilabda NB I-ben. A találkozót az M4 sportcsatorna élőben közvetíti.

Nyerni mindig jó dolog, bárki ellen, de a Bajnokok Ligájában aratott siker még különlegesebb, főként, ha azt idegenben sikerül elérni. Csapatunk 27-22-re nyert Dániában, Koppenhágában, a Kolding ellen, ezzel megszerezte második győzelmét a B csoportban, és jelenleg az ötödik helyen áll a nyolcas csoportban. A lefújás után a játékosok örömtáncot jártak a pályán, mindenki nagyon boldog volt.

Érdekesség, hogy vesztes meccs ide, vesztes meccs oda, a Kolding szurkolói – közel 100-an – a meccs után várták a hazai kedvenceket, és aláírást kértek a játékosoktól, közös fotót készítettek velük. Ez számunkra is furcsa volt, de a skandinávoknál ez megszokott dolog, számukra ugyan olyan kedves marad a csapat, mint előtte, hiába kaptak ki simán. 

Mi azonban szeretjük, ha nyerünk, erre büszke is mindenki. Dean Bombac kínaiból szerzett gólja – Baloghtól kapta a labdát – bekerült a forduló öt legszebb találata közé. A meccsnek vége, így mindenki a következő feladatra, a keddi (kezdés: 16.30) Orosháza elleni meccsre koncentrál. Igen, ez a soron következő, így a budapesti landolást követően a buszon videón megnézi a csapat az ellenfelet, Pastor-mester elemzést tart.

A spanyol szakember kiemelte a meccs után, hogy csapatként érték el a sikert, és ebben nemcsak azok a játékosok vállaltak csak főszerepet, akik a pályára léptek, hanem azok is, akik a kispadon ültek.

A Kolding ellen megszerezte első góljait a Bajnokok Ligájában Marko Csuruvija, aki két találatával feliratkozott a házi góllistára.

A keddi meccset követően szombaton már újabb Bajnokok Ligája találkozó vár a MOL-Pick Szegedre, Németországban, a Rhein-Neckar Löwen otthonában játszik az ötödik fordulóban.

- Süli Róbert - 

Közzétéve: 2015.10.12.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/27
Szurkolói információk a Veszprém elleni BL-meccsre

Csütörtök 18.45-kor a Bajnokok Ligájában a Telekom Veszprém csapatát fogadjuk a PICK Arénában. Szurkolói információk.

2024
03/27
Mizo Tejutazó Gyermeksarok a rangadón is

A csütörtöki magyar BL-rangadón a PICK Arénában ismét kialakítjuk a Mizo Tejutazó Gyermeksarkot.

AZ ÖSSZES HÍR