Meghódítani Koppenhágát

Vissza
Meghódítani Koppenhágát

Csapatunk vasárnap 16.50-kor a VELUX EHF Bajnokok Ligája B csoportjában, a 3. fordulóban Dániában, Koppenhágában a Kolding ellen csatázik. A meccset a Sport 1 TV élőben közvetíti.

Frederica, Helsingör, Gudme, Aalborg és Köbenhavn. Eddig ezzel az öt csapattal csatáztunk a nemzetközi porondon. A Koldinggal még nem találkoztunk, így egy újabb csapattal bővült a klub története a BL-ben. A dán együttes lesz a 36. olyan gárda, amellyel farkasszemet nézünk az európai topligában. 

A Frederica és a Helsingör ellen a KEK-ben találkoztunk. Előbbi együttest 1982-ben 27–16-ra (Tenke és Tóth G. 5–5 gól), majd idegenben 29–27-re (Tenke 8, Oláh B. 6 gól) vertük. Utóbbi ellen 1984-ben előbb idegenben 25–23-ra kikaptunk, majd itthon 31–21-re nyertünk (Lele 8, Szabadits és Tenke 6–6 gól), és bejutottunk az elődöntőbe. Érdekesség, hogy ekkor klubunk alapítója, Ludányi Márton volt az edzőnk.

Ezután jó néhány évig nem találkoztunk dán csapattal. A Bajnokok Ligája 2007–2008-as szezonjában egy felejthetlen szegedi meccsen sikerült nyertünk a Gudme ellen 34–33-ra (Zvizej 9 gól). Sokan a győztes találkozó után felkeresték a füll-orr-gégészetet, mert Krivokapics Milorad utolsó másodpercben szerezte a mindent eldöntő találatot, nem mindennapi ünneplés és hangorkán volt a lefújás után. Idegenben 28–25-re kaptunk ki (Bajusz 7). A 2010–2011-es szezonban itthon rommá vertük az Aalborgot, ekkor 37–28-ra (Sulc és Katzirz 7–7 gól) diadalmaskodtunk. Idegenben, a később Szegeden is játszó Jonas Larholm (11 gól) vezetésével 34–30-ra nyert az AaB.

Egy év múlva Koppenhágába utaztunk, a dán sztárokat (többek között: Mikkel Hansen) is a soraiban tudó AG Köbenhavn 36–24-re nyert a Bröndby Arénában, majd Szegeden 34–31-re. Azóta a Köbenhavn megszűnt, csak fellángolás volt a nemzetközi szereplésük. Éppen az elmúlt idényben törtük meg a dániai rossz sorozatot, és legyőztük az Aalborgot 28–25-re (Balogh Zsolt 13 gólt dobott!), majd itthon számunkra már egy tét nélküli meccsen 23–23-as döntetlent értünk el. Ez a dán történelem, aminek azért vannak szép emlékei.

Mivel Juan Carlos Pastor is mindig azt hagsúlyozza, hogy a jelennel foglalkozzunk, így nézzük a vasárnapi meccset, amelyet a Sport 1 TV élőben ad.
A Kolding három vereséggel rajtolt a BL-ben, egyik sztárjuk, az orosz Igropulo megsérült (vakbélműtét), így nem játszik ellenünk. Sok-sok tehetséges dán fiatal található a keretben, és több olyan játékos (Hvidt, Spellerberg, Viudes), aki nagy csatákat élt már meg, így a rutin sem hiányzik náluk.
A győzelem megszerzése fontos lenne számunkra, mert ebben a kiélezett BL-csoportküzdelemben egy-egy idegenbeli sikernek nagy jelentősége lehet.

Egyedül Roberto Parrondo sérült, így csak a spanyol jobbszélsőnk nem játszik.
A csapat szombaton hajnalban kel útra. Budapestről Frankfurtba repül, majd onnan Koppenhágába. Este már a Bröndby Arénában edzünk.

Mivel Dániában több magyar honfitársunk is dolgozik és tanul, így minden bizonnyal több magyar szurkoló is ott lesz a lelátón, ez így volt legutóbb Aalborgban is.

Az útról a delmagyar.hu Útinapló formájában számol be, a csapat Facebook és Twitter oldala friss hírekkel és videókkal jelentkezik, a pickhandball Instagram oldalon pedig fotókat láthatnak a szurkolók.

Csak előre!

Közzétéve: 2015.10.08.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

2024
04/17
Vasárnap a PICK Arénában játszik az U21-es csapatunk

Vasárnap 16 órakor az NB I/B-s bajnokság 26. fordulójában az OTP Bank-PICK Szeged U21 a Vecsés csapatát fogadja. A #kiskékek ismét a PICK Arénában vívják a meccset.

AZ ÖSSZES HÍR