Dobó Károly: Benne van a győzelem

Vissza
Dobó Károly: Benne van a győzelem

Csapatunk vasárnap 17 órakor a VELUX EHF Bajnokok Ligájában a címvédő Barcelona Lassa együttesét fogadja. Klubunk 1977-ben első nemzetközi meccsét (KEK) is a katalán gárda ellen játszotta, és a nyolcaddöntőben búcsúztattuk a hispán csapatot. Az első meccs

– Hogy emlékszik vissza az első nemzetközi meccsre, az első nagy győzelemre?

– Régen volt, bizony! 500 ember nem fért be a csarnokba, ők a bejárati ajtóig jutottak. A 1500 fős csarnokba 3 ezer ember préselődött be. Ekkor még le lehetett írni, hogy mennyien voltak a nézőtéren, a tűzoltóság nem szólt ezért.

– Izgultak a meccs előtt?

– Nagyon vártuk! Akkor még nem volt ekkora profizmus a sportban, mint most, a Barcelona sem volt olyan sztárcsapat, mint napjainkban. Nagyszerű győzelem volt, a 10 gólig jutó Buday Ferenc vezetésével 27–22-re nyertünk, én ötször vettem be a katalánok kapuját. Szép dolog visszagondolni erre a győzelemre.

– Nem játszott a visszavágón! Miért?

– A válogatottnál Buday Ferivel együtt megsérültünk, így a fiúk nélkülünk harcolták ki a továbbjutást, Barcelonában „csak” 15–13-ra kaptunk ki, így továbbjutottuk a negyeddöntőbe, ahol azonban a lengyel Lódz búcsúztatta a Szegedi Volánt.

– Mit vár a vasárnapi szegedi BL-meccstől?

– Sok a sérültünk, ezt a tempót, amely a mai kézilabdát jellemzi, nehezen lehet bírni. Meccs meccs hátán, és ezt bizony megérzik a játékosok. Benne van a győzelem a meccsben, ezt főként azért mondom, mert a Kielce ellen is sikerült kiharcolni a sikert. Ha nem jössze, akkor sincs semmi veszve, mert még hosszú a sorozat, a csapat pedig a csoportból való továbbjutást biztos, hogy kiharcolja.

1977. november 10.
Szegedi Volán SC–FC Barcelona (spanyol) 27–22 (15–11)
Szegedi Volán: Badó – Dobó 5, Oláh B. 1, Buday F. 10, Giricz, Lukács J., Lesti 2. Csere: Bartalos Z. (kapus), Baráth 4, Lele 5, Hubai. Vezetődző: Kővári Árpád.


1977. november 25.
FC Barcelona–Szegedi Volán SC 15–13 (8–5)
Szegedi Volán: Bartalos Z. – Lesti 1, Lele 3, Noel, Oláh B. 1, Giricz 1, Baráth 1. Csere: Farkas J. (kapus), Tamás 4, Skaliczki 1, Hubai 1, Lukács J. Vezetőedző: Kővári Árpád.

Közzétéve: 2015.10.02.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/28
Hétgólos hátrányba kerültünk a BL-ben

A félidőben háromgólos hátrányban voltunk, végül héttel, 30–37-re kaptunk ki a Telekom Veszprém ellen a Bajnokok Ligájában a negyeddöntőbe jutásért rendezett párharc első meccsén. A visszavágót jövő csütörtökön rendezik Veszprémben.

2024
03/27
Prágában szerepel az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapata Prágában szerepel egy nemzetközi tornán.

AZ ÖSSZES HÍR