Juan Carlos Pastor: csak előre tekintünk

Vissza
Juan Carlos Pastor: csak előre tekintünk

Csapatunk szerencsésen megérkezett a macedón fővárosba, Szkopjéba, ahol vasárnap 17.30-kor a VELUX EHF Bajnokok Ligájában a Vardar ellen csatázik. A meccset a Sport 1 tévé élőben közvetíti. A MOL-Pick Szeged vezetőedzőjével, Juan Carlos Pastorral beszél

- Mire számít a meccsen?

- Kőkemény csatára, nagy küzdelemre. Félelmetes lesz a hangulat, így erre is fel kell készülnünk.

- Erőt adhat a Kielce elleni hazai győzelem?

- A múlttal már nem szabad foglalkoznunk, mi mindig csak előre tekintünk. Most következik a Vardar elleni BL-összecsapás. Az biztos, hogy erőt adhat a Kielce legyőzése, mert jól játszottunk, jobban, mint a Löwen ellen tettük hazai pályán, pedig az is egy kimondottan jó meccsünk volt.

- Mi a macedón bajnok erőssége?

- Sok fontos dolgot be kell tartanunk. Sterbik Árpád remek kapus, akit tisztelnünk kell, de nem szabad félnünk tőle. Fontos lesz a visszarendeződés, mert a Vardar szélsői gyorsak, képesek lerohanni minket. Fontos lesz Karacsics kikapcsolása, ő remekül összejátszik a beállósokkal, és még a hazai átlövők is komoly szerepet töltenek be. Ezek a Szkopje erősségei.

- Mennyire kedvező az, hogy a nyáron Magyarkanizsán játszottunk ellenük?

- Abból sokat nem szabad levonni, mert az egy edzőmeccs jellegű találkozó volt. Mindkét csapat a felkészülés közepén járt, és játszottunk egymással. Ott azért keveset mutatott meg a Vardar és mi is a valós arcából.

- Mit szólt hozzá, hogy Dean Bombac azt nyilatkozta Önről egy kézilabda szakportálnak, hogy pályafutása legjobb edzőjével dolgozhat együtt?

- Köszönöm szépen (mondta magyarul Juan Carlos Pastor). Ez jól eső érzés, de mint említettem, a múlt már nem játszik fontos szerepet. Persze jó hallani ilyet egy játékosától, de most már a meccsre koncentrálunk. Bombac remek játékos, és még tovább fejlődhet, még jobb kézilabdás válhat belőle. Szombaton edzünk egyet, gyakoroljuk a taktikát, vasárnap pedig következik a BL-fellépés, és mi nyerni érkeztünk Szkopjéba.

Közzétéve: 2015.09.26.

TOVÁBBI HÍREK

2019
06/12
Herbert Gábor új kihívásokat keres

A PICK SZEGED utánpótlás szakmai igazgatója, Herbert Gábor új kihívásokat keres, így nem hosszabbította meg szerződését. Köszönjük a munkáját, és sok sikert kívánunk neki a felnőttek között.

2019
06/11
Magyar válogatott: az Eb-re kijutás a tét

A továbbjutáshoz egy, a csoportelsőséghez kettő pont kell a magyar férfiválogatottnak a hátralevő két Eb-selejtezőn, amelyeket ezen a héten játszanak. Holnap 18 órakor Szlovákiában lépünk pályára, vasárnap 18 órától Kecskeméten az olaszokat fogadjuk.

AZ ÖSSZES HÍR