Szombaton irány Szkopje - harmadszor a Vardar ellen a BL-ben

Vissza
Szombaton irány Szkopje - harmadszor a Vardar ellen a BL-ben

Vasárnap 17.30-kor a VELUX EHF Bajnokok Ligája B csoportjában, a 2. fordulóban a MOL-Pick Szeged együttese a macedón Vardar Szkopje otthonában lép pályára. Ez lesz a két csapat harmadik összecsapása a BL-ben.

A szegedi szurkolóknak nem igazán kell bemutatni a macedón bajnok Vardar Szkopje együttesét. Tavaly és idén nyáron is testközelből láthatták a Vardart, hiszen csapatunk a vajdasági Magyarkanizsán, a Kanizsa-kupa döntőjében csatázott ellenük. A torna fináléjában 1:1-re áll a párharc, 2014-ben mi, idén pedig a Szkopje nyert. 

A Bajnokok Ligájában is találkoztunk már velük, és jó ezt leírni, még veretlenek vagyunk velük szemben. A 2004-2005-ös szezonban, 2004. október 16-án 24-24-es döntetlent játszottunk idegenben. A félidőben még vezettünk 10-9-re. Érdekesség, hogy a jelenlegi keretből Ilyés Ferenc játszott,két gólt szerzett. A meccs legeredményesebb szegedi játékosa a jelenleg az újonc Egert erősíti Szabó Péter volt, aki tszer vette be a macedón kaput. Itthon esélyt sem hagytunk a Vardarnak, a hat gólig jutó Laluska Balázs vezérletével 13-8-as félidő után 25-18-ra nyertünk. Ilyés Feci ekkor egy gólt dobott.

A jelenlegi keretünkből Rajko Prodanovics és Marko Csuruvija játszott riválisunknál. Csuruvija mindkét szkopjei csapatban is szerepelt, így a Metalurgot is erősítette. Lino Cervar együtteséről nincs jó emlékünk, hiszen a 2013-2014-es idényben a BL-selejtezőben búcsúztattak bennünket. 

Pénteken, a délelőtt edzés után jelöli ki a keretet Juan Carlos Pastor vezetőedző. A sérültek állapota javult, Prodanovics és Robledo kedden a fővárosban egy spaciális kezelésen vett részt, azonban nagy valószínűséggel még nem tudnak játszani, viszont ha minden jól alakul, a hazai Barcelona elleni meccsen bevethetők lesznek. Roberto Parrondo is egyre jobb állapotban van, azonban egyelőre csak erősítő gyakorlatokat tud végezni.

A csapat szombaton 7.30-kor indul a sportcsarnok elől. Belgrádig buszozik, majd egy közel egy órás repülőút után érkezik meg Szkopjéba, ahol este a meccs helyszínén tréningezik. 

Nem maradnak szegedi szurkolók nélkül a MOL-Pick játékosai, Érdi Zsolt vezetésével egy kisbusznyi szurkolócsapat lesz ott a lelátón, ott, ahol mindenképpen félelmetes hangulatra lehet számítani.
Csapatunk Facebook és Twitter-oldala fotókkal, videókkal és friss hírekkel jelentkezik, a delmagyar.hu pedig szöveges online tudósításban számol be.

Fotó: Kocsis Alíz

- Süli Róbert- 

Közzétéve: 2015.09.24.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/22
Szombaton Egerben lépünk pályára

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga 23. fordulójában a QHB Eger otthonában lépünk pályára.

2024
04/20
Nagy Martin: továbbra is OTP Bank - PICK Szeged

Klubunk 2025. június 30-ig meghosszabította szerződését kapusunkkal, Nagy Martinnal.

AZ ÖSSZES HÍR