Túl az alapszakasz egynegyedén

Vissza
Túl az alapszakasz egynegyedén

A MOL-Pick Szeged eddig hat meccset játszott az NB I alapszakaszában, és hozta a kötelező, elvárt győzelmeket. Eddig 22 játékos kapott szerepet.

Hosszú még a bajnokság, csapatunk az alapszakasz egynegyedén van túl. Hat meccset játszott, és hatszor nyert. Ez az elvárás a szurkolóktól, hiszen a MOL-Pick játékosállománya kiemelkedik a mezőnyből.

Juan Carlos Pastor vezetőedző azt ígérte, hogy a fiatalok is fontos szerepet kapnak a meccseken. Erre ékes példa volt a kedd esti Vác elleni meccs hajrája, amikor a tavaly még NB I/B-ben szereplő csapat volt fent a pályán Piotr Wyszomirskivel közösen.

Eddig 22 játékosunk kapott szerepet, Manojlovity Borisz kapus Mezőkövesden a keretben volt, de nem lépett pályára.

Három újoncot avattunk Thiagus Petrus, Marko Csuruvija és Vladan Loncar személyében. Eddig a 20-ból 19 mezőnyjátékosunk talált a kapuba.

210 gólt dobtunk, ez meccsenként 35-ös átlagnak felel meg. 149-szer találtak a kapunkba, ez 25-ös átlag. 

Ancsin Gábor vezeti a házi góllistát, válogatott átlövőnk 28 gólt szerzett, őt követi a két új fiú, Marko Csuruvija 25, Thiagus Petrus pedig 22 találattal.

A legnagyobb különbséggel az újonc Eger ellen nyertünk, 17 gól volt a „közte” (37–20).

A következő NB I-es meccsünket szeptember 30-án (szerda) Balmazújvárosban vívjuk, hazai pályán október 6-án (kedd) a Cegléd ellen csatázunk majd.

- Süli Róbert - 

Közzétéve: 2015.09.23.

TOVÁBBI HÍREK

2022
09/24
A második félidőben ritmust váltottunk

Negyedik győzelmünket könyvelhettük el a K&H férfi kézilabda ligában. A szoros első félidő után 37-26-ra nyertünk a Dabas otthonában.

2022
09/23
Szombaton a Dabas otthonában szerepelünk

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga 4. fordulójában a Dabas otthonában lépünk pályára. Az NB I-ben az idei szezonban ez lesz az első idegenbeli meccsünk.

AZ ÖSSZES HÍR