Bravúros győzelemmel kezdtük a BL-szezont

Vissza
Bravúros győzelemmel kezdtük a BL-szezont

Remek győzelmet (31-30) aratott a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a lengyel KS Vive Tauron Kielce ellen. A 2800 néző előtt lejátszott meccsen Dean Bombac (11 gól) vezérletével nyert a csapatunk.

MOL-Pick Szeged-KS Vive Tauoron Kielce 31-30 (17-14)

VELUX EHF Bajnokok Ligája, B csoport, 1 forduló, újszegedi sportcsarnok, 2800 néző. Vezette: Lopez, Ramirez (spanyolok).

MOL-Pick Szeged: Sierra – Csuruvija, Balogh Zs. 1, Bombac 11/3, Vranjes 3, Thiagus Petrus 4, Källman 5. Csere: Wyszomirski (kapus), Blazevic, Zubai Sz. 2, Mindegía 2, Ilyés 2, Ancsin G. 1, Fekete B. Edző: Juan Carlos Pastor
KIELCE:
Szmal – Reichmann, K. Lijewski 4, Tkaczyk, Aguinagalde 6/2, M. Jurecki 5, Strlek 4. Csere: Sego (kapus), Bielecki 2 (1), Zorman 2, Jachlewski 1, Cupic 2, Buntic 4. Edző: Talant Dujsebajev
Az eredmény alakulása. 5. perc:
1–3. 11. p.: 4–6. 15. p.: 8–6. 18. p.: 8–8. 23. p.: 13–9. 27. p.: 14–13. 36. p.: 23–17. 50. p.: 28–26. 56. p.: 31–26
Kiállítások:
16, ill. 4 perc.
Hétméteresek:
3/3, ill. 5/3.

Micsoda érzelmek jellemzik az élsportot! Dean Bombac elsírta magát a MOL-Pick Szeged–KS Vive Tauron Kielce férfi kézilabda Bajnokok Ligája-mérkőzés sajtótájékoztatóján. A szlovén irányító a betegeskedő nagyapjának ajánlotta a győzelmet. A 11 gólig jutó irányító nem is tudott tovább beszélni, könnyeivel küszködött. A mellette ülő mester, Juan Carlos Pastor paskolta a combját, vigasztalta.

Aki látta a vasárnapi BL-meccset, hatalmas élménnyel gazdagodott. Nem volt totális telt ház, de akik kint voltak a lelátón, azok pótolták a hiányzó szurkolókat. A B közép régen látott összefogással, új dalokkal, zászlókkal, rigmusokkal készült a meccsre. A BL-rangadó érdekessége volt, hogy 10 lengyel, kielcei drukker – közös pólóban szurkoltak – a B középben foglalt helyet.

A meccs előtt dr. Szűcs Ernő Péter, a Pick Kézilabda Zrt. igazgatóság elnöke cserélt mezt a dúsgazdag kielcei tulajdonossal. A magyar együttes jótékonysági licitre ajánlja majd fel a mezt.

És akkor a meccs! A találkozó elején nem találta a ritmust a Szeged, a Kielce nehéztüzérei pedig nagyon éltek. A már említett Dean Bombac pedig extázisban játszott. Ez adott erőt a társaknak, hiszen ha ő nincs, akkor bizony szegedi gól sem születik. A meccs elején a kissé lámpalázas Thiagus Petrus szépen körbelőtte a lengyel kaput, csak sajnos nem találta el. Szerencsére a brazil elkapta a fonalat, csakúgy, mint a helyette beszálló Ilyés Ferenc, aki fontos pillanatokban szerzett gólokat, így nem volt meglepő, hogy a félidőben 17–14-es szegedi vezetést mutatott az eredményjelző. Vastaps is kísérte a fiúkat az öltözőbe.

A második 30 perc elején a MOL-Pick uralta a játékot. Jonas Källman bizonyította klasszisát, Bombac továbbra is parádésan kézilabdázott, sikerült ötgólos előnyre szert tenni, ami után már felrobbant a csarnok, zúgott a „Szeged!”

Talant Dujsebajev ugrált is a pad mellett, tépte a nem létező haját, nagyon mérges volt, mert a MOL-Pick lekézilabdázta a 12-szeres lengyel bajnok Kielcét. Az utolsó 10 perc viszont horror volt. A két spanyol spori is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy esélyt kapjon a Kielce. Főként a Szeged ellen tévedtek, szabálytalanságokat nem fújtak be, engedték tovább a játékot, míg az egyik oldalon minden 2 perc, a másikon semmi. Így a négygólos szegedi vezetésből csak egy maradt. Előtte Wyszomirski hetest védett, és hogy micsoda csapategység van – Parrondo, Prodanovics és Robledo sérülés miatt nem játszott – a Szegednél, Sierra a büntető hárítása után visszaküldte a lengyel kapust. Az utolsó percben is a kis hispán játékvezető volt a főszereplő, érthetetlen módon nem fújt a Szegednek, így Bieleckinek még lehetősége volt az egyenlítésre. Az átlövő 2 másodperccel a vége előtt lőhetett, azonban a Blazevic vezette védelem blokkolt, a MOL-Pick Szeged ünnepelhetett.
Nagyszerű győzelem volt!

A taps, az elismerés pedig megérdemelt, mert Európa egyik élcsapatát sikerült legyőzni.

Sokáig nem lesz pihenője a Szegednek, kedden 18 órakor a Vácot fogadja, majd vasárnap a BL-ben Szkopjéban, a Vardar ellen csatázik.

Juan Carlos Pastor: - Talant Dujshebaev egy igazi úriember, mert egy ilyen meccs után is képes arra, amire kevesen: elismerni, hogy a jobb nyert. Nagyszerű csata volt, nagyszerű közönséggel, amely sokat tett a győzelemért. Persze akadtak hibák, van mit még javítani, de a győzelmet sohasem kell megmagyarázni. Ma több remek teljesítmény is volt a csapaton belül, büszke vagyok a csapatomra.


Talant Dujshebaev:
- Megérdemeltem nyert a Szeged, ehhez pedig gratuálálok. Döntő volt a második félidő eleje, ekkor a Szeged megtudott lépni, mi pedig rengeteg energiát veszítettünk azzal, hogy komoly hátrányból kellett felállnunk.

Zubai Szabolcs: - Tudtuk , hogy nehéz meccs lesz, és csak akkor nyerhetünk, hogyha betartjuk a taktikai utasítást, és 120 százalékot adunk bele.  Igazi csapatgyőzelem volt, bárki aki pályára lépett hozzá tett a játékhoz. köszönjünk a nyolcadik emberünknek, a szegedi szurkolóknak a támogatást.

 

Közzétéve: 2015.09.21.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/26
A 14. Eger-Szeged következik az NB I-ben

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a QHB Eger otthonában lépünk pályára. Ez lesz a két csapat 14. NB I-es meccse.

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

AZ ÖSSZES HÍR