Második lett az U12 éveseknél a Pick Szeged A

Vissza
Második lett az U12 éveseknél a Pick Szeged A

A Pick Szeged utánpótláscsapatai 4 kategóriában indultak a Cell-kupán. Az U12-eseknél győztes Pick-Vörösmarty csapatát már bemutattuk. Most a második részben következnek a legkisebbek, az U12-esek ezüstérmet nyert csapata. A trénerrel, Serfőző Zsolttal be

– Hogyan sikerült elérni a második helyet a Cell-kupán?

– 2014. decemberében vettem át a csapat irányítását. A tavalyi szezonban az 1 évvel idősebbek között játszottunk a bajnokságban, ami jó felkészítő időszaknak bizonyult. Folyamatosan gyorsultunk, erősödtünk. Szerettünk volna visszajelzéseket kapni az elvégzett munkánkról, így jelentkeztünk olyan tornákra, ahol a saját korosztályunkkal mérkőzhettünk meg. Idén márciusában a szentesi Kiss Bálint-kupán indultunk, valamint részt vettünk májusban a Kecelen és környékén megrendezett Pünkösdi-kupán. Mindkét tornán nívós csapatok vettek részt, és sikerült mindkettőt megnyernünk. A korosztályunkban a csapatok általában egy-két jó játékos köré építik a támadásokat, mi igyekszünk a csapatmunkát kihasználva úgy felépíteni a takitikánkat, hogy minden pozícióból veszélyesek legyünk. A csapat egysége a sikerünk kulcsa.

– Hogy sikerült ezt elérni, milyen létszámmal dolgoznak az edzésen?

– Szerencsénk van, hiszen a felnőtt csapat csodálatos eredményei vonzerőt jelentenek a fiatal srácok számára. Folyamatosan jelentkeznek az edzésekre a gyerekek, akik szeretnének megtanulni kézilabdázni. Az edzéseinket általában 22-24 fővel tartjuk, de voltunk már 27-en is. A csapaton belül mindenki igyekszik az edzéseken, és mindig nagy motivációval készülnek a meccsekre.

– Hogyan folytatódik a csapat szereplése?

– Szeptember elején Gyöngyösön veszünk részt a Mátra-kupán, majd pedig szeptember közepén kezdődik a bajnokság. Az U12-es kategóriában szerepelünk majd, és igyekszünk minél tovább jutni. Bízom benne, hogy ez az év a csapatunk éve lesz!

A Pick Szeged U12-es csapatának eredményei, C csoport: Pick Szeged A–Szigetszentmiklós 23–8, Pick Szeged A–MKB-MVM Veszprém B 26–4, Pick Szeged A–H. C. Vise BMA 6–0. Keresztbe játszások: Pick Szeged A–Alsóörs 19–11, Pick Szeged A–RK Ivancna Gorica 13–12.

Pick Szeged A–Éles Kézilabda Iskola A 15–18 (8–12)
Cell-kupa, U12 döntő, Veszprém Aréna. Vezette: Asztalos, Bárkányi.
Pick Szeged A.: Hódi – Csengeri, Csókás 2, Várhidi 5, Kálmán 2, Kovács L., Szilágyi 2. Csere: Simon (kapus), Kozma 4, Fekete, Kószó, Kovács M., Tóth, Simon, Szilasi, Szűcs. Edző: Serfőző Zsolt.

A csapat tagjai: Hódi Richárd, Simon Attila, Hűvös László (kapusok), Csengeri Hunor, Csókás Ádám, Fekete Gellért, Várhidi Attila, Kálmán Péter, Kószó Balázs, Kovács Levente, Kovács Martin, Kozma Zétény, Tóth László, Simon Levente, Szilágyi Benjámin, Szilasi Zsombor, Szűcs Péter Gergő, Császár Norbert. Vezetőedző: Serfőző Zsolt

Közzétéve: 2015.08.25.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/26
A 14. Eger-Szeged következik az NB I-ben

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a QHB Eger otthonában lépünk pályára. Ez lesz a két csapat 14. NB I-es meccse.

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

AZ ÖSSZES HÍR