A szurkolók búcsúja Vadkerti Attilától

Vissza
A szurkolók búcsúja Vadkerti Attilától

Ma 18 órakor a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a bajnoki döntő második meccsén az MKB-MVM Veszprém együttesét fogadja az újszegedi sportcsarnokban. Szurkolóink két levélben is búcsúznak Vadkerti Attilától.

A szegedi szurkolók búcsúja a Kapitánytól, Vadkerti Attilától!

"Mi, ma még nem tudjuk milyen lesz ez a hely nélküled.
Mi, ma még nem tudjuk milyen lesz ez a csapat nélküled.
Csak egyet tudunk biztosan, más lesz nekünk is és más lesz neked is, holnaptól.
Toporogva irigykedünk, hogy kilépsz a napi rutinból – megszokni egy másikat –, hogy átlépsz a miénkből egy ma még ismeretlen világba. Bátorság, ambíció vagy kényszer is legyen az ok, most és itt mindegy.
Mint ahogyan a tavasz is váltja a telet, a jövő is mindig váltja a jelent. Az a jövő, amely bizalommal áll előttünk, beteljesedésre várva. Nyitottság, lelkesedés és önbizalom ma a Te szentháromságod, amelyre szükséged van, hogy hármas védelmi rendszerével keretet teremtsen abban a térben, amelyben érvényesülni fogsz. Ez az amit mi kívánunk neked, legyen meg a háromszöged ereje és akkor tiéd a siker. Sok bátorságot mindehhez!"


Molnár T. Nataniel írása

Kinyó Dáneil levele:

"Nyugodt szívvel mondhatom, hogy miatta szerettem meg a kézilabdát, a csapatot. Itt fel lehetne sorolni a sok remek tulajdonságát, de engem az fogott meg benne kb. 10 éves gyermekként, hogy hasonlított kicsit apumra(borostáját hasonlóan hordta/hordja grin hangulatjel ) és szimpatikus volt nagyon a játéka is. Talán egyik legnagyobb meglepetésem akkor ért mikor egyik rokonom, Várkonyi Csaba esküvőjére ő, Ilyés Feci és Laluska Balázs (aki egyébként később apumtól megtudva Csabi unokatesója) betoppant. Elsőre felismertem Körtét és nagy szemekkel néztem, mert személyes kedvencem, mint sportoló. Sajnos még kis visszahúzódó fiúcska voltam, na meg nem akartam zavarni mert ünnepelni jött ő is, szóval nem zaklattam autogram miatt. grin hangulatjel
Idén földrajz órán megkaptunk egy feladatot, hogy kiselőadást kell tartanunk egy olyan személyről, akit ha külföldivel beszélgetnénk Magyarországról, akkor büszkén mondanánk, hogy igen ő magyar. Egyből Körtére gondoltam, rá esett a választásom. Az előadás végén tanárnő megkérdezte "Miért őt választottad?". Én bevallom őszintén akkor se , most se tudok erre mit válaszolni, csak azt, hogy tudtam, hogy ő egy példakép és nem is gondoltam másképp, hogy lehetne bárki jobb, tehát csak ennyit mondtam:
"Mert ő egy remek ember!"

Köszönöm Körtének, hogy ilyen hűséges volt a csapathoz, hogy küzdött mindig a csapatért, oda tette magát! Hiányozni fog a pályáról, kívánok neki boldog további sikerekben gazdag életet, és azt, hogy maradjon ilyen remek ember mint ahogyan én megismerhettem a pályán és a csapaton keresztül!"

 

A kapitány

Furcsa lesz. Nagyon! Mindig poénkodtunk, hogy Szegeden az a show-elem, hogy „Hetessel! Vadkerti Attila!” A sportcsarnokban nem lehet csinálni semmit, csak bemutatni, mert a létesítmény alkalmatlan arra, hogy igazi parádéval kezdődjön a meccs. Nincs fény- és tűzijáték, itt csak bemutatás van.
Ez ma utoljára lesz. A kapitány, mindenki Körtéje utolsó szegedi meccsét játssza a MOL-Pick Szegedben. Nincs tovább, véget ér egy olyan pályafutás, amelyről más csak álmodott. Bajnok, kupagyőztes, EHF-kupa-győztes, válogatott, olimpikon, kapitány, vezér. Ez mind ő, a szegedi klub legendája.
Szerencsés vagyok, mert kevés sportolóval kötöttem az életben barátságot, vele azonban igen. 12 év van közöttünk – javamra –, mégis sokat tanultam tőle. „Az Isten engem szeret!” – mindig ezt mondta, minden nyilatkozatban ezt emelte ki. A pályafutására gondolt, azokra a sikerekre, amelyeket mi is felsoroltunk. Körte olyan ember, aki mindig ad. A csapattársai imádták, olyan vezér volt az öltözőben, akire hallgattak. Mindenki! A „kis” Körtére, a szélsőre.
Nagy szíve van. Ezt sokan megtapasztalhatták. Több szívügye van, amit azért csinál, mert szeret segíteni. Nem egyszer, nem kétszer, hanem mindig. A jó élteti, mert jó ember. Amit pedig szeretett csapatáért tett, arra nincsenek szavak. A hűség, amely a mai világban nem sokat jelent. Neki igen, mert csak egy klubot szolgált, azt, amelyiket szeretett. Azt, amely csodás sikerekkel ajándékozta meg. Ma vége lesz Szegeden egy pályafutásnak. Más csapatban ő nem tud játszani, mert ő SZEGEDI. Így, csupa nagybetűvel. Egy igazi vezér, egy igazi kapitány.

Süli Róbert


Közzétéve: 2015.05.19.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/28
Hétgólos hátrányba kerültünk a BL-ben

A félidőben háromgólos hátrányban voltunk, végül héttel, 30–37-re kaptunk ki a Telekom Veszprém ellen a Bajnokok Ligájában a negyeddöntőbe jutásért rendezett párharc első meccsén. A visszavágót jövő csütörtökön rendezik Veszprémben.

2024
03/27
Prágában szerepel az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapata Prágában szerepel egy nemzetközi tornán.

AZ ÖSSZES HÍR