Dupla meccs a héten

Vissza
Dupla meccs a héten

A MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata két meccset is játszik a héten az NB I-ben az 1–6. helyért zajló rájátszásban. Szerdán 18 órakor a Balatonfüredet, szombaton szintén 18 órakor az MKB-MVM Veszprém együttesét fogadjuk az újszegedi sportcsarnokban.

Az már a csurgói győzelmünk után kiderült, hogy a 2014–2015-ös szezonban is bajnoki döntőt vívunk. Azt is tudtuk, hogy az ellenfelünk az MKB-MVM Veszprém lesz. Egyetlen kérdés maradt: ki szerzi meg az első pozíciót az 1–6. helyért tartó rájátszásban, ki kezd először otthon a két győzelemig tartó párharcban. 

Az biztos, hogy az első meccset a döntőben május 16-án (szombat) 18 órakor, a másodikat május 19-én (kedd) 18 órakor, míg ha szükséges, akkor a harmadikat május 24-én (vasárnap) 18 órakor rendezik.

Szerdán 18 órakor érkezik a Balatonfüred, amely ellen az idei szezonban háromszor nyertünk. Itthon 38–26-ra diadalmaskodtunk, két átlövőnk, Robledo nyolc, míg Ancsin Gábor hét gólt szerzett. A MOL-Pick Szeged szurkolói a Füred magyar válogatott beállósát, Bánhidi Bencét másként figyelik majd, hiszen 2016 nyarától a tehetséges játékos minket erősít, a közelmúltban írta alá a szerződését. A győzelem megszerzése nem lehet kérdés, az már inkább, hogy a válogatottból visszatérő játékosok mennyire lesznek frissek.

Szombaton jön a várva várt Veszprém elleni csata. Milyen furcsa: idén először játszunk velük Szegeden. Idegenben 29–24-re kikaptunk, így csak akkor van esélyünk a rájátszásban az élen végezni, ha hat góllal nyerünk, vagy 28–23-ra diadalmaskodunk – öt gól különbségnél az idegenben szerzett gól számít.
Szerencsére mindenki rendben, teljes a csapatunk, egyedül Niko Mindegía lesz a hiányzónk.

Belépőt hétfőn és kedden lehet vásárolni az újszegedi sportcsarnok jegypénztárában, interneten nem lesz árusítás. Bővebb információ a jegyvásárlással kapcsolatosan a csapat honlapján található.

Óriási az érdeklődés a meccs iránt, egy Japán tévétársaság is forgat a szuperrangadón.

De ne menjünk ennyire e(E)lőre, hiszen szerdán a Füred ellen következik a főpróba, és ismerve Juan Carlos Pastor filozófiáját, hasonlóan fontos bajnokinak tekinti ezt, mint a szombatit, mert egy jó és eredményes játék alapot adhat a derbire!

CSAK ELŐRE!

- Süli Róbert - 

Közzétéve: 2015.05.04.

TOVÁBBI HÍREK

2024
07/10
Július 29-én kezdjük a felkészülést

Csapatunk július 29-én Szegeden kezdi meg a felkészülést a 2024–2025-ös idényre.

2024
07/09
Legyél te a Bika!

Augusztusban Bika Castingot tartunk. Legyél te az új szezon #kékek Bikája!

AZ ÖSSZES HÍR