Dupla meccs a héten

Vissza
Dupla meccs a héten

A MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata két meccset is játszik a héten az NB I-ben az 1–6. helyért zajló rájátszásban. Szerdán 18 órakor a Balatonfüredet, szombaton szintén 18 órakor az MKB-MVM Veszprém együttesét fogadjuk az újszegedi sportcsarnokban.

Az már a csurgói győzelmünk után kiderült, hogy a 2014–2015-ös szezonban is bajnoki döntőt vívunk. Azt is tudtuk, hogy az ellenfelünk az MKB-MVM Veszprém lesz. Egyetlen kérdés maradt: ki szerzi meg az első pozíciót az 1–6. helyért tartó rájátszásban, ki kezd először otthon a két győzelemig tartó párharcban. 

Az biztos, hogy az első meccset a döntőben május 16-án (szombat) 18 órakor, a másodikat május 19-én (kedd) 18 órakor, míg ha szükséges, akkor a harmadikat május 24-én (vasárnap) 18 órakor rendezik.

Szerdán 18 órakor érkezik a Balatonfüred, amely ellen az idei szezonban háromszor nyertünk. Itthon 38–26-ra diadalmaskodtunk, két átlövőnk, Robledo nyolc, míg Ancsin Gábor hét gólt szerzett. A MOL-Pick Szeged szurkolói a Füred magyar válogatott beállósát, Bánhidi Bencét másként figyelik majd, hiszen 2016 nyarától a tehetséges játékos minket erősít, a közelmúltban írta alá a szerződését. A győzelem megszerzése nem lehet kérdés, az már inkább, hogy a válogatottból visszatérő játékosok mennyire lesznek frissek.

Szombaton jön a várva várt Veszprém elleni csata. Milyen furcsa: idén először játszunk velük Szegeden. Idegenben 29–24-re kikaptunk, így csak akkor van esélyünk a rájátszásban az élen végezni, ha hat góllal nyerünk, vagy 28–23-ra diadalmaskodunk – öt gól különbségnél az idegenben szerzett gól számít.
Szerencsére mindenki rendben, teljes a csapatunk, egyedül Niko Mindegía lesz a hiányzónk.

Belépőt hétfőn és kedden lehet vásárolni az újszegedi sportcsarnok jegypénztárában, interneten nem lesz árusítás. Bővebb információ a jegyvásárlással kapcsolatosan a csapat honlapján található.

Óriási az érdeklődés a meccs iránt, egy Japán tévétársaság is forgat a szuperrangadón.

De ne menjünk ennyire e(E)lőre, hiszen szerdán a Füred ellen következik a főpróba, és ismerve Juan Carlos Pastor filozófiáját, hasonlóan fontos bajnokinak tekinti ezt, mint a szombatit, mert egy jó és eredményes játék alapot adhat a derbire!

CSAK ELŐRE!

- Süli Róbert - 

Közzétéve: 2015.05.04.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

AZ ÖSSZES HÍR