Rókavadászat és oroszlánölés után zebralesen

Vissza
Rókavadászat  és oroszlánölés után zebralesen

Eredményesen kalandozott eddig az állatvilágban a Pick- bika: a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának kabalaállata a tavalyi EHF-kupa-elődöntőben egy róka, az idei BL-nyolcaddöntőben pedig egy oroszlán ellen bizonyult jobbnak. A zoológusok megcáfolnák

Mintha csak a Délmagyarország vadasparki matricás albumát lapozgatnánk: a bika a róka és az oroszlán után a zebra ellen készül. Kis magyarázat a zoológiai képzavarhoz: nem a természetben, csupán a kézilabdapályán.

A MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának kabalaállata, a Pick-bika ugyanis több nagy csatát vívott az elmúlt évben hasonló pozícióban lévő társai ellen, és rendre győzni tudott. Kezdődött tavaly májusban, amikor saját barlangjában tudta legyőzni a berlini rókát, azaz Juan Carlos Pastor csapata otthon verte a Füchse Berlint az EHF-kupa elődöntőjében. Ez a siker azért volt meglepetés, mert bár tudtuk, hogy a bika erős, német állatok ellen eddig nem sokszor járt sikerrel.
Aztán jött a 2014–2015-ös szezon, benne pedig a Bajnokok Ligája nyolcaddöntője. Sokan féltették a szegedi jószágot, hiszen mégiscsak az állatok királya, az oroszlán ellen kellett bizonyítania. Pastor azonban úgy felkészítette csapatát, hogy a MOL-Pick kettős győzelemmel ejtette ki a végső győzelemre is esélyesnek tartott Rhein-Neckar Löwent. A szegediek mellett a löweni csapat és annak kabalája is fogatlan oroszlánnak tűnt.

Sokkal könnyebbnek tűnő ellenfél, egy zebra vár az előttünk álló két vasárnap a bikára, mégis most lesz a legnehezebb dolga. Mert ez nem egy egyszerű afrikai zebra, kieli, és a világ három legerősebb kézilabdacsapatának egyikét képviseli. Előbb az újszegedi sportcsarnokban, majd Németországban csapnak össze (képletesen) az állatok – még a National Geographicon sem látható ilyen szintű párviadal.

– Nem készülök külön az ellenfelekből, épp elég az, amit eddig tudok a zebrákról. Bízom magamban, és bízom a csapatban is, úgy gondolom, csak a Szeged nyerhet! Minimum egy góllal, de jobbak leszünk – nyilatkozta a Pick-bikát a meccseken életre keltő Volford Zsolt.

- Gyúrós István - 

Közzétéve: 2015.04.09.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

AZ ÖSSZES HÍR