Szombaton következik az idény első nagy rangadója!

Vissza
Szombaton következik az idény első nagy rangadója!

Szombaton 18 órakor a férfi kézilabda NB I 1–6. helyért tartó rájátszásában a MOL-Pick Szeged az MKB-MVM Veszprém otthonában lép pályára. A találkozót a Duna World televízió élőben közvetíti.

Évekekkel ezelőtt egy külföldi internetes portál több sportág nagy rangadóit vizsgálta. Köztük a kézilabdáét is. Ebben a statisztikában igen előkelő helyre került a magyar szuperderbi, a Szeged–Veszprém csata. Egyetlen rangadó, a Kiel–Flensburg összecsapás előzte meg, így a világ második legnagyobb csatájának számít a mi meccsünk.

És eljött az idő! A 2014–2015-ös idényben először találkozik egymással a két rivális. A MOL-Pick Szeged megnyerte az alapszakaszt, az MKB-MVM közel egy hete magasba emelhette a SEHA Liga serlegét, miután megnyerték a Breszt elleni finálét. Éppen ezért nem csatázott egymással eddig a két csapat, mert a Veszprém kihagyta az alapszakaszt.

A rangadó az rangadó, így mindenki izgalommal készül. Nálunk két hiányzó lesz, Niko Mindegía térdműtét, míg Jonas Källman vakbélműtét után lábadozik. Spanyol légiósunk otthon töltötte az elmúlt időszakot, sokat erősödött a térde, és bizony olyan gyakorlatokat is végzett, ami után csak ámultunk és bámultunk. Niko felvételeit a 62 ezres táborhoz közelítő csapat Facebook oldalán meg is tudják nézni.

Svéd szélsőnket hétfőn Makón műtötte meg dr. Szabó István. Jonas nem érezte jól magát, ezért merült fel a gyanú, hogy vakbélgyulladása van, amely végül be is igazolódott. Ha minden ideálisan alakul, akkor 3 hét múlva már a csapat rendelkezésére állhat. Ők ketten tehát hiányoznak. Szerencsére Piotr Wyszomirski sérülése szépen javul, így ő már a fiúkkal edzett, így ott lesz a keretben.
Azt nem kell ecsetelni, hogy a bakonyi alakulat kerete bombaerős, Európa sztárcsapata, remek játékosokkal. A meccs esélyesei ők, hiszen az ő oldalukon nincs hiányzó, apróbb sérüléssel bajlódnak játékosaik, de ők egy ilyen rangadóra biztos, hogy „összedrótozzák” magukat. Sokan kérdezhetik, hogy mi a tétje a meccsnek? Mivel még több találkozót is játszik a rájátszásban a két csapat, így most nehéz még bármit is kijelenteni. Az jól látható, hogy minden valószínűség szerint ismét Szeged–Veszprém döntő lesz, így a tét az, hogy ki kerülhet kedvezőbb pozicióba a döntőben, ki kezdhet otthon? A finálé az egyik fél második győzelméig tart, de mivel még sok meccs van hátra, köztük a május 9-dikei szegedi összecsapás, így még sok minden változhat.

Csapatunk jó hangulatban készült, a keddi Tatabánya elleni meccs (33–19) szerencsére nem sokat vett ki a fiúkból, így volt idő gyakorolni. Pastor mesternél pedig tudjuk: a taktika fontos szerepet játszik, így minden tréningen ezt súlykolták a srácok.

A MOL-Pick Szeged a péntek délelőtti edzés után útra kel, a Balaton partján tölti az éjszakát. Szombaton 18 órakor pedig kezdődik a világ második legnagyobb rangadója, az MKB-MVM Veszprém–MOL-Pick Szeged összecsapás, amit ismét a világ bármely pontján láthatnak a kézilabda szerelmesei, ugyanis a Duna World élőben adja. Két médiapartnerünk is a helyszínről jelentkezik, a delmagyar.hu szöveges online tudósításban, a Rádió 88 pedig élőben ad tudósítást a Veszprém Arénából. Csapatunk Facebook és Twitter oldala pedig friss hírekkel, részeredményekkel és fotókkal jelentkezik a derbiről.

CSAK ELŐRE!

Közzétéve: 2015.04.03.

TOVÁBBI HÍREK

2024
07/26
Szombaton rajt férfi kézilabdában az olimpián

Szombaton férfi kézilabdában is megkezdődik a küzdelem a párizsi olimpián. A magyar válogatott 11 órakor a Juan Carlos Pastor által irányított Egyiptommal mérkőzik.

2024
07/25
Seppo friss házasként kezdi el a felkészülést

Csapatunk osztrák szélsője, Sebastian Frimmel friss házasként kezdi majd el a felkészülést. Seppóval az esküvőről, a nyárról, az alapozásról és az új idényről beszélgettünk.

AZ ÖSSZES HÍR