Október 22-én sorsolnak, kiemeltek leszünk az EHF-kupában

Vissza
Október 22-én sorsolnak, kiemeltek leszünk az EHF-kupában

Megérkezett a hivatalos értesítés az Európai Kézilabda-szövetségtől, a Pick Szeged kiemelt lesz a harmadik forduló sorsolásakor, amit október 22-én tartanak Bécsben.

Megérkezett az Európai Kézilabda-szövetség hivatalos levele a Tisza-parti klubhoz, amelyből kiderül, hogy az EHF-kupában induló Pick Szeged kiemelt lesz a harmadik forduló sorsolásakor, amelyet október 22-én tartanak Bécsben.

Az biztos, hogy a legjobb 32 között nem kaphatja ellenfélül a francia Montpellier, a német Füschse Berlint és Hannovert, a spanyol Leónt, a dán Aarhus Haandboldot, a szlovák Tatran Presovot, a görög AEK Athént, a szerb Vojvodinát, a bosnyák Borac Banja Lukát és az osztrák Alpla HC Hard csapatát.

Egyelőre még hosszú lenne felsorolni, hogy kik lehetnek az ellenfelek, hiszen a második forduló a jövő hétvégén kezdődik, majd a visszavágókat rá egy hétre rendezik. Egy biztos: két magyar csapat is áll még, a Csurgó a spanyol Aragón ellen csatázik, míg a Tatabánya a svéd Lugival mérkőzik. 

A legismertebb csapat a mezőnyben a svájci Schaffhausen, amely tavaly éppen a Pickkel volt egy BL-csoportban, de a francia Chambery vagy a szerb Partizan és a szintén francia Nantes sem számít kutyaütő csapatnak – utóbbi kettő éppen egymás ellen mérkőzik.

A harmadik körben oda-vissza vágós rendszerben dől el a továbbjutás. Amelyik csapat továbbjut, az 2014-ben már csoportmeccseket játszik, az EHF négyfős csoportokat alakít majd ki, amelyből az első két helyezett jut tovább a legjobb nyolc közé. Itt megint oda-vissza vágós rendszerben zajlik a kupa, majd kialakul a legjobb négy mezőnye, amely a BL-hez hasonlóan egy négyes döntőben dönti el, hogy ki nyeri meg az EHF-kupát.

- süli róbert -

 

Közzétéve: 2013.10.01.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/28
Hétgólos hátrányba kerültünk a BL-ben

A félidőben háromgólos hátrányban voltunk, végül héttel, 30–37-re kaptunk ki a Telekom Veszprém ellen a Bajnokok Ligájában a negyeddöntőbe jutásért rendezett párharc első meccsén. A visszavágót jövő csütörtökön rendezik Veszprémben.

2024
03/27
Prágában szerepel az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapata Prágában szerepel egy nemzetközi tornán.

AZ ÖSSZES HÍR