Győztes BL-főpróba!

Vissza
Győztes BL-főpróba!

A Metalurg Szkopje elleni BL-selejtezőre készülő Pick Szeged férfi kézilabdacsapata győztes főpróbát tartott a romániai Székelyudvarhely ellen. Juan Carlos Pastor csapata ha nem is sziporkázó játékkal, de 29-23-ra nyert.

Pick Szeged-Székelyudaverhely 29-23 (14-12)

Felkészülési kézilabda-mérkőzés, újszegedi sportcsarnok, 1200 néző. Vezette: Janáky, Sefőző.

Pick Szeged: Mikler – Parrondo 4, Ancsin 5, Mindegía 2/1, Zubai, Ilyés 2, Kekezovics 2. Csere: Tatai (kapus), Blazevic, Balogh 2, Vranjes 3, Sulc 5, Larholm 3, Vadkerti 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Székelyudvarhely: Szabó L. - Mihalcea 2, Lazo 4/1, Kuzmanovszki 1, Feuchtmann 1, Irimescu 6, Onyeyekwe 1. Csere: Orbán (kapus), Ferenczi 2, Komporály 3, Campan 2, Vladut 1. Vezetőedző: Vlad Csaba.

Kiállítások: 10, ill. 8 perc.

Hétméteresből: 3/1, ill. 2/1.

Főpróba a BL-jegyében. Jövő héten szerdán már a macedón fővárosban éles meccset vív a Pick Szeged együttese, a tét nem kisebb a Metalurg Szkopje ellen, mint a VELUX EHF Bajnokok Ligájában főtáblára jutás. Az első meccsel kapcsolatos friss hír, hogy két litván játékvezető fújja majd a találkozót.

Juan Carlos Pastor gárdája a romániai Székelyudvarhely ellen játszotta a felkészülési időszak utolsó edzőmeccsét. Szerencsére teljes kerettel vehette fel a küzdelmet – Laszicának volt kisebb sérülése, így ő nem játszott végül. A vendégeknél ismerőst is felfedezhettünk, Ferenczi Botond egykor a Pick-játékosa volt.

Mikler bravúrokkal indult a meccs, azonban támadásban sokat hibázott a Pick, így sokáig szoros volt a mérkőzés, 3-3. A játékképe nem sokat változott az első félidő közepére sem, jöttek a hazai hibák, amiket a vendégek büntettek, 6-6. Nem volt nyugodt Juan Carlos Pastor edző sem, többször is mérgesen gesztikulált a játékosaival és a fejmosás sem maradt el. Az első félidőben rendesen akadozott a játék, így csak 14-12 volt a Picknek a tavalyi román bajnokság bronzérmese ellen.

Két perc alatt elfogyott az első játékrészben megszerzett szegedi előny, még szerencse, hogy Mikler után Tatai is jól védett a kapuban. „Végre valami!” - szólt egy néző miután Parrondo a szélről a kapuba pörgetett, ekkor 18-15-re lépett el a Pick. Ez végre lendületet adott, Ancsin-bombái végre ültek, már-már úgy tűnt, hogy sima lesz a meccs, de jöttek megint a hibák. Erre mondják inkább most, mint Szkopjéban. A vége győzelem, ennek lehet örülni: 29-23.

Közzétéve: 2013.08.28.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

AZ ÖSSZES HÍR