Pastor: itt a lehetőség, hogy újra az asztalra csapjunk!

Vissza
Pastor: itt a lehetőség, hogy újra az asztalra csapjunk!

A szezon eddigi legfontosabb mérkőzésére készül a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata, amely pénteken 19 órától a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a német Rhein-Neckar Löwen otthonában lép pályára Mannheimben. Az elutazás előtt Juan Carlos Pastor veze

Csütörtök reggel, 6 órakor kel útra Németországba, közelebbről Mannheim felé a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata, amely pénteken 19 órától a német Rhein-Neckar Löwen ellen játszik a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében – a túráról a delmagyar.hu ezúttal is útinaplóban számol be. A szezon eddigi legfontosabb meccse előtt Juan Carlos Pastor vezetőedző az A Cappella Cukrászda és Kávéházban tartott sajtóreggelin beszélt a csapat helyzetéről és az esélyekről.

– A Csurgó elleni győzelem után egyből kielemeztük a bajnokit. Jól kezdtünk, ám mivel a csurgóiakra nem készültünk külön, csupán a Löwen-meccs részeként, akadtak hibák a találkozón. A második félidőben furcsa volt látni, hogy az ellenfél vezet, játékosaim pedig olykor jobban figyeltek a bírókra, mint a labdára – érthetetlen, hogy a mi védekezésünkkel hogyan tudtunk kilenc kiállítást összeszedni. Amikor kellett, Parrondo és Balogh Zsolti keze nem remegett, és megnyertük a bajnokit. Az öltözőben azért feltettem a kérdést a csapatnak: mit gondolnak, ez a játék mire lesz elég a BL-ben? Nem kérdés, hogy javulnunk kell, mivel a párharc legfontosabb része az első meccs: olyan eredményt kell elérnünk, hogy a visszavágóra maradjon esélyünk – fogalmazott Juan Carlos Pastor.

A szakember kiemelte: két játékost „visszakapott” a csapat, hiszen Balogh támadásban az őszi formáját idézte, 11 gólt szerzett, míg Alen Blazevic védekezésben volt megkerülhetetlen, egy az egyben nem bírtak vele. Két játékos viszont hiányzik majd, hiszen Mindegía sérülés, Vranjes eltiltás miatt nem léphet pályára.

– Vranjes helyén Zubai mellett Hegedüs Márk kaphat szerepet, ám ez a változtatás egész mást kíván tőlünk védekezésben és a cseréknél is. Ezt gyakoroltuk, ám sajnos Vranjes magassága hiányzik majd – ez egy hatékony fegyver lehetett volna a németek ellen. Mindegía helyén Bombac játszik, és hogy tudjon pihenni, a védekezésből kevesebb szerepet vállal majd. Ha pedig váltani kell, akkor Robledo vagy Parrondo is tud irányítani – szakmázott Pastor.

A játékosokkal a Löwen legutóbbi három meccsét kielemezték: a legfontosabb, hogy a labdaszerzésre épülő, majd abból könnyű gólokat szerző játékukat megakadályozzák. Támadásban a balátlövő, irányító, beálló hármast kell leginkább hatástalanítani.

– Bár tavaly megnyertük az EHF-kupát, most itt a lehetőség, hogy újra az asztalra csapjunk, és jelezzük, számolni kell a Szegeddel a BL-ben is – mondta Pastor, hozzátéve, hogy a tavaly a Löwennél játszó Prodanovicstól tudja, végig elképesztő hangulatra készülhetnek a SAP Arenában.

- Gyúrós István - 

Közzétéve: 2015.03.11.

TOVÁBBI HÍREK

2019
01/18
Vasárnap III. Mézi-kupa

Mézes Sándor hűséges szurkolója volt csapatunknak. Immár harmadik alkalommal emlékezünk rá, vasárnap 15 órától négy csapat vív ádáz csatát az újszegedi sportcsarnokban a Mézi-kupán.

2019
01/17
Vastaps az első edzőmeccsen

Az év első felkészülési találkozóján 13–11-es félidő után 30–24-re legyőztük a macedón Eurofarm Rabotnikot az újszegedi sportcsarnokban.

AZ ÖSSZES HÍR