Juan Carlos Pastor: vissza kell találni a helyes útra!

Vissza
Juan Carlos Pastor: vissza kell találni a helyes útra!

Csapatunk vereséggel zárta az NB I-es alapszakaszt, vasárnap Nagyatádon, a Csurgói KK-tól szenvedett vereséget. Juan Carlos Pastorral, a MOL-Pick Szeged vezetőedzőjével beszélgettünk.

– Amiben az erőnk rejlik, az a csapatjáték. Ez vezetett eddig sikerre, ha együtt, közösen tettünk a célért, akkor a győzelmek is jöttek. Most ennek jeleit sem lehetett felfedezni. Sem Svájcban, sem a Csurgó ellen. Nekünk nincsenek olyan kézilabdásaink, akik egyedül képesek meccseket eldöntetni. Mi akkor nyerünk, ha egység van a pályán. Ez most nem volt felfedezhető. Éppen ezért fontos, hogy a játékosok ezt megértsék, visszataláljanak arra az útra, amelyen voltunk. 

- Néhányan mintha nagyon könnyedre vették volna a két meccset, nem hajtottak volna úgy, ahogy egy MOL-Pick Szeged játéksotól elvárható lenne!

– Ez teljesen jogos elvárás és igaz felvetés, elfogadhatatlan, hogy ne hajtson, küzdjön egy kézilabdás. A meccs után ezt szóvá is tettem az öltözőben, és kértem ezután a szurkolóktól elnézést. Kicsit megnyugodtunk, a BL-ben már biztos másodikok vagyunk, az alapszakaszt pedig megnyertük az NB I-ben, így mentünk neki az elmúlt két meccsnek. Ez fejben meg is látszott. Abszolút nem koncentráltunk, olyan hibákat vétettünk, amit egy serdülőmeccsen sem szabad. A labdákat odaadtuk az ellenfélnek, ők pedig éltek a lehetőséggel, könnyű gólokat szereztek. Így is volt mindkét találkozón esélyünk a győzelemre, de a hibák mindig megbosszulták magukat. Sajnos most olyan helyzetbe kerültünk, mint régen, gondok akadnak az idegenbeli meccsekkel. Arra sincs mentség, hogy sok a sérült, mert Aalborgban, Kijevben is voltak hiányzóink, és nyerni tudtunk.

Vasárnap jön az Aalborg elleni hazai utolsó BL-csoportmeccs. Újra a régi MOL-Pick Szegedet láthatjuk a pályán?

– A szurkolónknak tartozunk ennyivel, hiszen mindkét idegenbeli meccsen népes tábor biztatott bennünket. A hét fontos feladata lesz az egységet újra kialakítani, csapatként játszani, és akkor győzelemmel búcsúzhatunk a csoporttól.


Jegyek
Már megkezdődött a vasárnapi (kezdés: 19 óra) VELUX EHF Bajnokok Ligája csoportmérkőzésre, a MOL-Pick Szeged-Aalborg találkozóra a jegyárusítás. A jegymester.hu-n lehet vásárolni.Csütörtökön és pénteken 15 órától 18.30-ig az újszegedi sportcsarnok pénztárában is lesz belépő árusítás. A jegy 3000 forintba kerül, a családi belépő: 3500 forintba.

- Süli Róbert - 

Közzétéve: 2015.02.16.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/28
Hétgólos hátrányba kerültünk a BL-ben

A félidőben háromgólos hátrányban voltunk, végül héttel, 30–37-re kaptunk ki a Telekom Veszprém ellen a Bajnokok Ligájában a negyeddöntőbe jutásért rendezett párharc első meccsén. A visszavágót jövő csütörtökön rendezik Veszprémben.

2024
03/27
Prágában szerepel az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapata Prágában szerepel egy nemzetközi tornán.

AZ ÖSSZES HÍR