Mit hoz a 2015? Sok izgalmat!

Vissza
Mit hoz a 2015? Sok izgalmat!

A MOL-Pick Szeged csapata január 12-én kezdi meg a felkészülést. Az év első hónapjában csak edzőmeccset játszunk, az első éles partinkat február 7-én itthon 18 órakor a Tatabánya ellen vívjuk.

Mit hoz 2015? Milyen meccsek várnak ránk az új évben? Ezeket a kérdéseket tehetik fel a MOL-Pick Szeged szurkolói. Persze akadnak vérmes kék hívek, akik kívülről tudják, hogy milyen meccsek várnak a kedvencekre, és ezek mikor következnek majd.

Január 12-én foghíjas – a válogatott játékosok hiányoznak majd – kerettel kezdjük el a felkészülést. Akik nem vesznek részt a katari vébén – Ilyés, Zubai, Ancsin, Balogh, Prodanovics –, azok január 19-én csatlakoznak a csapathoz. Az biztos, hogy január 30-án Újvidéken játszunk edzőmeccset, és egyszer szeretnénk itthon is pályára lépni.

A férfi kézilabda NB I alapszakaszából két meccsünk van hátra. Február 7-én (szombat) 18 órakor a Tatabányát fogadjuk az újszegedi sportcsarnokban. Az utolsó meccsünk időpontja változott, február 15-én (vasárnap) idegenben a Csurgói KK ellen csatázunk.

Márciusban kezdődik a rájátszás, itt hat csapat – az alapszakasz első öt helyezettje és a SEHA Ligában szereplő Veszprém – csatázik egymással oda-visszavágós rendszerben. Az első két helyezett együttes a két győzelemig tartó fináléban küzd meg a bajnoki aranyéremért.

A VELUX EHF Bajnokok Ligájában már a legjobb 16 közé jutottunk, az is biztos, hogy a D csoportban a második helyet szerezzük meg. Két meccsünk van hátra, február 12-én (csütörtök) 20 órakor a Kadetten Schaffhausen otthonában szerepelünk, majd febuár 22-én itthon a dán Aalborg ellen zárunk. A sorsolást február 24-én (kedd) tartják Bécsben, ekkor derül ki, hogy ki lesz az ellenfelünk. Az biztos, hogy az első meccset – csoportharmadikot kapunk – idegenben kezdjük, a visszavágót rendezik Szegeden. A BL négyes döntőjét szokás szerint Kölnben rendezik, méghozzá május 30-án és 31-én.

A férfi kézilabda Magyar Kupában nem kell selejtezőt játszanunk, így már a négyes döntőben szerepel a MOL-Pick Szeged csakúgy, mint a címvédő MKB-MVM Veszprém. Egyelőre még nincs meg a helyszín, és a tévéközvetítés miatt az időpont is változhat, de a jelenlegi állás szerint április 17-én (péntek) és 18-án (szombat) rendezik az MK-döntőt.

Ezek a feladatok várnak csapatunkra. Nem lesz unalmas 2015, az izgalmak minden fronton fokozódnak.

- Süli Róbert - 

Közzétéve: 2015.01.05.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/26
A 14. Eger-Szeged következik az NB I-ben

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a QHB Eger otthonában lépünk pályára. Ez lesz a két csapat 14. NB I-es meccse.

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

AZ ÖSSZES HÍR