Drámai végjáték, vereséget szenvedtünk

Vissza
Drámai végjáték, vereséget szenvedtünk

Hatalmas csatában, 27-26-os vereséget szenvedtük a BL 8. forduló csúcsrangadóján, a lengyel Kielce ellen. Végig kiélezett küzdelem zajlott, az újszegedi sportcsarnok csordultig telt. Az utolsó másodpercekben szerzett góllal a Kielce.

MOL-Pick Szeged-Kielce 26-27 (11-14)
Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, 8. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 3500 néző. Vezette: Horacek (cseh), Novotny (cseh).
MOL-Pick Szeged: Sierra - Kallmann 4, Robledo 1, Bombac 3/2, Zubai 1, Ancsin 1, Prodanovics 6. Csere: Wyszomirski (kapus), Blazevic, Ilyés 3, Mindegía, Balogh 4, Vadkerti, Parrondo 2, Vranjes 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kielce: Sego - Musa 2, Bielecki 7/3, Lijewski 2, Chrapkowski 1, Tkaczyk 1, Cupic 5.  Csere: Szmal (kapus), Jurecki 6, Strlek 2, Buntic 1, Jachlewski, Zorman. Vezetőedző:Talant Dujshebaev.
Hétméteres: 3/2, ill. 4/3.
Kiállítás: 6, ill. 4 perc.

A kapusok teljesítménye: Sierra 14 % (2/14), Wyszomirski 44 % (12/27), ill. Szmal 43 % (10/23), Sego 41 % (9/22).

Juan Carlos Pastor: - Nem örülök, hiszen az utolsó pillanatokban kaptunk ki. Volt két akciónk a végén, amellyel akár nyerhettünk is volna, de a döntetlen megőrzésére is volt esélyünk. Az első félidőben nem voltunk önmagunk, rengeteget hibáztunk. Wyszomirski pályára lépésekor felébredt a csapat, a második félidő elején fordítottunk, ami nagyon pozitív. Sajnálom, hogy nem tudtuk megtartani az előnyt. Örülök neki, hogy egy ilyen komoly csapat ellen otthon meccsben voltunk. Ez egy apró lépés a céljaink elérése felé. A maradék két meccset fel kell használnunk arra, hogy a nyolcaddöntőig újabb lépéseket tegyünk afelé, hogy a nyolcaddöntőben jól szerepeljünk. Nagyon szépen köszönöm a szurkolók biztatását. Ha nagyobb csarnokunk lenne, az ois megtelt volna. Nagy erőt adtak nekünk a drukkerek.

Balogh Zsolt: - Gratulálok a Kielce csapatának. Csalódottak vagyunk. Fáradtak is, mert rengeteg erőt kivett belőlünk a fordítás. Több tiszta helyzetünk is volt az utolsó öt percben, a vendégek kapusa is remekelt ekkor, mi is hibáztunk. Emelt fővel távozhatunk, de azt látnunk kell, hogy még szükségünk van a fejlődésre, hogy egy Final Four-szintű csapat ellen nyerjünk.

Talant Dujshebaev: - Nagyon örülünk ennek a két pontnak. Köszönöm a játékosaimnak ezt a 60 percet. A második félidő első 15 percét gyorsan el kell felejtenünk, de előtte tanulni belőle. Volt karaktere a játékosaimnak, volt erejük visszajönni a meccsbe, ezért büszke vagyok rájuk.

Piotr Chrapowski: - A végsőkig hittünk a győzelemben, az utolsó 12 percre nagyon összeállt a védekezésünk, ez volt a sikerünk kulcsa.

Közzétéve: 2014.12.06.

TOVÁBBI HÍREK

2023
06/09
Ezüstérmesként zártuk a bajnokságot

Négy góllal is vezettünk a Veszprém ellen a bajnoki finálé mindent eldöntő meccsén, a végén azonban a vendégek szerezték meg a győzelmet (27–31), ezzel az aranyérmet.

2023
06/09
A PICK Aréna kapui 18.30-kor nyílnak

Ma 20.30-kor a K&H férfi kézilabda liga döntőjének harmadik meccsére minden jegy elfogyott, a pénztárak nem nyitnak ki, jegy nélkül ne induljatok útnak.

AZ ÖSSZES HÍR