Győzelemmel hangoltunk - Robledo 6 góllal tért vissza

Vissza
Győzelemmel hangoltunk - Robledo 6 góllal tért vissza

Magabiztos győzelemmel hangoltunk a szombati Kielce ellen hazai BL-meccsre. A MOL-Pick Szeged 20-11-es félidő után 35-23-ra nyert az újonc Balmazújváros ellen az NB I 16. fordulójában. Antonio García Robledo sérülése után 6 góllal tért vissza a csapatba.

Balmazújváros-MOL-Pick Szeged 23-35 (11-20)

Férfi kézilabda NB I, 16. forduló. Balmazújváros, Kőnig Rendezvényközpont, 550 néző. Vezette: Tomecskó-Hunyadi, Unyatinszki.

Balmazújváros: Knezevics - István, Mekaru 4/3, Balázs, OLÁH T. 7, Füleki 1, CURUVIJA 4. Csere: Oláh Z. (kapus), Heiczinger 1, Bali 3, Kovacech 1, Temesvári 2. Vezetőedző: Füzesi Ferenc.
MOL-Pick Szeged: Wyszomirski - Vadkerti 4, ROBLEDO 6, Mindegía 1, Zubai 2, ANCSIN 5, Prodanovics 6/3. Csere: Sierra (kapus), Balogh 3, Parrondo, VRANJES 4, Fekete, Bombac, Källman, Blazevic, Velky 4/2. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Hétméteres: 3/3, ill. 4/4.
Kiállítás: -, ill. 4 perc.

Ancsin felment, eleresztett egy bombát, ami után majdnem felborult a kapu. Ez a jelenet vezette be a MOL-Pick Szeged idegenbeli bajnokiját Balmazújvárosban, az újonc otthonában. Ez alaphangot adott az EHF-kupagyőztesnek, amely a szombati lengyel Kielce elleni hazai BL-rangadóra hangolt. Ez a hangolás olyan jól sikerült. Antonio García Robledo viszont szárnyalt. Hosszú kihagyás után végre játszhatott, méghozzá kezdőként, és úgy, mintha nem is szenvedett volna súlyos sérülést. A spanyol világbajnok önbizalom növelő gólokat szerzett, a meccs végére hatig jutott, ebből a klasszis balátlövő ismerve őt, biztos, hogy erőt merít.
Szokás szerint mindig volt egy olyan ember a csapatban, aki hátára vette a MOL-Picket, előbb Prodanovics, majd Balogh, a második félidőben pedig Vrnajes és Ancsin szórta a gólokat az említett Robledo mellett. A sportszerű hazai közönség élvezte a meccs minden pillanatát, hiszen a helyiek ilyen neves csapatot még sohasem fogadtak bajnoki meccsen. A város igazi kézilabda ünnepe volt a meccs.
Amint említettük, szombaton 16.30-kor következik a tél nagy rangadója a Bajnokok Ligájában. A meccs krónikájához tartozik, hogy 35. szegedi találat volt a 498. gól az idei NB I-es szezonban. Az 500. jövő héten szerdán a Balatonfüred - ekkor lesz a szokásos plüssállat dobás -  ellen születhet meg. Hazai pályán ez mindenképpen szép jubileum lesz.

- Süli Róbert -

Közzétéve: 2014.12.03.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/19
Vereséget szenvedtünk a rangadón

A K&H férfi kézilabda liga 22. fordulójában 36-27-es vereséget szenvedtünk a Telekom Veszprém otthonában.

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

AZ ÖSSZES HÍR