Francia kaland után irány Kijev!

Vissza
Francia kaland után irány Kijev!

Csapatunk szerdán magyar idő szerint 17 órakor a VELUX EHF Bajnokok Ligája D csoportjában, a 7. fordulóban idegenben a Motor Zaporozsje ideiglenes otthonában, Kijevben lép pályára. A MOL-Pick Szeged kedden hajnalban kel útra Ukrajnába.

Kalandos úton van túl a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. „Megszenvedtünk a győzelemért, de a lényeg a két pont. Minden sikerért meg kell küzdeni!” – mondta vasárnap este Marko Krivokapics, csapatunk másodedzője, miközben Kistelek mellett egy parkolóban várakozott a csapat. Történt ugyanis, hogy Csengele környékén egy hatalmas defektet kapott a busz. A tartalékbusz megérkezett, így a várt 8 órás érkezésből 10 óra lett. Ha hozzávesszük, hogy már a franciaországi út is várakozással indult – közel másfél órát késett a felszállás –, így ezek a nem várt események nem jöttek jól. Szerencsére a győzelem, a francia bajnok Dunkerque elleni 25–24-es siker mindenért kárpotolt, és ezek a bosszúságok sem okoztak idegességet.

A VELUX EHF Bajnokok Ligája hatodik fordulójának legjobb kapusa, José Manuel Sierra lett, aki bekerült az Álomcsapatba. Jonas Källman – Bombac zseniális passza után – kínaiból elért találata pedig az öt legszebb gól közé kapott besorolást az EHF TV-nél.

Hétfőn már videózás szerepel a csapat programjában, majd ezután edzés. Kedden hajnali ötkor indul a csapat, amely Szeged–Budapest–Varsó–Kijev útvonalon érkezik meg a célpontjához. Magyar idő szerint 18 órakor tart a meccs helyszínén tréninget Juan Carlos Pastor. Szerdán 17 órakor kezdődik a Motor Zaporozsje elleni meccsünk. Az ukrán bajnok két győzelemmel kezdte meg a felzárkozást a D csoportban, mindkétszer a svájci Kadetten Schaffhausent verték meg. A MOL-Pick Szeged hat meccsen ötször nyert, jelenleg a 12 pontos – még veretlen – lengyel Kielce mögött 10 ponttal a második helyen áll.

A szerdai meccset a Digi Sport 2 élőben közvetíti, a delmagyar.hu Útinapló formájában számol be a túráról, illetve szöveges online tudósítást ad a meccsről. A csapat Facebook-oldala, amely közelít a 60 ezres tábor felé, fotókkal, hírekkel és videó intejúkkal jelentkezik.

- Süli Róbert - 

Közzétéve: 2014.11.26.

TOVÁBBI HÍREK

2022
12/06
Szerdán 16.45-kor nyílnak meg a PICK Aréna kapui

Szerda 18.45-kor a Machineseeker Bajnokok Ligájában a lengyel Lomza Industria Kielce csapatát fogadjuk. A PICK Aréna kapui 16.45-kor nyílnak meg.

2022
12/06
Birkás Balázs világbajnok kajakos is velünk szurkol

Szerda 18.45-kor a Machineseeker Bajnokok Ligájában a lengyel Lomza Industria Kielce csapatát fogadjuk. A világbajnok kajakos, Birkás Balázs is velünk szurkol.

AZ ÖSSZES HÍR