Vasárnap itthon fogadjuk a Dunkerque együttesét

Vissza
Vasárnap itthon fogadjuk a Dunkerque együttesét

Vasárnap 16 órakor – élőben: Digi Sport 1, delmagyar.hu – a VELUX EHF Bajnokok Ligájában a francia Dunkerque csapatát fogadjuk az újszegedi sportcsarnokban. A D csoport ötödik fordulójában lépünk pályára.

Csütörtökön és pénteken az újszegedi sportcsarnokban 15 órától 18.30-ig elővételben lehet belépőt vásárolni a vasárnap 16 órakor kezdődő MOL-Pick Szeged–Dunkerque EHF Bajnokok Ligája-mérkőzésre. A meccsnapon 13 órakor nyit a pénztár. A belépő 3000 forintba kerül.

Egy hosszabb szünet után ismét az európai topligában csatázunk.
Ez lesz a 113. meccsünk. Eddig 47-szer nyertünk, nyolc döntetlent értünk el, és 57-szer kikaptunk.

18 ország 34 csapatával találkoztunk a BL-ben, a francia Dunkerque lesz a 35. együttes, aki az ellenfelünk lesz. Tehát premier következik, mert a két klub a Bajnokok Ligájában – más kupában sem – még sohasem találkozott egymással.
Gallföldről eddig a Montpellierrel mérkőztünk, velük hatszor is találkoztunk. Kétszer hazai pályán megvertük őket, 29–22-re és 38–35-re.

A keddi Komló elleni bajnoki után szerdára pihenőt adott Juan Carlos Pastor vezetőedző a csapatnak.

– Az elmúlt hetek sűrű válogatottprogramja miatt ráfért a fiúkra egy kis kikapcsolódás. A kedd esti meccsen is látszott, hogy leginkább fejben nem voltunk frissek. Csütörtökön viszont már kétszer is edzünk, és a szokásos videóelemzés sem marad el – nyilatkozta Juan Carlos Pastor.

Az biztos, hogy Dean Bombac és Antonio García Robledo sérülés miatt nem játszik. Bombac még a Cegléd ellen szerzett bokasérülést, szerencsére a kezelések hatására sokat javult az állapota, de vasárnap még nem tud játszani.
Spanyol világbajnokunk, Robledo a jövő héttől már a kerettel edz, elkezdheti a teljes munkát. A balátlövő még a Balatonfüred elleni bajnokin szenvedett szárkapocscsonttörést.

Egy biztos, hogy a drukkerekre nagy szükségünk lesz, mert a továbbjutás szempontjából fontos lenne a győzelem megszerzésre.

Nekünk hat pontunk van, nyertünk az ukrán Motor Zaporozsje, a dán Aalborg és a svájci Schaffhausen ellen. A franciák 2 pontot gyűjtöttek, egyedül a Motor otthonában nyertek, méghozzá 23–21-re. Otthon kikaptak a dán Aalborgtól 26–21-re és a Kielcétől 28–25-re. Schaffhausenben 25–23-as vereséget szenvedtek.

Az eredmények miatt nem szabad azt mondani a Dunkerque-re, hogy könnyű ellenfél, mert a francia bajnokságben a hétvégén legyőzték a PSG-t, majd szerdán kikaptak Chambérytől (25–24). Az elmúlt szezonban bajnoki aranyat szereztek, így ha az eredményeik miatt kiszámíthatatlan csapatnak mondhatjuk őket, mindenképpen kemény csatára számíthatunk.

- Süli Róbert - 

Közzétéve: 2014.11.13.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

2024
04/17
Vasárnap a PICK Arénában játszik az U21-es csapatunk

Vasárnap 16 órakor az NB I/B-s bajnokság 26. fordulójában az OTP Bank-PICK Szeged U21 a Vecsés csapatát fogadja. A #kiskékek ismét a PICK Arénában vívják a meccset.

AZ ÖSSZES HÍR