Zubai Szabolcs: a győzelmet nem kell megmagyarázni!

Vissza
Zubai Szabolcs: a győzelmet nem kell megmagyarázni!

Csapatunk 31-23-ra nyert a Csurgói KK ellen szerda este a férfi kézilabda NB I 11. fordulójában. Kemény meccset játszottunk, de továbbra is őrizzük a veretlenségünket. Zubai Szabolccsal beszélgettünk.

– Rosszul kezdtük a meccset, mennyire nyomta rá a bélyegét, hogy a magyar válogatott tagjai hétfőn még Kijevből utaztak haza?

– Tisztában voltunk azzal, hogy egy válogatott hét után mindig nehéz lesz felpörögni, és ez be is igazolódott. Sajnos az első félidőben hihetetlen mennyiségű ziccert rontottunk, legalább 7-8 tuti helyzetben hibáztunk. A vendégek kapusa is extrateljesítménnyel rukkolt elő, így bizony futottunk az eredmény után. Úgy gondolom, hogy mindenki hajtott, küzdött, ennek lett az eredménye a magabiztos győzelem.

– A csurgóiak immár évek óta nem mennek a szomszédba a keménységért. Hogy viselitek a pofonokat, hogy tudtok higgadtak maradni?

– Semmi meglepő nincs a játékukban, tudjuk, hogy ez a taktikájuk egyik része. Persze fejben kell erősnek lenni, ez valamikor sikerül, és valamikor nem, mert nekünk is elszáll az „agyunk”. Mindig a végeredmény a lényeg, nem az, hogy meccs közben mi van, egy 31–23-as győzelmet nem kell megmagyarázni.

– Két könnyebb meccs következik, előbb vasárnap Cegléden, majd jövő héten kedden itthon a Komló ellen. Jó lesz, hogy nem kell széthajtanotok magatokat?

– Én jobban örültem volna, ha az egyik meccs egy erős ellenfél ellen lett volna. Így viszont több időnk lesz edzeni, gyakorolni a november 16-i, Dunkerque elleni hazai Bajnokok Ligája-mérkőzésre.

- Süli Róbert -

Közzétéve: 2014.11.06.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/26
A 14. Eger-Szeged következik az NB I-ben

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a QHB Eger otthonában lépünk pályára. Ez lesz a két csapat 14. NB I-es meccse.

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

AZ ÖSSZES HÍR