Magabiztos győzelem Orosházán

Vissza
Magabiztos győzelem Orosházán

Hetedik meccsünket is megnyertük az NB I-ben.

Orosháza-MOL-Pick Szeged 25-39 (14-18)
Férfi kézilabda NB I, 8. forduló. Orosháza, 1000 néző. Vezette: Dobrovits, Tájok.
Orosháza: Herjeczki - Benis 2, Németh G. 1, Mazics 3, Varsandán Á. 1, Cemas 3, Németh L. 4. Csere: Miklós (kapus), Benmiloud 2, Stranigg 1, Milovics, Pásztor M. 1/1, Morva 2, Buday 5/3, Berta G. Vezetőedző: Vladan Jordovics.
MOL-Pick Szeged: Wyszomirski - Prodanovics 7/2, Ancsin 5, Ilyés 4, Blazevic 3, Zubai 1, Mindegía 2. Csere: Sierra (kapus), Vadkerti 6, Bombac 5, Vranjes 1, Balogh 2, Parrondo 1, Källman 1, Fekete 1, Szabó B. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Hétméteres: 6/4, ill 4/2.
Kiállítás: 10, ill 14 perc.

Juan Carlos Pastor: - Két fontos dolog volt a mérkőzésen: az egyik, hogy elegendő játéklehetőséget tudtam adni azoknak, akik a BL-ben kevesebbet voltak a pályán, a másik pedig az, hogy senki nem sérült meg. A második félidő elején jól kezdtünk, és rutinos játékkal eldöntöttük a bajnokit.

Vladan Jordovics, az Orosháza férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője nagy mosollyal üdvözölte kollégáját, Juan Carlos Pastort a tegnapi bajnoki előtt. A MOL-Pick Szeged mesterével percekig beszélgetett, szakmázott a szerb tréner. A kezdés előtt a hangosbeszélő köszöntötte „Európa egyik legjobb csapatát”, majd felhívta a figyelmet arra, hogy mindkét gárda nemzetközi meccset játszik a tvégén, és reméli, nem
lesz sérülés. Ezekből a jelekből arra lehetett következtetni, öldöklő küzdelem nem lesz a bajnokin.

Persze ettől függetlenül sem adta magát könnyen a hazai csapat, amelyben a csereként beszálló korábbi Pick-irányító, Buday Dániel nagyon élvezte a játékot. Az látszik, hogy a labda még mindig oda megy, ahová ő szeretné, igaz, az is, hogy a mez már nem úgy áll rajta, mint a szegedi időkben. Szeretik őt Orosházán, ezt az bizonyítja, hogy a helyi utánpótlásképzést az ő arcával reklámozzák. Az első félidőben a papírformának megfelelően a 10. perctől már a Szeged vezetett: feltűnőek voltak Wyszomirski védései, Vadkerti szélről és indulásból
szerzett góljai, Ancsin végre a kapuba utat találó lövései. Parrondo kettős emberhátrányból is betalált, így 30 perc után 18-14-re vezetett a vendégcsapat.

A folytatásban pedig csak nőtt a különbség, a hazaiak nem bírták a BL-tempót. Juan Carlos Pastor sokat cserélt, de ez nem látszott meg a játékon, a két fiatal, Fekete Bálint és Szabó Bence is jól szállt be. Sőt, Fekete még gólt is szerzett, és mivel Alen Blazevic a végén támadásban is elemében volt, háromszor talált be, összesen 13 MOL-Pick-játékos vette be az orosházi kaput.

„Ez most így sikerült, de egy biztos: a fiúknak a belga Hubo Initia Hasslet ellen az EHF-kupában, a MOL-Pick Szegednek pedig az Aalborg otthonában a BL-ben kívánunk sok szerencsét!” – zárta a meccset a
műsorközlő."

Közzétéve: 2014.10.08.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

2024
04/22
Szombaton Egerben lépünk pályára

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga 23. fordulójában a QHB Eger otthonában lépünk pályára.

AZ ÖSSZES HÍR