Visszatér a legjobbak közé a MOL-Pick Szeged!

Vissza
Visszatér a legjobbak közé a MOL-Pick Szeged!

Visszatértünk! címmel tartott sajtótájékoztatót a szegedi Alabárdos Étteremben ma a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. A téma természetesen a csapat Bajnokok Ligája-szereplése volt: a szegediek egy év szünet után vasárnap 19.15-től az ukrán Motor Zap

A MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata 14. Bajnokok Ligája-szezonját kezdi meg vasárnap 19.15-től az újszegedi sportcsarnokban az ukrán Motor Zaporozsje ellen. Nem kérdés, a szegedi együttes alapeleme a sorozatnak, ahol azonban tavaly nem vett részt a csoportkörben. Az EHF-kupa-győzelem után Juan Carlos Pastor csapata visszatér a legjobbak közé – ennek kapcsán tartottak sajtótájékoztatót ma a szegedi Alabárdos Étteremben.

– Nagy örömünkre szolgál, hogy az EHF-siker után ismét a BL-ben szerepelhetünk, ez a csapat életében egy újabb lépcsőfok. Erős csoportba kerültünk, ahol azonban reális elvárás a legjobb 16 közé kerülés. Az, hogy a legjobb nyolc közé eljuthatunk-e, már nagyban függ a nyolcaddöntőben ránk váró ellenféltől is – fogalmazott Szögi Nándor, a Pick Kézilabda Zrt. cégvezetője. Az ukránok mellett a lengyel Kielce, a dán Aalborg, a francia Dunkerque és a svájci Schaffhausen szerepel még a hatosban.

– A Bajnokok Ligája egy speciális bajnokság, amelyet nagyon vártunk, és amelytől nagyon sokat is várunk. Minden meccs háború lesz, de a közeg pluszmotivációt jelent majd a játékosoknak. Véleményem szerint az utóbbi öt év legerősebb mezőnye szerepel a sorozatban, ahol számunkra a továbbjutás kötelező feladat, emellett arra is figyelnünk kell, hogy a nyolcaddöntőben elkerüljük a legnehezebb ellenfeleket. Hazai pályán minden találkozót meg kell nyernünk, amelyben számítunk a szurkolók segítségére, emellett idegenben is szükségünk lesz a pontokra. Ha odafigyelünk, és koncentráltan játszunk, bárki ellen nyerhetünk a BL-ben is – fogalmazott Juan Carlos Pastor vezetőedző. Segítője, Marko Krivokapics is hasonló szezonra számít.

– Eltelt egy év a kispadon, immár én is inkább érzem magam másodedzőnek, mint játékosnak. A BL a bajnokságok legszebbike, nem csoda, ha nagyon várjuk a rajtot. A csapat tavaly megmutatta, hogy bármire képes, ebben bízom idén is – fogalmazott.

A MOL-Pick rekordere Vadkerti Attila csapatkapitány, aki 13. szezonját kezdi a BL-ben, és 91. mérkőzését játssza majd az ukránok ellen. Először 2005-ben szerepelt az elitligában.

– Tavaly, a selejtezős kiesés után arra gondoltam, hogy talán nem is baj, hogy lesz egy kis időnk arra, hogy elsajátítsuk a mester filozófiáját – végül az EHF-kupa-győzelem bebizonyította, ez így is volt. Idén azonban készen állunk a BL-re, ahol a csoportból való továbbjutás után a szerencsére is szükségünk lesz. A sport azonban igazságos, hiszem, hogyha teszünk érte, a szerencse is utolér majd minket – mondta Vadkerti Attila.

"Szerintem legfontosabb az első meccs otthon, mert nekünk kell minden hazai meccs nyerni" – mondta első magyar nyelven adott nyilatkozatában Niko Mindegía, a csapat spanyol irányítója, aki spanyolul folytatva kifejtette: kell még pár meccs neki, mire teljesen formába lendül, ám sérült térdét egyre kevésbé "érzi" a pályán.

– Az elemzős videók elkészültek, az ukránok erős ellenfélnek számítanak. Tavaly leginkább 5-1-et védekeztek, idén a hatos falat alkalmazzák. Átlövőjük, Onufrijenko a legveszélyesebb játékosuk, de a kapuban Richard Stochlt, vagy a beállóposzton Sevelevet sem kell senkinek bemutatni – mondta az ellenfélről Juan Carlos Pastor. A Motor Zaporozsje ellen BL-ben vasárnap 19.15-kor kezdődik az újszegedi sportcsarnokban.

- Gyúrós István -

Közzétéve: 2014.09.25.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/17
Vasárnap a PICK Arénában játszik az U21-es csapatunk

Vasárnap 16 órakor az NB I/B-s bajnokság 26. fordulójában az OTP Bank-PICK Szeged U21 a Vecsés csapatát fogadja. A #kiskékek ismét a PICK Arénában vívják a meccset.

2024
04/16
Jegyértékesítés a HSA NEKA elleni meccsünkre

Április 30-án (kedd) 18 órakor utolsó hazai alapszakaszbeli meccsünket vívjuk a HSA NEKA ellen a K&H férfi kézilabda ligában. Megkezdődött a jegyértékesítés.

AZ ÖSSZES HÍR