Szerdán irány Füred! Jön az első rangadó!

Vissza
Szerdán irány Füred! Jön az első rangadó!

Szerdán 19 órakor a Balatonfüred otthonában lépünk pályára a férfi kézilabda NB I-ben. A meccset a Duna tévé élőben közvetíti.

4 meccs, 4 győzelem – ez eddig a kötelező feladat volt az NB I-ben a MOL-Pick Szeged számára. Szerdán is folytatni kell a sorozatot, ez nem vitás, és minden szegedi szurkoló ezt várja el a csapattól. Az idény eddigi legnehezebb meccse következik, a nyáron alaposan átalakult Balatonfüred otthonában 19 órakor lépünk pályára. A Füred öt bajnokit játszott, ebből négyet megnyert. Legyőzte otthon 33–26-ra az Orosházát, 26–23-ra a Tatabányát. Idegenben nyert a PLER ellen (32–20) és az utolsó másodpercekben szerzett góllal Gyöngyösön (28–27). A veretlenségüket éppen az előző fordulóban, az elmúlt vasárnap veszítették el, a Csurgói KK 31–27-re nyert ellenük hazai pályán.

Az NB I-ben a MOL-Pick Szeged az éllovas, a Csurgó a második, a Balatonfüred a harmadik.

Az elmúlt szezonban 28–20-ra nyert Juan Carlos Pastor csapata idegenben. Az újszegedi sportcsarnokban pedig 35–25-re diadalmaskodott a Pick.
A füredi fiatalok mellett két volt rutinos veszprémivel erősödött a Balaton-partiak kerete, Iváncsik Tamás és Uros Vilovszki érkezett a nyáron. A csapat legeredményesebb játékosa a válogatott Zdolik Bence, aki eddig 28 gólt szerzett.
A MOL-Pickben Balogh Zsolt a legeredményesebb, válogatott jobbátlövőnk 23-szor vette be az ellenfelek hálóját. Csapatunk 146 gólt szerzett – 40,75 gólos átlag meccsenként –, és 92-t kapott – ez 23 gólos átlagnak felel meg.

Eddig 22 hetest kaptunk, ebből 18-at értékesítettünk. A Füred 23 heteséből 15-öt dobott be. Egy biztos, hogy Csoknyai István együttese jóval keményebben védekezik, mint mi, hiszen 29 darab kétperces kiállítást kaptak, ebből a beálló Bándhidi Bencének nyolcszor mutatták fel a kétperces kiállítást. Szegedi oldalon ez 14 kiállítás, a „legdurvább” játékosunk – ezt is kevesen gondolnák – Ancsin Gábor, akit ötször küldtek ki a „sporik”.

A meccset a Herczeg, Südi kettős vezeti.

A találkozót a Duna tévé élőben közvetíti, a delmagyar.hu szöveges online tudósításban számol be róla.

A MOL-Pick Szeged kerete teljes, Jonas Källman is egyre több feladatot a társakkal gyakorol.

- Süli Róbert - 

Közzétéve: 2014.09.23.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

AZ ÖSSZES HÍR