Strasbourgba is eljutott a MOL-Pick Szeged EHF-kupa serlege

Vissza
Strasbourgba is eljutott a MOL-Pick Szeged EHF-kupa serlege

Különleges esemény miatt gyülekeztek az Európai Parlament képviselői a strasbourgi törvényhozás legutóbbi plenáris ülése előtt: a Pick Szeged férfi kézilabdacsapat által elhódított EHF-kupájára voltak kíváncsiak a sportszerető honatyák. Az értékes ereklyé

Számos befolyásos politikus volt kíváncsi a Pick Szeged által a berlini EHF-döntőn elhódított kupára, így például Jörg Leichtfried a nemzetközi kereskedelemért felelős bizottság osztrák tagja, Marc Tarabella, a vidékfejlesztési bizottság belga képviselője, Meszerics Tamás, az LMP zöldpárti képviselője, Norbert Neuser, a fejlesztési bizottság német politikusa, Afzal Khan, a biztonság és védelempolitikai albizottság angol alelnöke, vagy éppen Bogdan Wenta, a fejlesztési, valamint a kulturális bizottság lengyel tagja. Utóbbi, egyébként a jobboldali néppártban politizáló képviselő neve nemcsak a parlamenti eseményeket aktívan követők számára lehet ismerős: Wenta korábban aktív kézilabda-játékos volt. Az ötvenöt éves EP-képviselő a lengyel Wybrzeze Gdanks-ban kezdte karrierjét, de játszott a spanyol FC Barcelonában is, később pedig tagja volt a lengyel, majd a német válogatottnak is; utóbbit szövetségi kapitányként is irányította. Ötszörös lengyel bajnok, két alkalommal az európai kupadöntőig is eljutott, de játékosként egyszer sem tudta elhódítani az EHF-kupát; talán ezért is volt számára különleges, hogy kézbe vehette a sportereklyét.

Ujhelyi Istvánnal - akivel a politikai aréna egyébként egymással erősen versengő két oldalán állnak - hosszan beszélgettek a kézilabdasport legendás eseményeiről, majd megegyeztek abban, hogy közösen tesznek az Európai Parlament falain belül a kézilabda támogatásáért és népszerűsítéséért. Talán még egy képviselői kézilabdacsapat is összeállhat végül.

Közzétéve: 2014.09.18.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

AZ ÖSSZES HÍR