Magabiztos győzelmet arattunk Komlón

Vissza
Magabiztos győzelmet arattunk Komlón

Magabiztos, 40-15-ös győzelmet arattunk a férfi kézilabda NB I második fordulójában az újonc Komló otthonában.

Sport36-Komló-MOL-Pick Szeged 15-40 (8-21)
Férfi kézilabda NB I, 2. forduló, Komló, Sportközpont, 800 néző. Vezeti: Bán, Szloska.
Komló: Selymes - Oszlár, Péter Szabó 4/3, Szögi 5, Szöllősi 1, Marcsek, Wéber 2/2. Csere: Granic, Kiss (kapusok), Kun 1, Hadzsiomerovics 1, Rahimic, Győri, Radjenovics 1. Vezetőedző: , Farkas Attila.
MOL-Pick Szeged: Sierra - Prodanovics 5/3, Ancsin 1, Bombac 2/1, Zubai 5, Ilyés 1, Vadkerti 5. Csere: Wyszomirski (kapus), Balogh 3/1, Robledo 2, Vranjes 7, Parrondo 3, Blazevic 1, Sztojanov 3, Fekete 2. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 2, ill. 8 perc.
Hétméteres: 8/5, ill. 5/5. 

10 percig volt izgalom. Ezután már nem volt egy súlycsoportban a két csapat, a MOL-Pick Szeged könnyed győzelmet aratott az újonc Komló otthonában. A lelkes és népes hazai publikum végigszurkolta a meccset, hiszen nem felejtik a kedvenceknek, hogy öt év után visszatértek a legjobbak közé.

Számukra pedig élmény volt látni az idei EHF-kupa-győztest, amely sok-sok gyors indulásból szerzett gólt jegyzett a meccsen. A szélső mellett a két beállós, Zubai Szabolcs és Vladimir Vranjes termelte a gólokat. A második játékrészben Alen Blazevic is támadhatott, sőt volt, amikor irányítóként kapott szerepet. A horvát légiós jegyezte a meccs legnagyobb gólját, honfitársa, Granic kapus többször is megnézte, hogy a labda miként fért be olyan kis helyen a bal felső sarokba. Befért, Blazevic pedig a társaktól kapta is a dicsérő pacsikat.
Piotr Wyszomirksi is önbizalom-növelő védéseket mutatott be. A lengyel válogatott hálóőr három hetest is megfogott, ziccereket, átlövéseket hárított. Sierra is jól teljesített az első játékrészben, de mint említettük, a két csapat nem volt egy súlycsoportban.

A kis létszámú szegedi közönség a hajrában annak is örülhetett, hogy a balszélső Sztojanov Nikola és Fekete Bálint is gólokkal hálálta meg a bizalmat. A vége nem várt fölényes győzelem.

Szombaton 18 órakor az NB I 3. fordulójában a Mezőkövesdi KC-t fogadja a MOL-Pick Szeged. A találkozó érdekessége, hogy a vendégek mestere az a Skaliczki László, aki éppen Juan Carlos Pastor előtt volt a Tisza-partiak trénere.

Juan Carlos Pastor: – Nekünk arra volt jó ez a meccs, hogy továbbra is gyakoroljunk. Öröm volt, hogy a fiatalok is játszhattak. Nekünk a védekezést kell tökéletesíteni. Ez a meccs erre is jó volt.

- Süli Róbert - 

Közzétéve: 2014.09.09.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/22
Szombaton Egerben lépünk pályára

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga 23. fordulójában a QHB Eger otthonában lépünk pályára.

2024
04/20
Nagy Martin: továbbra is OTP Bank - PICK Szeged

Klubunk 2025. június 30-ig meghosszabította szerződését kapusunkkal, Nagy Martinnal.

AZ ÖSSZES HÍR