Az Eb szegedi hőse: Urbán Egon (2. rész)

Vissza
Az Eb szegedi hőse: Urbán Egon (2. rész)

Az U18-as férfi kézilabda-válogatott ezüstérmet szerzett a lengyelországi Európa-bajnokságon. A nemzeti együttesben két szegedi játékos kapott szerepet: Pásztor Imre és Urbán Egon. A vajdasági származású szélsővel beszélgettünk.

– Megszépült már az ezüstérem?

– Csak a szépre, csak a jóra emlékszem. Csodás napokat töltöttünk a lengyelországi Európa-bajnokságon, nem várt eredményt értünk el. Ha valaki azt mondja előzetesen, hogy ezüstérmesek leszünk, akkor az elénk tett papírt egyből aláírjuk. Erre a második helyre is lehet építeni, olyan egységes a csapatunk, hogy biztos vagyok benne, még szép sikereket érünk el.

– Mennyire ment a játék, mennyire voltál elégedett a teljesítményeddel?

– Amikor szerepet kaptam, úgy gondolom, hogy nem lehetett rám panasz. Az is igaz, hogy nem játszottam sokat, de a góljaimmal próbáltam meghálálni a bizalmat.

– Adai származású vagy. A világhírű kapus, Sterbik Árpád is innen származik. Miatta kezdtél el kézilabdázni?

– Nem, mert amikor először mentem edzésre, akkor még nem tudtam, hogy ő mekkora sztár. Ez mára már megváltozott, megismertem Sterbik Árpit, sőt találkoztam vele már többször is, így tudom, hogy milyen nagyszerű sportoló. Nem véletlenül népszerű Adán, hihetetlen nagy kedvenc.

– Mindig kézilabdáztál?

– Futballal kezdtem. Összesen egy edzésen voltam, de nem tetszett. Ezután csábítottak át kézilabdázni. Először átlövő voltam, utána lettem szélső.

– Mióta vagy Szegeden?

– Ötödik éve. Jelenleg a Piarista gimnázium 12. osztályos tanulója vagyok. Idén végzem, így a sport mellett a tanulásban is komoly feladatok várnak rám.

- Süli Róbert - 

Közzétéve: 2014.09.02.

TOVÁBBI HÍREK

2023
01/26
Szombaton Szegeden játszik edzőmeccset az U21-es csapat

Február 5-án (vasárnap) 16 órakor hazai pályán folytatja a küzdelmet az OTP Bank PICK Szeged U21-es csapata az NB I/B-s bajnokságban. Most szombaton Szegeden a Kecskeméttel játszanak edzőmeccset a #kiskékek.

2023
01/24
Közeledik a THW Kiel elleni hazai BL-meccs

Február 16-án (csütörtök) 18.45-kor a Bajnokok Ligájában a THW Kiel együttesét fogadjuk a PICK Arénában. Ez lesz 2023-ban az első hazai találkozónk.

AZ ÖSSZES HÍR