Kukurikú Magyarkanizsa

Vissza
Kukurikú Magyarkanizsa

Győzelemmel kezdte szereplését a IV Kanizsa-kupa nemzetközi férfi kézilabdatornán a MOL-Pick Szeged együttese. A fiaink 28-26-ra verték a szlovén Velenjét. Szombaton 18 órakor a horvát Nexe lesz az ellenfelünk.

Nem vitás: a MOL-Pick Szeged drukkerei bevették a vajdasági Magyarkanizsát. A 8319 főt számláló kisváros kékbe öltözött. Sokan választották a 3 napos nemzetközi tornát kikapcsolódásnak, és jöttek el meccseket nézni, jó csevapot, pleskjavicát enni, egy jó Jelent, vagy éppen Lav sört megkóstolni. Péntek este a város központjában gyűlt össze a Pick-tábor, senki sem maradt éhen, senkinek nem volt száraz a torka, a győztes Velenje elleni meccs után jót beszélgetett a közel 70 fős szegedi szurkolósereg. 

Persze, hogy téma volt a 28-26-ra megnyert összecsapás, persze, hogy emlegettek hibákat a drukkereink, de mikor, hanem most, egy felkészülési tornán mutatkozzon meg, hogy mit kell még javítani.
Szombat reggel sok-sok Pick-drukkernek volt nagyon korán. Pedig kakasok korán keltek, majd minden ház udvaráról hallatszott, hogy "Kukurikú!" Ahol mi megszálltunk, ott 7 órakor arról is értesültünk, hogy a helyi lakos, András, elveszítette a kerékpárját, és a kedvese telefonon nyugtatta, hogy biztos, hogy megtalálják. Csak annyit kérdezett tőle - ezt jól lehetett az emeleten hallani -, hogy merre volt a buli? Ez két dolgot jelentett: András még ért haza, és nem emlékezett, hogy merre volt a péntek esti buli...

Andrásról nem volt több információnk. Arról viszont igen, hogy a mi szállásunkon lakik, Dejan Perics, a Veszprém volt kapusa, illetve este megérkezik majd Momir Ilics is, így a szegedi uralom a kis panzióban kezd kiegyenlítődni. Lehet, hogy lejátszunk egy MOL-Pick Szeged-MKB-MVM Veszprém meccset. Fociban jók lennénk, hiszen mellettünk található - remek a talaja - Magyarkanizsa futballstadionja.

Csendes az élet Kanizsán, a helyiek szeretik a Picket, a szervezők, a Dukai família mindent megtesz, hogy jól működjön minden, így már az első nap rengetegen voltak a lelátón. A szegedi drukkerek pedig itt is megmutatták, hogy mennyire értenek a szurkoláshoz. Lázba is hozták a kedvenceket, akik vették a lapot, hátrányból fordítva nyertek a Velenje ellen.

Szombat délelőtt a csapat pihenőt kapott, a lelátóról nézte meg a csoportunk második meccsét, a Nexe-Velenje összecsapást. Pastor mester és segítője, Marko Krivokapics Sterbik Árpáddal, a Vardar Szkopje kapusával beszélgetett. Sterbik nagy kedvenc, akkora, mint a MOL-Pick. Szerencsére mindenki sérülés nélkül megúszta az első meccset, Zubai Szabi melegített a többiekkel, de nem játszott. Ez ma 18 órakor változhat, hiszen nem elképzelhetetlen, hogy a horvát Nexe ellen pályára lép.

A meccsről a delmagyar.hu online szöveges tudósításban számol be.

- Süli Róbert - 

Közzétéve: 2014.08.23.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

AZ ÖSSZES HÍR