MOL-Pick Szeged-Velenje 28-26

Vissza
MOL-Pick Szeged-Velenje 28-26

A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata megkezdte a szereplését a IV. Kanizsa-kupán. Az első meccsén nagy csatában 28-26-ra nyert a szlovén Velenje ellen.

MOL-Pick Szeged–RK Gorenje Velenje (szlovén) 28-26 (13-12)
IV. Kanizsa-kupa férfi kézilabda felkészülési torna, Magyarkanizsa.
MOL-Pick Szeged: Sierra - Prodanovics 1, Ancsin 4, Mindegía 3, Vranjes 3, Robledo 2, Vadkerti 2. Csere: Blazevic 1, Ilyés 2, Källman 1, Parrondo 2, Bombac 1, Balogh 6/3. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor. 
Velenje: Ferlin - Sostaric 2, Cehte 1, Beciri, Nosan 1, Medved 3/2, Skube 7. Csere: Bozovic, Ferlin 1, Nosan, Szyba 2, Buric 1, Slas 1, Gams 2, Klec 2, Golcar 2, Papez 1. Vezetőedző: Ivan Vajdl.
Hétméteres: 4/3, ill. 3/2.
Kiállítás: 8, ill. 10 perc.

A felkészülési időszak eddig legkeményebb meccsén van túl a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. A remek tempót diktáló, gyorsan induló szlovén Velenje alaposan megizzasztotta a IV. Kanizsa- kupán, a vajdasági Magyarkanizsán a Pastor-legényeket. Azonban a meccs hajrára mindenképpen dicséretet érdemlő volt, ekkor a rutin, a sok nagy csata döntőnek bizonyult, a már fáradó és tehetségekben hemzsegő Velenje nem bírta a saját tempóját.

Jó kis meccs kerekedett, a szép számú és remek hangulatot teremtő szegedi tábor pedig győzelembe hajszolta a fiúkat. Voltak hibák, ismét sok-sok eladott labda jellemezte a magyar csapat játékát, és a lövések sem ültek még úgy, ahogyan kellene. Az első félidőben a két szerb spori sem állt a feladata magaslatán, a rengeteg brutális szlovén ütést nem büntette, így kőkemény gladiátorharc zajlott a pályán. A szegediek sem mentek a szomszédba keménységért, ha kellett, odacsaptak.

A félidőben Marko Krivokapics próbált meg hatni a két játékvezetőre, akik nehezen viselték, hogy kiosztják őket. Mégis jó hatással lett a két bíróra, végre uralták a meccset, kézben tartották az irányítását.

Volt egyszer egy „harcoljatok” kiabálás, ami jó hatással lett a kedvencekre. Harcoltak, jöttek a Wyszomirski-védések, a megszokott Balogh-gólok, így egy 5–0-s rohammal fordított az idei EHF-kupa-győztes. Lázba is jött publikum, ugrált minden kék mezes szegedi. A végén Bombac a legjobbkor lőtt gólt, ami végül döntőnek bizonyult, így nyert a MOL-Pick.

Ha szombaton 18 órától a horvát Nexe ellen nyer a csapat, akkor a vasárnap 19 órakor kezdődő döntőben szerepelhet. Nem nehéz megjósolni, hogy a 35–25-re nyerő macedón Vardar lehet az ellenfele a másik csoportból, Sterbikék a tunéziai válogatott ellen diadalmaskodtak.

Juan Carlos Pastor: – Sajnos sokszor foglalkoztunk a két játékvezetővel, amit nem szabad. Reklamáltunk, és ez elvitte a figyelmünket. Pozitívum a hajrá, hiszen nagyot küzdöttünk, ez mindenképpen dicséretes.

 

 

Közzétéve: 2014.08.22.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/15
Pénteken Veszprémben játszunk rangadót

Pénteken 20 órakor (élő: M4 Sport) a K&H férfi kézilabda ligában rangadót vívunk idegenben, a Telekom Veszprém otthonában.

2024
04/13
Megszenvedtünk a győzelemért Budakalászon

Izgalmas meccsen, 21-17-es félidő után 35-33-ra nyertünk a CYEB-Budakalász otthonában a K&H férfi kézilabda ligában.

AZ ÖSSZES HÍR