Nem a gőzös, hanem a MOL-Pick Szeged megy Kanizsára

Vissza
Nem a gőzös, hanem a MOL-Pick Szeged megy Kanizsára

Pénteken kezdődik a vajdasági Magyarkanizsán, a IV. Kanizsa-kupa nemzetközi férfi kézilabdatorna. A hatcsapatos viadalon a MOL-Pick Szeged is rajthoz áll. Egy biztos, hogy közel 200 Tisza-parti drukker lesz a kisváros sportcsarnokában.

Magyarkanizsa. Egy főként magyarok lakta kisváros a Vajdaságban. Közel, egy "kőhajításnyira" Szegedtől. Immár hagyomány, hogy nyaranként nemzetközi férfi kézilabdatornát szervezzenek a településen. A Pick járt már a kupán, idén is az résztvevők között van a MOL-Pick Szeged együttese. A szervezők komoly kis tornát hoztak össze, igazán illusztris a társaság. Kedden délelőtt Szegeden tartottak sajtótájékoztatót a torna szervezői.


- Nekünk nagyon fontos volt, hogy a MOL-Pick Szeged a résztvevők között legyen, mert a Vajdaságban rajongnak a csapatért, rengeteg a szurkolója az EHF-kupagyőztesnek. A szegediek is szeretnek hozzánk jönni, nem véletlen, hogy 70 Pick-drukker két éjszakát is eltölt nálunk. Szerencsések vagyunk, mert sok-sok kísérő program is van, a kenyér ünnepén rengeteg kulturális műsor lesz Magyarkanizsán. Igazán erős a mezőny, hiszen a macedón Vardar Szkopje is komoly játékerőt képvisel. Kijelenthetjük, hogy ilyen merős mezőnyünk még sohasem volt. Az biztos, hogy Adáról egy busznyi szurkoló jön, mert a település  büszkesége, Sterbik Árpád, a világ egyik legjobb kapusa éppen a Vardart erősíti, így miatta is sokan kelnek útra - számolt be a tornáról Dukai Ágnes, egyik főszervező.


A MOL-Pick Szeged pénteken délben indul, rendőri felvezetéssel lépi át a határt. Az első meccset 18.15-kor játssza a szlovén RK Gorenje Velenje ellen.


- Egy remek főpróba lesz a jövő heti veszprémi Szuperkupa döntő előtt. Bízunk benne, hogy Källman és Zubai is rendbe jön, és akkor a legerősebb kerettel vehetjük fel a versenyt. Egy biztos, hogy minden ellenféllel szemben komoly csatára számíthatunk - nyilatkozta Szögi Nándor, a MOL-Pick Szeged operatív igazgatója.

Vasárnap a torna sportcsarnokában lesz kiállítva a MOL-Pick Szeged által megnyert EHF-kupa, a helyiek fotót tudnak majd készíteni a díszes serleggel.

Eldőlt, hogy a Sport Klub technikai okok miatt nem adja a tornát. A Szeged VTV a vasárnapi helyosztót, amelyen szerepel a MOL-Pick Szeged hétfőn 19.30-tól adja felvételről.

A IV. Kanizsa-kupa programja:

Péntek:
16: RK Vardar–Tunézia
17.30: Ünnepélyes megnyitó
18.15: Pick Szeged–RK Gorenje Velenje

Szombat:
10: RK Gorenje Velenje–RK Nexe
12.15: RK Partizan–RK Vardar
18: RK Nexe–Pick Szeged
20.15: Tunézia–RK Partizan

Vasárnap:
15: helyosztó az 5. helyért
17: helyosztó a 3. helyért
19: döntő

- Süli Róbert -

Közzétéve: 2014.08.19.

TOVÁBBI HÍREK

2024
06/18
Két akadémistánkat is kölcsönadunk az NB I-be

Két tehetséges akadémiai játékosunk is kölcsönbe kerül a következő szezonban. Gazsó Péter a HSA NEKA, míg Fekete Gellért a Csurgói KK csapatában szerepel az NB I-ben.

2024
06/17
Június 19-én döntenek

Klubunk beadta a szabadkártya kérelmét a 2024-2025-ös Bajnokok Ligája szezonra. Június 19-én döntenek az indulókról.

AZ ÖSSZES HÍR