Vastaps, győzelem az edzőmeccsen

Vissza
Vastaps, győzelem az edzőmeccsen

Népes közönség előtt, remek játékkal 39-17-re nyert a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata az újszegedi sportcsarnokban a szerb bajnok Vojvodina ellen.

MOL-Pick Szeged-Vojvodina 39-17(20-8)
Felkészülési kézilabda-mérkőzés, újszegedi sportcsarnok, 1800 néző. Vezette: Heim, Kiss.
MOL-Pick Szeged: Sierra - Prodanovics 4/1, Balogh 2/1, Mindegía 3, Zubai 3, Ilyés 5, Vadkerti 1. Csere: Wyszomirski (kapus), Blazevic 1, Vranjes 3, Bombac 1, Robledo 4, Ancsin 5, Parrondo 4, Velky P. 3. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Vojvodina: Kukobat - Sztankovics 3, Orbovics 4, Todorovics 1, Elezovics 4/1, Nikolics 1, Zsivkovics. Csere: Arszenics (kapus), Veljkovics, Perovics 1, Ivanovics, Marjanovics, Kankaras 1, Veszelinov 1, Grujicsics. Vezetőedző: Marko Sesum.
Kiállítás: 6, ill. 6 perc.
Hétméteres: 2/2, ill. 1/1.

Szépen megtelt ismét a lelátó. Az új néven szereplő MOL-Pick Szeged első hazai edzőmeccsét vívta a felkészülési időszakban. Jonas Källman kisebb hátsérülés miatt nem lépett pályára, őt a meccs előtt dr. Szabó István csapatorvos vette kezelésbe. 

Lendületesen kezdett a Szeged, potyogtak a gólok, különösen Ilyés Ferenc szórta meg magát, a 7. percben már 3 találatnál járt, 5–3. Mintha éles BL-meccsen lettünk volna, úgy zúgott a „Pick Szeged!”, a B közép ordított, az oldallelátó pedig tapsolt.

A fiúk pedig vették a lapot, Zubai parádés – rendesen „megfésülte” a kapust – góllal hálálta meg a szurkolást. Jött a szokásos 15. percbeli sorcsere, Vranjes, majd Robledo – igen, most már véglegesen tisztázva, így használja a nevét, a vadonatúj MOL-Pick-mezen is ez szerepel – is góllal kezdett, így ugrálhatott a népes B közép. Persze ez egy edzőmeccs, így ne essünk hasra a játék láttán, de akkor is jó volt látni, hogy milyen lendületesen játszott az EHF-kupa-győztes.

A szünetben a szegedi B közép elbúcsúzott a távozó kapusedzőtől, Porobic Haristól, az egyik vezér, Érdi Zsolt adott át egy Pick-órát a kapusedzőnek.

A második félidőben sem állt le a MOL-Pick, a kapuba érkezett Wyszomirski – Sierrának is sok-sok remek védése volt –, Parrondo szépen szórta a gólokat, a 45. percben vastaps is volt a jutalma a hazaiak játékának. A szokásos félidei 15. percbeli csere ismét jót tett, a pályára lépő játékosok tovább pörgették az iramot, amit a szerb bajnok nem nagyon bírt. A Källman sérülése miatt keretbe kerülő Velky Péter meghálálta a bizalmat, a súlyos sérülése után tavaly visszatérő szélső rendesen megszórta magát. Robledo a biztonság kedvéért dobott egy akkora gólt, hogy a jobb pipából kiköltöztek a pókok, így volt a hajrában is miért tapsolni.

A vége nem várt fölényes győzelem, persze ne essünk hasra egy edzőmeccs utáni győzelemtől, de akkor is szép volt!

Szombaton a két csapat 16.30-kor újból megmérkőzik az újszegedi sportcsarnokban.

- Süli Róbert - 

Közzétéve: 2014.08.15.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

AZ ÖSSZES HÍR