Magabiztos győzelem a PLER elleni Aréna-premieren

Vissza
Magabiztos győzelem a PLER elleni Aréna-premieren

Először játszottunk a férfi kézilabda NB I-ben a PICK Arénában a PLER-Budapest ellen. 23-13-as félidő után 38-28-ra nyertünk.

OTP Bank - PICK Szeged–PLER-Budapest 38–28 (23–13)
K&H férfi kézilabda liga., 21. forduló. Szeged, Pick Aréna, 1550 néző. Vezette: Kiu G., Kiu T.
OTP Bank - PICK Szeged: Imsgard – Szilágyi 5/3, Stepancic 3, Martins 2, Kalaras 1, Mackovsek 3, Jelinic 3. Csere: Nagy M. (kapus), Garciandía 1, Sostaric 2/2, Bombac 2, Bánhidi 5, Szita 4, Frimmel 6, Molina 1, Balogh. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián.
PLER: Takács Á. – Szkokán, Markez 6/3, Groff 1, Várszegi, Simotics 4, F. Sunajko 3. Csere: Borsos M. (kapus), Fodor 2, Farkas, Fekete 2, Ignacy 4, Chaouachi, Zalai 1, Holdosi 5, Lakicevic. Vezetőedző: Lepsényi Sándor.
Hétméteres: 4/4, ill. 6/4.
Kiállítás: 8, ill. 6 perc.

Premier! Először játszottunk az idei bajnokság újoncával, a PLER-Budapesttel a PICK Arénában. Bodó Richárd bokája szépen gyógyul, egyelőre azonban még nem tudott játszani, így kimaradt a keretből. A bajnokira pihenőt kapott Mikler Roland és Matej Gaber is. Élete első NB I-es meccsére készülődhetett a PICK Kézilabda Akadémia utánpótlás-válogatott játékosa, Balogh Dániel. A tehetséges átlövő idén már többször is a csapattal edzett, most Kárpáti Krisztián vezetőedző benevezte a meccsre.

Klubunk továbbra is folytatja azt a szokást, hogy meghív településeket. Az egyik szektort Sándorfalva polgárai töltötték meg, őket hívtuk meg a PLER elleni összecsapásra, de szokásunkhoz híven szegedi egészségügyi dolgozókat is vendégül láttunk.

Felváltva estek a gólok, így a meccs elején fej-fej mellett haladtak a csapatok. Pörgős volt a meccs, így potyogtak a gólok. A 14. percben 9-8-nál időt kért Kárpáti Krisztián vezetőedző. Ez jól sikerült, hiszen összeállt a védekezésünk, Emil Imsgard több bravúrt is bemutatott, labdákat szereztünk, a ziccereket pedig rendre értékesítettük. Sebastian Frimmel, Bánhidi Bence rendesen megszórta a PLER-t, Szilágyi Benjámin belőtte a heteseket, így már a félidőben tíz góllal vezettünk.

A második harminc percben jött a kapunkba Nagy Martin, a lelkes szegedi tábor is zengte a nevét, hiszen kiválóan védett. A 40. percben pedig nagy taps fogadta a fiatal Balogh Dánielt, aki élete első NB I-es meccsét játszotta. Védekezésben hármas pozícióban kapott szerepet, próbálkozott gólszerzéssel is, egy kapufáig jutott, egyelőre mégnem jött össze a premier-találat. A vége magabiztos, 38-28-as győzelem, újabb két pont a zsebben, ez volt most a legfontosabb. 

Csapatunk legközelebb április 10-én (szerda) 18 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a Ferencváros csapatát fogadja a PICK Arénában. A meccsre ITT lehet jegyet vásárolni. Nem ez lesz a jövő hét egyetlen eseménye, hiszen április 12-én (péntek) 18.15-kor Szegeden, a Móra Ferenc múzeum előtti területen Pick&Mizo #kékek csapat- és szurkolói fotózásra kerül sor. Készítünk a #HandballFamily-ről egy közös képet. 

Kárpáti Krisztián, az OTP Bank - PICK Szeged vezetőedzője: – Jó érzés látni, hogy sok magyar fiatal játszik a PLER-ben, szurkolok nekik, hogy megőrizzék az NB I.-es tagságukat. Mi nagyjából húsz percen át játszottunk úgy, ahogy mindig kellene. A második félidőben döntetlen lett az állás, a következő célunk, hogy a májusi magyar kupa négyes döntőre rendbe rakjuk a sorainkat. Balogh Dániel most debütált, kicsit túlságosan izgult, de hasznos tagja lesz a magyar kézilabdának. Tapasztalatra és sok játékpercre van szüksége a fejlődéshez.

Közzétéve: 2024.04.06.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/29
Négyes döntőbe jutott U18-as akadémiai csapatunk

Magabiztos győzelmet (33-21) aratott U18-as akadémia csapatunk az Eger ellen, ez a siker pedig azt jelenti, hogy a #kiskékek biztos résztvevői a négyes döntőnek.

2024
04/29
Kedden a NEKA lesz a PICK Arénában az ellenfelünk

Kedd 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga alapszakaszában az utolsó hazai meccsünket vívjuk. A PICK Arénában a HSA NEKA együttesét fogadjuk.

AZ ÖSSZES HÍR