Búcsúztunk a Bajnokok Ligájától

Vissza
Búcsúztunk a Bajnokok Ligájától

A Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszának visszavágóján 39-32-es vereséget szenvedtünk a Veszprém otthonában, így búcsúztunk a BL-től.

Telekom Veszprém–OTP Bank - PICK Szeged 39–32 (19–15)
Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, play-off, visszavágó. Veszprém, Veszprém Aréna, 5057 néző. Vezette: Marin, I. García (spanyolok).
Veszprém: Corrales – Vajlupov 8/1, Remili 3, Fabregas 3, Ligetvári, Elderaa, Descat 1. Csere: Jensen (kapus), Jahja 4, A. Nilsson 3, Pesmalbek 6, Casado 2, Mahé, Sandell 4, Koszorotov 1, Elísson 4. Vezetőedző: Momir Ilics.
OTP Bank - PICK Szeged: Mikler – Sostaric 4/2, Garciandía 6, Bombac, Bánhidi 1, Szita 3, Frimmel 3. Csere: Nagy M. (kapus), Kalaras, Gaber 2, Stepancic 3, Martins 8, Mackovsek, Jelinic 1, Szilágyi. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián.
Hétméteres: 1/1, ill. 2/2.
Kiállítás: 2, ill. 4 perc.
Továbbjutott: a Veszprém 76–62-vel.

Az egy héttel ezelőtti összecsapáshoz képest két helyen is változott a keretünk. Bodó Richárd az egyik edzésen bokasérülést szenvedett, így el sem utazott a csapattal, helyette Carlos Molina került be a csapatba. Kapusposzton pedig Emil Imsgardot klubunk saját nevelésű játékosa, Nagy Martin váltotta.

Első félidő

A szegedi tábor kitett magáért, hatalmas buzdítással küldte harcba csapatunkat, zúgott a „PICK Szeged!” kiáltás. Kalapemelés azok előtt, akik megtöltötték a szektorunkat. Három eladott labdával kezdtük a meccset, amit gólokkal büntetett a hazai csapat. Szita Zoltán törte meg a gólcsendünket, a 4. percben 3-1 állt az eredményjelzőn. Tartotta kétgólos előnyét a Veszprém, azonban a 10. percben Sebastian Frimmel gólja után 6-5-re jöttünk fel. Elég volt néhány rontott lövés tőlünk, amit gólokkal büntetett a Telekom. A 19. percben 11-8-nál időt is kért Kárpáti Krisztián. Ez sem használt, a 23. percben 15-10-nél újból időt kellett kérnünk, rengeteg labdát szórtunk el, így hazai oldalon jöttek a könnyű gólok. A hajrában Nagy Martin többször is remekül védett, így 19-15-re jöttünk fel.

Második félidő

Két üres kapus góllal kezdte a második harminc percet a Veszprém, 21-15. Miguel Martins talpról eleresztett bombája törte meg az újabb gólcsendünket. Voltak felvillanások nálunk, többek között Nagy Martin extra védések, Martins-bombák, de ez is kevés volt, a 43. percben 28-20-nál ki kellett kérnünk harmadik időnket. Ez jót tett, jött két Imanol Garciandia találat, így pillanatok alatt 28-22 lett. Nagy Martin továbbra is remekelt a kapuban, így a 48. percben 29-25-re jöttünk fel. A hajrában hiába voltunk a hazaiak közelében, újból rengeteg labdát adtunk a kezükbe, és ezeket a ziccereket a Veszprém értékesítette, így a vége 39-32-es vereség, búcsúztunk a Bajnokok Ligájától. 

Csapatunk legközelebb szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a PLER-Budapest együttesét fogadja a PICK Arénában. 

Fotók: Sólya Eliza

 

Közzétéve: 2024.04.04.

TOVÁBBI HÍREK

2024
05/21
Pénteken kezdődik a bajnoki döntő

Pénteken 20 órakor megkezdődik a két győzelemig tartó bajnoki döntő. Az első meccset idegenben vívjuk, a szegedi találkozót május 29-én (szerda) 18 órakor rendezik.

2024
05/19
Ezüstérmesek lettünk a Magyar Kupában

Hatalmas csatában, 33-30-as vereséget szenvedtünk a Telekom Veszprém együttesétől a tatabányai Magyar Kupa-döntőben.

AZ ÖSSZES HÍR