Bánhidi Bence: egy sportoló egy percre sem adja fel!

Vissza
Bánhidi Bence: egy sportoló egy percre sem adja fel!

Csütörtök 18.45-kor a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset a Sport 1 élőben közvetíti. Kapitányunkkal, Bánhidi Bencével beszélgettünk.

– Az első meccsen, a PICK Arénában hétgólos vereséget szenvedtünk a Veszprémtől. Mi lehet a célunk a visszavágón?

– Egy sportoló egy percre sem adja fel, küzd az utolsó pillanatig, addig, amíg le nem fújják a találkozót. Meg kell próbálnunk mindent, menni előre, küzdeni, hajtani. Van még hatvan percünk arra, hogy javítsunk. Rengeteg biztos helyzetet rontottunk el Szegeden, ilyen hiba ezen a szinten nem fér bele, mert azt gólokkal bünteti az ellenfél. Így jártunk a Veszprém ellen, mert már az összecsapás elején komoly hátrányba kerültünk, ziccereket lőhetett az ellenfelünk. Ezután volt egy remek időszakunk, ez reményt adhat a visszavágóra, hiszen nagy különbségről sikerült szorossá tenni az eredményt. Ez viszont rengeteg energiát emésztett fel, éppen ezért nyert hét góllal az ellenfelünk. Úgy gondolom, hogy rengeteget tanultunk a hibákból, nagyon fontos lesz, hogy felszabadultan játszunk, visszaszerezzük az önbizalmunkat, mert az elmúlt időszakban nem sok sikerélményünk volt a Veszprémmel szemben.

– Egy ilyen meccs előtt mit mondasz kapitányként a csapatnak?

– A legfontosabb, hogy tegyünk meg mindent azért, hogy győztesen hagyjuk el a pályát. Tartsunk össze, küzdjünk a klubért, a szurkolókért, egymásért. Ha ezeket megvalósítjuk, akkor úgy jöhetünk le a pályáról, hogy tiszta a lelkiismeretünk. Remek csapat a Veszprém, kiváló játékosok alkotják a keretét, ők a meccs esélyesei, de nincs legyőzhetetlen ellenfél. Ehhez viszont mindenkinek jól kell teljesítenie. Ismerjük őket, ők is ismernek minket. Itt, ezen a szinten már nincs meglepetés, a napi forma dönt. Felkészültünk, a Tatabánya elleni magabiztos siker jót tett a lelkünknek, igazi csapatkánt játszottunk hatvan percen keresztül. Felszabadultak voltunk, élveztük a játék minden pillanatát, ezt kell tovább vinnünk csütörtök estére, ez a legfontosabb.

 

Közzétéve: 2024.04.03.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/17
Vasárnap a PICK Arénában játszik az U21-es csapatunk

Vasárnap 16 órakor az NB I/B-s bajnokság 26. fordulójában az OTP Bank-PICK Szeged U21 a Vecsés csapatát fogadja. A #kiskékek ismét a PICK Arénában vívják a meccset.

2024
04/16
Jegyértékesítés a HSA NEKA elleni meccsünkre

Április 30-án (kedd) 18 órakor utolsó hazai alapszakaszbeli meccsünket vívjuk a HSA NEKA ellen a K&H férfi kézilabda ligában. Megkezdődött a jegyértékesítés.

AZ ÖSSZES HÍR