Hétgólos hátrányba kerültünk a BL-ben

Vissza
Hétgólos hátrányba kerültünk a BL-ben

A félidőben háromgólos hátrányban voltunk, végül héttel, 30–37-re kaptunk ki a Telekom Veszprém ellen a Bajnokok Ligájában a negyeddöntőbe jutásért rendezett párharc első meccsén. A visszavágót jövő csütörtökön rendezik Veszprémben.

OTP Bank - PICK Szeged–Telekom Veszprém 30–37 (17–20)
Machineseeker EHF Bajnokok Ligája, play-off, 1. mérkőzés. Szeged, PICK Aréna, 7718 néző. Vezette: Hansen, Madsen (dánok).
OTP Bank - PICK Szeged: Imsgard – Sostaric 3, Stepancic 4, Bombac 3, Bánhidi 3, Mackovsek 4, Jelinic 1. Csere: Miker (kapus), Kalaras, Frimmel 6/2, Garciandia 5, Martins 1, Szita, Gaber, Bodó. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián.
Telekom Veszprém: Corrales – Vajlupov 7, Remili 5, Fabregas 2, Ligetvári, El-Dera 1, Descat 7/1. Csere: Jahja 3, Casado 4, Pesmalbek 5, Koszorotov, Sandell 2, Elísson 1. Vezetőedző: Momir Ilics.
Hétméteres: 3/2, ill. 1/1.
Kiállítás: 6, ill. 4 perc.

Ez az, amire csak egy Szeged–Veszprém képes: már tíz perccel a negyeddöntőbe jutásért rendezett BL-párharc kezdése előtt ezer fokon égett a PICK Aréna lelátója. Természetesen telt ház volt, ráadásul igazi szurkolók foglalták el a székeket, elképesztő hangzavart csinálva a bemutatás alatt. A tétről, az előzményekről, a párharc jelentőségéről talán felesleges is bővebben írni: a szezon eddigi legfontosabb összecsapását játszották a csapatok. A meghívásunkra itt volt az olimpiára kijutott magyar válogatott szövetségi kapitánya, Chema Rodríguez is, aki elmondta, természetesen a rangadón is figyeli a magyar olimpiai keretbe vágyó szegediek teljesítményét.

És akkor a meccs: Imsgard kezdett a kapuban, majd az első támadás során Mackovsek lövése a kapufán csattant, a kipattanóból pedig Bánhidi hetest harcolt ki. Ezt Sostaric kihagyta, Corrales védett. Fabregas beállóból szerzett vezetést a vendégeknek, majd Descat is betalált, 0–2. Corrales harmadszor is védett, Jahja Omar és Descat pedig megbüntette a kihagyott szegedi helyzeteket, 0–4. A hatodik percben tört meg a jég, Stepancic szerezte az első szegedi gólt, de azonnal érkezett rá válasz, 1–5. A hatodik kapott gól után időt kért Kárpáti Krisztián.

Bombac vette észre szépen Bánhidit a falban, a csapatkapitány megoldotta a nehéz feladatot, 2–6. Jahja Omar találatára Stepancic válaszolt, maradt a négygólos különbség, 3–7. Aztán gyorsan hat lett, majd megint Stepancic talált be, de sajnos a védekezés nem működött, a kezdésből Remili büntetett, 4–10. Mikler szállt be ekkor a szegedi kapuba. Mackovsek gólja után volt egy remek védekezésünk, majd egy gyors támadásból Jelinic hozta közelebb a csapatunkat, 6–10. Elég volt két villámgyors veszprémi akció, máris 6–12 állt az eredményjelzőn. Mackovsek belejött, de Remili sem lassított. Mikler első védése fontos volt, a félidő felére pedig Bombac gólja alakította 8–13-ra az eredményt.

Mackovsek újabb bombája után Sostaric indulásból talált be, feljavult a játékunk, 10–14. Időt is kért a Veszprém. Casado lőtte a tizenötödik veszprémi gólt, Frimmel is betalált röviddel a beállása után, 11–15. Pesmalbek találata után Bombac szenzációsan vette észre a falban Bánhidit, a beálló nem hibázott, 12–16. Amikor pedig Mikler védett, majd indulásból Frimmel gólt szerzett, már csak három volt a különbség, 13–16. Remili megint villant, majd Pesmalbek szedett össze egy kiállítást, emberelőnybe kerültünk a 22. percben. Hamar jött is a ziccer, de Bombac lövését védte Corrales, majd egy labdaszerzés után Frimmel üres kapus gólt szerzett, 14–17. A támadójáték dominált mindkét csapatnál. Garciandia betörésből talált be az emberelőny végén, feljöttünk kettőre, 15–17. Kalarast is kiküldték két percre, Mikler védéssel kezdte az emberhátrányt, majd Casado lőtt gólt, 15–18. Sandell találatára Garciandia tíz méterről, talpról felelt egy hatalmas lövéssel, 16–19. Descat hetese bement, Frimmel sem hibázott, 17–20. Ez volt a félidei eredmény.

A második játékrész Remili találatával indult, amire Garciandia felelt, Valjupov is betalált, 18–22. Garciandia folytatta jó játékát, végigszaladt a pályán, majd értékesítette a ziccert, közben Remili cibálta meg, akit kiállítottak, 19–22. Emberelőnyben viszont gólt kaptunk, majd Corrales védte Garciandía lövését, ezt követően veszprémi momentumok következtek, így ismét hatra nőtt a különbség, 19–25. Újra időt kért Kárpári Krisztián. Valjupov, Sostaric, El-Dera volt a gólszerzők sorrendje, majd Bombac is hozzátett, 21–27. Mackovsek nagyot ugrott, remekül lőtt, a 40. percben 22–27-re állt a meccs. Bombac találata után Imsgard védett, a túloldalon Sostaric volt eredményes, 24–28-nál ismét jött a veszprémi időkérés. Feljavultunk, Imsgard tett hozzá, majd Bánhidi szállította a gólt, 25–28. A 44. percben Imsgard a meccs védését mutatta be, egy méterről fogta meg Elísson lövését, de sajnos a másik oldalon Szita próbálkozása mellé ment.

Az utolsó negyedórát Pesmalbek gólja indította, majd Imsgard folytatta a védéseit, ám közelebb nem tudtunk kerülni, mert Corrales is elemében volt, 25–29. Bodó Richárd tizenkét perccel a vége előtt szállt be a meccsbe. Frimmel hetese bement, de Pesmalbek lövése is, 26–30. A 27. szegedi gólt Stepancic lőtte, de közben a veszprémiek többször is betaláltak, 27–34. Ligetvárit állították ki ekkor. Bombac találatával közelebb jöttünk, Frimmel is beköszönt még egyszer, de az utolsó percekben már nem volt esély a győzelemre: 30–37 lett a vége.

A negyeddöntőbe jutásért rendezett párharcban tehát hétgólos hátrányba kerültünk hazai pályán. A visszavágót jövő csütörtökön rendezik Veszprémben.

Kárpáti Krisztián: – Nem erre készültünk… Tudtuk, mennyire erős a Veszprém, amely a játék minden elemében jobb volt, csak gratulálni tudunk nekik. Ennyi hibával egy ilyen jó csapat ellen nem lehet játszani. A szurkolóink miatt sajnálom, hogy nem tudtuk szorosabbá tenni a találkozót, volt, hogy kellemetlenül éreztem magamat, mert szétesett a játékunk. Annyit ígérhetek, hogy a visszavágóra a lehető legjobban igyekszünk felkészülni, illetve megpróbálunk csodát tenni!

Imanol Garciandia: – Megpróbáltuk már az elején bevinni azt az energiát a meccsbe, amit a közönségünktől kaptunk, de láthattuk a kezdésen, hogy ez nem sikerült. Voltak pillanatok, amikor jól ment a játék, de fantasztikus kapusteljesítmény volt a veszprémieknél, ami megakasztotta a lendületünket. Új tervet kell kiötlenünk a visszavágóra.

Momir Ilics: – Nyertünk, egészen fantasztikusan teljesítettünk, ezért jár a gratuláció minden játékosomnak. Mindenki tudja, mennyire nehéz itt játszani és győzni, nekünk sikerült – de tudjuk, hogy még csak a párharc félidejénél tartunk. Corrales remekelt, tizenhatot védett, ez is elképesztő. Külön öröm, hogy olyanok is hozzá tudtak tenni a csapat játékához, akik az utóbbi időben kevesebb lehetőséget kaptak. 

Hugo Descat: – Ami a kezdést illeti, ez a stílusunk, a jó védekezésből igyekszünk lerohanni az ellenfelet, ez most jól sikerült. Fontos, hogy nyertünk hét góllal, de azt is tudjuk, hogy csak a párharc felénél tartunk, így a visszavágón is oda kell figyelnünk. 

Közzétéve: 2024.03.28.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/26
A 14. Eger-Szeged következik az NB I-ben

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a QHB Eger otthonában lépünk pályára. Ez lesz a két csapat 14. NB I-es meccse.

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

AZ ÖSSZES HÍR