Székelyudvarhelyen is szeretik csapatunkat

Vissza
Székelyudvarhelyen is szeretik csapatunkat

Kedd este Székelyudvarhelyen állították ki a Pick Szeged által megnyert EHF-kupát. Ilyés Ferenc szülei, az egykori világklasszis kézilabdázó, Miklós Magdolna és idősebb Ilyés Ferenc remek szervezésének köszönhetően közel kétszázan jöttek el a esemény megn

– Ferikének mindig tízest adtam, nagyon szerettem gyerekként is. Most pedig büszke vagyok rá, hogy ilyen jó kézilabdás, és csodás dolog őt és a Pick Szegedet itt ünnepelni – mondta a zeteváraljai plébános, Mátyás Gábor atya, aki remek kapcsolatot ápol Kiss-Rigó László megyés püspökkel. Ez a szeretet jellemzi Székelyudvarhelyt, a Pick Szeged magyar válogatott átlövőjének, Ilyés Ferencnek a szülővárosát.

Lőrincz Géza kezdte a megnyitót a Rákóczi sportcsarnok előcsarnokában, amely teljesen megtelt, így néhányan a bejárati ajtó előtt álltak. Az intézmény vezetője előbb kiemelte az Ilyés szülők áldozatos munkáját, méltatta az anyuka, Miklós Magdolna fényes kézilabda-pályafutását.

A Délmagyarország plakátja, egy hatalmas berlini fotó, Pick-műsorfüzetek, rózsa és kardvirág díszítette az asztalt. Ezután Süli Róbert, csapatunk kommunikációs vezetője mesélte el, hogy miként került ki a kupa, és milyen nagyszerű dolog azt látni, hogy mennyien, de mennyien szeretik a szegedi csapatot. Idősebb Ilyés Ferenc büszkén mesélte, hogy ha a Pick játszik, akkor Udvarhelyen sokan nézik a meccseket, a rangadókra összegyűlnek, úgy szurkolnak a csapatnak.

Ezután a fotózkodás vette át a főszerepet. A Székely Medvék szurkolói csoport nagy létszámmal képviseltette magát, ők az SZKC B közepe. Aranyos magyar fiúk, akik imádják a csapatukat, minden meccsen ott vannak, és idegenbe is elkísérik a kedvenceiket. Hangosak, ők a legjobb kézilabdás szurkolótábor, mert összetartók, egységesek. Benedek Árpád Csaba alpolgármester gyermekeivel, az Udvarhelyi Fan Club, Göthér István olimpiai és sportjelvénygyűjtő, az udvarhelyi veterán női kézilabdacsapat – Miklós Magdolna az edzője, a jövő héten Magyarországon játszanak –, a veterán focicsapat – csütörtökön már Soltvadkerten, vasárnap Pusztamérgesen vendégeskednek, id. Ilyés Ferenc a csapatvezető –, az SZKC utánpótlás-játékosai, az egykori szegedi kézilabdás, Csavar Zoltán és gyermekei, és ki tudja, még hányan készítettek büszkén fotót az EHF-kupával.

Közben a tévén a Pick Szeged berlini éremátadása volt kivetítve, olyan módon szervezték meg a rendezvényt az Ilyés szülők, ami előtt kalapot kell emelni. Szép érzés volt megélni ezt, rájönni arra, hogy micsoda szeretet övezi a szegedi csapatot. Erre minden Pick-drukkernek büszkének kell lennie, mert 530 kilométerre is imádják az idei EHF-kupa-győztest.

Közzétéve: 2014.07.30.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/26
A 14. Eger-Szeged következik az NB I-ben

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a QHB Eger otthonában lépünk pályára. Ez lesz a két csapat 14. NB I-es meccse.

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

AZ ÖSSZES HÍR