Győzelem felemás zokniban

Vissza
Győzelem felemás zokniban

A szombat délután a Down Alapítvány tagjairól is szólt a Csurgói KK elleni hazai meccsünkön. Csapatunk magabiztos, 41-25-ös győzelmet aratott.

OTP Bank - PICK Szeged–Csurgói KK 41–25 (22–15)
K&H férfi kézilabda liga, 19. forduló. Szeged, PICK Aréna, 2019 néző. Vezette: Nagy F., Túróczy.
OTP Bank - PICK Szeged: Imsgard – Szilágyi 6/1, Stepancic 7, Mackovsek 2, Kalaras 2, Frimmel 1, Bombac 5. Csere: Mikler, Nagy M. (kapusok), Molina 2, Tisza, Garciandía 3, Szita 3, Bodó 6, Jelinic 3/1, Fekete G. 1. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián.
Csurgó: Holló – Gebhardt 1, Mazurek 2, Krszmancsics 7/4, Szeitl E. 3, Herceg 2, Bazsó 1. Csere: Füstös (kapus), Vasvári, Papp T. 4, Zagar 2, Tóth P., Gábor M. 2, Zobec 1. Vezetőedző: Baranyai Norbert.
Hétméteres: 2/2, ill.4/4.
Kiállítás: 10, ill. 2 perc.

Érzelmekkel teli napon vagyunk túl. Kint tombolt a tavasz, bent, csodás otthonunkban, a PICK Arénában pedig a kézilabda, a #Handballfamily játszotta a főszerepet.

Klubunk meghívta a Down Alapítvány tagjait a meccsre. A kapunyitás előtt már a PICK bika szobornál találkoztunk. Mindenki kékben jött, majd lementünk a pályára, hogy megmutassuk a fiataloknak a játékteret. Nagy csodálattal nézték az Arénát, nagyon tetszett nekik. 

És ezután jött a délután legszebb része. Tizenhat fiatal csapatunk tagjaival vonulhatott be, integethetett a közönségnek. A #kékek felemás zokniban játszottak a meccsen, ezzel is kifejezve a szolidaritásukat. A félidőben is főszerepet kaptak, a PICK Zrt. Nagy dobás játékán is ők vettek részt.

A meccs kezdése előtt Kiss Bence, klubunk cégvezetője köszöntötte azt a tíz játékosunkat, akik nemzeti csapataikkal kiharcolták a párizsi olimpián való részvételt. A Koch pincészet pezsgőit Imanol Garciandia, Mario Sostaric, Marin Jelinic, Matej Gaber, Borut Mackovsek, Dean Bombac, Szita Zoltán, Bodó Richárd, Bánhidi Bence és Mikler Roland vehette át.

A félidőre is jutott ünnepség, ismét jutalmaztuk a Jó tanuló, jó sportoló #kiskékeket. A KÉSZ csoport jóvoltából értékes ajándékot vehetett át tizenhárom fiatal. Számunkra nagyon fontos, hogy a sport mellett jól tanuljanak a gyerekek.

És akkor a meccs, amely a 42. Szeged-Csurgó összecsapás volt az NB I-ben. 

Jól kezdett a vendég Csurgói KK. A meccs elején futottunk az eredmény után, volt olyan időszak, amikor három találattal is meglépett a CSKK. A 15. percben nagyobb sebességre kapcsoltunk. Emil Imsgard jól védett, elöl Luka Stepancic szórta a gólokat, Dean Bombac remekül irányított, így előbb egyenlítettünk, majd fokozatosan növeltük az előnyünket. Szilágyi Benjámin is élen járt a gólszerzésben, éppen az ő találata zárta a félidőt, az eredményjelzőn pedig ekkor az állt, hogy 22-15 a javunkra.

Nem vettünk vissza a ritmusból, remekül védekeztünk, így sok labdát szereztünk, a ziccereket pedig rendre értékesítettük. Bodó Richárd, Marin Jelinic és Szita Zoltán is szebbnél szebb gólokat süllyesztett a vendégek kapujába. Jöhettek az akadémisták, Fekete Gellért újabb gólt szerzett az NB I-ben, míg Tisza Levente is sok időt tölthetett a pályán. Nagy Martin a kapuban bravúrok sorozatát mutatta be, így még nagyobb lett a távolság a két csapat között. A vége 41-25-ös magabiztos győzelem, remek főpróba a jövő csütörtöki Veszprém elleni BL-meccsre. Az utolsó percben felállva tapsolt a közönség, köszöntve a Down Alapítvány tagjait, akik csatlakoztak a #HandballFamily-hez, illetve erőt adva a csapatnak a Bajnokok Ligája-találkozóra. 

Kárpáti Krisztián, az OTP Bank - PICK Szeged vezetőedzője: – Sokkal szorosabb mérkőzésre készültünk, amit a meccs eleje igazolt is. Meghatározó játékosaink nem léptek ma pályára, de felébredtünk, védekezésben agresszivitást és formációt is váltottunk. Labdákat szereztünk, felőröltük a Csurgót. A második félidőre egy igazi kézilabda ünnepet varázsoltunk a pályára, remélem, hogy minden kilátogató szurkolónk jól szórakozott. Kemény meccset játszottunk a PLER-rel, a Csurgó ellen sem számítottunk könnyű bajnokira, de ritkán mondom ezt, de nagyon elégedett vagyok a fiúk teljesítményével.

Közzétéve: 2024.03.23.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/26
A 14. Eger-Szeged következik az NB I-ben

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a QHB Eger otthonában lépünk pályára. Ez lesz a két csapat 14. NB I-es meccse.

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

AZ ÖSSZES HÍR