Vereséget szenvedtünk Párizsban

Vissza
Vereséget szenvedtünk Párizsban

Utolsó csoportmeccsünket játszottuk a Paris Saint-Germain otthonában a Bajnokok Ligájában. A francia együttes 37-33-ra nyert ellenünk.

Paris Saint-Germain–OTP Bank - PICK Szeged 37–33 (15–14)
Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, A csoport, 14. forduló. Párizs, Pierre de Coubertin, 4000 néző. Vezette: Boricsics, Markovics (szerbek).
PSG: Palicka – Solé, Tönnesen 7, Steins 3, Syprzak 10/4, Holm 4, Grébille 2. Csere: Green (kapus), L. Karabatic 2, N. Karabatic 4, Prandi 5, Peleka, Balaguer. Vezetőedző: Raúl González.
OTP Bank - PICK Szeged: Mikler – Sostaric 3, Garciandía 9, Kalaras 3, Mackovsek 3, Frimmel 1, Bombac. Csere: Imsgard, Nagy M. (kapusok), Gaber 2 Jelinic 1, Stepancic, Bodó 3, Martins 7, Szilágyi 1/1, Molina. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián.
Hétméteres: 4/4, ill. 3/1.
Kiállítás: 10, ill. 10 perc.

Szerda este utolsó Bajnokok Ligája-csoportmeccsünket játszottuk a francia fővárosban, a Paris Saint-Germain ellen. Kapitányunk, Bánhidi Bence betegség, Szita Zoltán pedig bokasérülés miatt nem tartott a csapattal. Luka Stepancic viszont rendbe jött, így visszakerült a keretbe.

Kedden este és szerda délelőtt is edzettünk, bizakodva vártuk a francia bajnok elleni meccset. Kijutott az ölelgetésből a PSG norvég válogatott játékosának, Kent Robin Tönnesennek, aki két évig erősített bennünket, 2022-ben magyar bajnok volt velünk, mindenki nagy szeretettel köszöntötte. 

Első félidő 

Tíz szegedi szurkoló is ott volt a lelátón, a kezdésre szépen megtelt a Stade Pierre de Coubertin csarnok. A franciák szereztek vezetést, de Borut Mackovsek gyorsan egyenlített. A harmadik percben labdát szereztünk, Mario Sostaric értékesítette a ziccert, máris vezettünk, 2-3. A 7. percben Imanol Garciandia talpról volt eredményes, 5-3 lett nekünk. Újabb labdát szereztünk, Gleb Kalaras pedig beállóból vette be Palicka kapuját. Parádésan kezdtünk, 6-3-nál időt is kért a PSG. A 10. percben Frimmel kapott két percet, de Mikler Roli megfogta Tönnesen ziccerét. Kettős emberhátrányba kerültünk, de sikerült kivédekeznünk, nem kaptunk gólt. A 14. percben Borut Mackovsek kapart össze egy labdát, majd lőtt a kapuba, 4-8. Tönnesen tartotta a lelket a párizsiakban, góljainak köszönhetően a 19. percben 10-8-ra jöttek fel. Bodó Ricsi is beköszönt egy bombával, majd Imanol egy pörgetéssel, 8-12. Gleb Kalaras 2 percet kapott, a 24. percben 11-13 állt az eredményjelzőn, zsinórban két gólt lőttek a gallok, sőt, egy perc múlva egyre csökkent az előnyünk, 12-13. Miguel Martins hatalmas bombája ismét kétgólosra duzzasztotta a vezetésünket. A 28. percben utolért bennünket a PSG, majd át is vette a vezetést, 15-14. Kihagytunk egy büntetőt, így a félidőben maradt ez az eredmény. 

Második félidő

Imanol Garciandia gólja nyitotta a második játékrészt, 15-15. Ezután felpörgette a ritmust  a hazai csapat, a 35. percben 19-16-ra léptek el, időt is kértünk. A 41. percben is három volt a két csapat között a különbség, nem tudtunk közelebb kerülni riválisunkhoz: 22-19. Egyre többet hibáztunk, ezt pedig a rutinos PSG könyörtelenül büntette, 26-20. Újabb hetest rontottunk el, így nem volt esélyünk megközelíteni a hazai csapatot. Szilágyi Benji belőtte a büntetőt, majd Gleb is gólt szerzett, 30-25-re jöttünk fel. Nagy Martin védéseinek is köszönhetően nem nőtt a különbség a két csapat között, a végén 37-33-ra nyert a PSG, ez pedig azt jelenti, hogy a hatodik helyen zártuk a csoportküzdelmet, csütörtök este kiderül, hogy kieséses szakaszban ki lesz az ellenfelünk.

Edzői értékelés

Kárpáti Krisztián: – Jól kezdtük a mérkőzést, magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést. Felvállaltuk, hogy egy jó tempójú, sok lerohanásra alapuló játékot játszunk, de ebbe sajnos belefáradtunk az első félidő végére. A második játékrész elején beragadtunk, a kialakult különbséget pedig már nem tudtuk ledolgozni az utolsó tíz percben, amikor ismét elkaptuk a fonalat. Jobban játszott ma nálunk a PSG, főleg támadásban voltak nagyon kreatívak, megérdemelten nyerték meg a meccset.

Közzétéve: 2024.03.06.

TOVÁBBI HÍREK

2024
05/16
Szombaton a NEKA lesz az ellenfelünk a Magyar Kupa elődöntőjében

Szombat és vasárnap Tatabánya lesz a házi gazdája a Magyar Kupa négyes döntőnek. Az elődöntőben (kezdés: 15.30) a HSA NEKA lesz az ellenfelünk.

2024
05/15
Gyászol a #HandballFamily: elhunyt Barok István

70 éves korában elhunyt egykori játékosunk, utánpótlásedzőnk, majd sajtósunk, Barok István.

AZ ÖSSZES HÍR