Remek első félidő után magabiztos siker

Vissza
Remek első félidő után magabiztos siker

Egy pillanatig nem volt kérdés, magabiztosan, 21-11-es félidő után 37-31-re nyertünk a K&H férfi kézilabda ligában a Balatonfüred otthonában.

Balatonfüredi KSE-OTP Bank - PICK Szeged 31-37 (11-21)
K&H fréfi kézilabda liga, 18. forduló, Balatonfüred, 600 néző. Vezette: Fekete, Hajdu.
Balatonfüred: Andó – Hornyák, Szöllősi 1, Kljun 8, Szűcs 6, Varga 4, Bóka. Csere: Bősz (kapus), Sretenovic 2, Szmetán 6, Kovács 2, Németh, Sikosek 1, Kemény, Dénes, Brandt 1. Vezetőedző: György László.
OTP Bank - PICK Szeged: Imsgard – Szilágyi 3/1, Garciandia, Martins 2, Mackovsek 4, Gaber 3, Jelinic 4. Csere: Nagy M. (kapus), Bombac 7, Szita 2, Bodó 2, Bánhidi 3, Kalaras 1, Sostaric 4/1, Molina, Juhász 1/1. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián.
Hétméteres: 3/2, ill 3/3
Kiállítás: 6, ill. 6 perc

A Kiel és a PSG elleni két Bajnokok Ligája találkozó között szombat este Balatonfüreden játszottunk magyar bajnokit. A K&H férfi kézilabda liga 18. fordulójában léptünk pályára. Luka Stepancic betegség miatt nem tudott játszani, míg Mikler Roli és Sebastian Frimmel kimaradt a keretből  – 14 felnőtt játékos nevezhető –, így az akadémista Juhász Ádám került be a csapatba. Számára emlékezetes marad a Füred elleni szegedi találkozó, hiszen ekkor játszotta élete első NB I-es meccsét és még gólt is szerzett. 

Szilágyi Benjámin hetesből elért góljával indult a meccs, majd Emil Imsgard védett ziccert, a következő támadásból pedig Matej Gaber volt eredményes, 0-2. Imsgard újabb ziccert védett, a nyolcadik percben Marin Jelinic és Szilágyi Benjámin találata után már 6-2 volt nekünk. Remekül kezdtük a meccset. Időt is kértek a hazaiak. Ezután következett két füredi gól, erre azonban Borut Mackovsek és Miguel Martins válaszolt, így a 11. percben 8-4 volt javunkra. Nem vettünk vissza a tempóból, két perc múlva már hat volt „közte”, 4-10. Továbbra is robogott a szegedi gyors, Dean Bombac vezérletével a félidőben már 21-11-re vezettünk. 

A második félidőben sem változott a helyzet, tartottuk 10 gólos előnyünket, igaz, ebben a harminc percben jóval jobban játszottak a hazaiak. Felváltva potyogtak a gólok, a hajrában jöhetett a csapatba Juhász Ádám is, aki újból a kapuba talált. A vége kicsit szorosabb lett, de a lényeg, hogy magabiztosan 37-31-re nyertünk. 

Csapatunk legközelebb március 6-án (szerda) 20.45-kor a francia Paris Saint-Germain otthonában lép pályára, ez lesz az utolsó csoportmeccsünk a Bajnokok Ligájában. 

Közzétéve: 2024.03.02.

TOVÁBBI HÍREK

2024
05/16
Szombaton a NEKA lesz az ellenfelünk a Magyar Kupa elődöntőjében

Szombat és vasárnap Tatabánya lesz a házi gazdája a Magyar Kupa négyes döntőnek. Az elődöntőben (kezdés: 15.30) a HSA NEKA lesz az ellenfelünk.

2024
05/15
Gyászol a #HandballFamily: elhunyt Barok István

70 éves korában elhunyt egykori játékosunk, utánpótlásedzőnk, majd sajtósunk, Barok István.

AZ ÖSSZES HÍR