Európa egyik legpatinásabb csapata lesz az ellenfelünk

Vissza
Európa egyik legpatinásabb csapata lesz az ellenfelünk

Szerda 18.45-kor a Bajnokok Ligája A csoportjában, a 13. fordulóban a német THW Kielt fogadjuk a PICK Arénában.


Már csak két meccs van hátra a Bajnokok Ligája csoportküzdelmeiből. Szerda 18.45-kor az utolsó hazai találkozónkat vívjuk. Ellenfelünk Európa egyik legpatinásabb csapata, a német THW Kiel lesz.

A német rekordbajnok. Nagyon sokszor leírtuk már ezt a 120 éves klubról (1904. február 4-én alapították), hiszen eddig huszonháromszor nyerte meg a Bundesligát. Hatalmas sikereket ért el az észak-német csapat: a német kupát tizenkétszer, a Bajnokok Ligája-serleget négyszer, az EHF-kupát kétszer emelhették a magasba.

Mi 2011-ben találkoztunk először velük a BL-ben. Eddig 15 meccset vívtunk ellenük, ötször nyertünk, egyszer döntetlent játszottunk és kilencszer vereséget szenvedtünk. A PICK Arénában kétszer találkoztunk velük, és mind a kétszer legyőztük őket.

Az első sikerünk örökre beíródik a történelemkönyvünkbe, 2021. december 9-én az aréna nyitómeccsén 30–26-ra diadalmaskodtunk. Az elmúlt szezonban is egy csoportban szerepeltünk, akkor hazai pályán 36–33-ra győztük le a Kielt.

Jelenleg a csoportban a THW Kiel áll az élen, mi az ötödik helyet foglaljuk el. Az izgalmak fokozódnak, hiszen továbbra is nagyon sűrű a mezőny, egyedül az észak-macedón HC Eurofarm Pelisternek nincs esélye a továbbjutásra. Az őszi németországi találkozón végig nyílt volt a küzdelem, csak a hajrában húzott el tőlünk a THW.

Ez lesz a 261. meccsünk a BL-ben, az 51. fellépésünk a PICK Arénában. A mérlegünk: 123 győzelem, 22 döntetlen és 115 vereség. 7177 gólt dobtunk eddig és 7151-et kaptunk.

A házi góllistát Bánhidi Bence vezeti, kapitányunk az Aalborg ellen megszerezte a 400. találatát. Sebastian Frimmel is szép jubileumhoz érkezett, Seppo 125. gólnál jár a házi BL-góllistán.

A meccsen ismét felvezető műsorral jelentkezünk, lesz benne sok-sok játék. A PICK Szeged Zrt. is készül a meccsre, ismét sorsolunk majd Pick szalámikat. A félidőben újra lesz MOL&GÓL játék.

A Kolstad ellen volt a premier, ezen a meccsen alakítottuk ki a MIZO Tejutazó Gyereksarkot, amely nagyon népszerű volt. Ez ingyenes, így miközben a szülők nekünk szurkolnak, a kisgyerekek a lelátó egyik részén játszhatnak, rajzolhatnak.

A meccset a Sport1 tévé élőben közvetíti.

A találkozóra ITT lehet jegyet vásárolni!

Közzétéve: 2024.02.26.

TOVÁBBI HÍREK

2024
07/26
Szombaton rajt férfi kézilabdában az olimpián

Szombaton férfi kézilabdában is megkezdődik a küzdelem a párizsi olimpián. A magyar válogatott 11 órakor a Juan Carlos Pastor által irányított Egyiptommal mérkőzik.

2024
07/25
Seppo friss házasként kezdi el a felkészülést

Csapatunk osztrák szélsője, Sebastian Frimmel friss házasként kezdi majd el a felkészülést. Seppóval az esküvőről, a nyárról, az alapozásról és az új idényről beszélgettünk.

AZ ÖSSZES HÍR