Meccsre fel Aalborgban! (Útinapló)

Vissza
Meccsre fel Aalborgban! (Útinapló)

Szerdán 18.45-kor a Bajnokok Ligájában a dán Aalborg Handbold otthonában lépünk pályára. Folyamatosan frissülő Útinaplóval jelentkezünk.

Szerda, 9 óra: Szép reggelt mindenkinek! Felhős az idő Aalborgban, hamarosan indulunk edzeni, lesz egy kis átmozgatás. Mindenki rendben, jót pihent a keret. Az ősszel remek játékkal sikerült legyőznünk a dán együttest, és szereztünk fontos 2 pontot.

Ez lesz a két csapat 12. BL-összecsapása. Mérlegünk: 5 győzelem, 2 döntetlen és 4 vereség. Idézzük fel az őszi találkozót, itt a jegyzőkönyv: 

OTP Bank-PICK Szeged–Aalborg Håndbold 34–27 (20–16)
Bajnokok Ligája, A csoport, 3. forduló. Szeged, PICK Aréna, 4016 néző. Vezette: A. Konjicanin, D. Konjicanin (bosnyákok).
OTP Bank-PICK Szeged: Imsgard – Sostaric 9, Stepancic 2, Bombac 2, Bánhidi 3, Bodó 3, Frimmel 2/1. Csere: Mikler (kapus), Kalaras, Gaber 2, Mackovsek 4, Garciandía 4, Martins 1, Szilágyi 1, Jelinic 1. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián.
Aalborg Håndbold: Landin – Björnsen 1, Hangaard 3, Antonsen 5, Möllgaard, Vlah 4, Barthold 2. Csere: Norsten (kapus), M. Hansen 6/3, Hald 5, M. Larsen 1, Wiesmach, Juul, Thurin. Vezetőedző: Stefan Madsen.
Hétméteres: 2/1, ill. 4/3.
Kiállítás: 6, ill. 4 perc.

 

Kedd, 20 óra: Szerencsésen megérkeztünk! Minden rendben volt az úton, tervek szerint alakult minden, semmi késés, semmi csúszás. Már túl a vacsorán a csapat, többen Djordje Ignjatovicsnál és Solti Zoltánnál gyúráson vesznek részt. Nincs hideg Dániában sem, 9 Celsius fokot mutatott a hőmérő, amikor landoltunk. A megszokott szállásunkon tartozkódunk, közvetlenül az Aréna mellett. Két éve, 2021. decemberében két órát csúszott a meccsünk, mert akkora hó hullott Aalborgba, hogy a szállodából sem tudtunk kimenni. Most ilyenről nincs szó, szerencsére jó az idő. A szerdai reggelit követően délelőtt lesz egy átmozgató foglalkozásunk. 

Videó az útról: ITT

12 óra: „Jegyeket, bérleteket kérem ellenőrzésre!” – szólt viccesen csapatunk sofőrje. Vincze Róbert, majd a útnak indult Budapestre, a Liszt Ferenc reptérre. Délelőtt még csodaszép otthonunkban – szombaton 50. hivatalos meccsünket játsszuk a PICK Arénában a Fejér B.Á.L. Veszprém ellen, szép jubileumhoz érkezünk – edzettünk, átvettünk jó néhány taktikai elemet, majd közös ebéd következett. Ferihegyről egészen aalborgig repülünk, majd várhatóan 18 óra után néhány perccel landolunk a 113 ezres kikötővárosban. A megérkezést követően vacsora, majd közös videózás szerepel a mai programunkban.

Ellenfelünk vasárnap elvesztette a dán kupadöntőt, a GOG 32-25-re győzte le a hatszoros dán bajnok Aalborg Handbold csapatát. Mikkel Hansenék rendesen megszenvedtek már a fináléba jutásért folytatott küzdelemben is, hiszen csak hosszabbítás után nyertek (31-28) a Silkeborg ellen. A 2000-ben alapított piros-fehér dán együttes viszont magabiztosan vezeti a bajnokságot, 18 győzelem, 1 döntetlen és 2 vereség a mérlegük, és 37 ponttal az élen állnak, megelőzve a 32 pontos Fredericia és a 28 pontos Silkeborg együttesét.

Mi is jó passzban utazunk Dániába. A Kolstad ellen 29-27-re nyertünk a Bajnokok Ligájában, míg a magyar bajnokságban 35-29-re diadalmaskodtunk a Komló otthonában. Az izgalmak fokozódnak az A csoportban, már csak három forduló van hátra.

Így állunk 11 forduló után: 1. THW Kiel 16, 2. Aalborg Handbold 14, 3. Industria Kielce 13, 4. Paris Saint-Germain Handball 13, 5. OTP Bank-PICK Szeged 13, 6. HC Zagreb 10, 7. Kolstad Handball 9, 8. HC Eurofarm Pelister.

A 12. forduló párosítása: Aalborg Handbold-OTP Bank - PICK Szeged, Kolstad Handball-HC Zagreb, Paris Saint-Germain Handball-Industria Kielce, THW Kiel-HC Eurofarm Pelister.

 

Közzétéve: 2024.02.20.

TOVÁBBI HÍREK

2024
07/26
Szombaton rajt férfi kézilabdában az olimpián

Szombaton férfi kézilabdában is megkezdődik a küzdelem a párizsi olimpián. A magyar válogatott 11 órakor a Juan Carlos Pastor által irányított Egyiptommal mérkőzik.

2024
07/25
Seppo friss házasként kezdi el a felkészülést

Csapatunk osztrák szélsője, Sebastian Frimmel friss házasként kezdi majd el a felkészülést. Seppóval az esküvőről, a nyárról, az alapozásról és az új idényről beszélgettünk.

AZ ÖSSZES HÍR