50. győzelmünket arattuk a Komló ellen

Vissza
50. győzelmünket arattuk a Komló ellen

Végig vezetve, 35-29-es győzelmet arattunk a Carbonex-Komló otthonában. Ez volt az 50. sikerünk a Baranya vármegyei együttes ellen.

Carbonex-Komló–OTP Bank - PICK Szeged 29–35 (11–15)
K&H férfi kézilabda liga, 16. forduló. Komló, 1000 néző. Vezette: Haskó, Natkai.
Komló: Merkovszki – Urbán 1, Bogdanic 5/2, Vekic, Rotim 2, Jerkovic 3, Menyhárt 5. Csere: Granic (kapus), Melnicsuk 7, Veszelinovics, Szöllősi O., Váczi M. 3, Ács 2, Kovács D. 1, Bazsa, Varga Sz.  Vezetőedző: Marosán György.
OTP  Bank - PICK Szeged: Nagy M. – Szilágyi 4/1, Stepancic 4, Martins 4, Bánhidi 6, Bodó, Jelinic 7. Csere: Mikler (kapus), Kalaras, Garciandía 2, Mackovsek 1, Sostaric 6/3, Bombac, Szita 1, Molina. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián.
Hétméteres: 3/2, ill. 5/4.
Kiállítás: 6, ill. 6 perc.

„Szép volt fiúk!” – zengte közel 50 szegedi szurkoló a csordultig telt komlói sportcsarnokban. Remek hangulatban, 15-11-es félidő után 35-29-re nyertünk. Ez a volt a két csapat 54. meccse az NB I-ben, és ez volt az 50. sikerünk az egykori Bányász ellen.

Megharcoltunk a győzelemért, de egy pillanatig nem forgott veszélyben, hogy megszerezzük a két pontot. Nem volt egyszerű felpörögni a találkozóra, hiszen két napja még a norvég Kolstad ellen játszottunk a Bajnokok Ligájában. Melnyicsuk révén – apukája a Medikémia Szeged röplabdacsapatával kétszer is magyar bajnok volt – a hazaiak szereztek vezetést, azonban Nagy Martin bravúrjainak és Szilágyi Benjámin góljainak köszönhetően fordítottunk, fokozatosan növeltük az előnyünket. A félidő hajrájában kicsit közelebb kapaszkodott a Komló, de így is négy találattal, 15-11-re vezettünk.

A második harminc perc is hasonló koreográfiát hozott. Marosán György együttese nem hagyta magát lerázni, de két gólnál közelebb egyszer sem tudott kerülni hozzánk. Marin Jelinic és Mario Sostaric termelte a gólokat, Bánhidi Bence heteseket harcolt ki, így végig kézben tartottuk a meccs irányítását. A hazaiak elővették a hét a hat elleni játékot, ami sokáig jól működött, de ahogy összeállt a védekezésünk, egyből könnyű gólokat szereztünk, így a végén simán, 35-29-re nyertünk egy remek hangulatú találkozón.

 

Közzétéve: 2024.02.17.

TOVÁBBI HÍREK

2024
05/13
Jegyvásárlás a veszprémi bajnoki döntőre

Május 24-én (péntek) Veszprémben 20 órakor vívjuk a K&H férfi kézilabda liga döntőjének első mérkőzését. Jegyinformációk a veszprémi találkozóra.

2024
05/13
Izgalmakkal teli hét következik

A válogatott hét után komoly erőpróba vár majd a csapatunkra. A hétvégén Tatabányán rendezik meg a magyar kupa négyes döntőjét.

AZ ÖSSZES HÍR