Vereséget szenvedtünk a Gyöngyös otthonában

Vissza
Vereséget szenvedtünk a Gyöngyös otthonában

Vereséggel indul az év, a HE-DO B. Braun Gyöngyös otthonában a K&h férfi kézilabda liga 14. fordulójában 35-33-ra kikaptunk.

HE-DO B. Braun Gyöngyös–OTP Bank - PICK Szeged 35–33 (18–15)
K&H férfi kézilabda liga, 14. forduló. Gyöngyös, Dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnok, 1000 néző. Vezette: Felhő, Öcsi.
Gyöngyös: Tomic – Jaros 3, Ubornyák 5, Hegedüs 4, Bodor 4, Potisk 3/1, Varsandán M. 8/3. Csere: Podoba (kapus), Jóga 1, Kovács G. 3/1, Gráf 2, Schmid 2, Edwards. Vezetőedző: Bíró Balázs.
OTP Bank - PICK Szeged : Mikler – Szilágyi 1/1, Stepancic 1, Bombac 3, Bánhidi 5, Bodó 4, Frimmel 2/1. Csere: Imsgard (kapus), Kalaras, Garciandía 4, Mackovsek 1, Jelinic 3, Martins 3, Szita, Sostaric 6/4. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián.
Hétméteres: 8/5, ill. 8/6.
Kiállítás: 10, ill. 8 perc.

Az év első meccse várt ránk Gyöngyösön. A 14. fordulóban idegenben léptünk pályára, ez volt 2024 első bajnokija. Mivel 14 felnőtt és két fiatal nevezhető a keretbe, így Matej Gaber, Carlos Molina, Nagy Martin és Szymon Dzialakiewicz maradt ki, bekerült a PICK Kézilabda Akadémia játékosa, Fekete Gellért. Szerencsére az Európa-bajnokságról mindenki egészségesen tért haza, így Kárpáti Krisztián vezetőedző és segítője, Vladan Jordovics a legerősebb összeállításban küldhette pályára csapatát.

Megismétlődött az az eredmény, ami a 2022-2023-as szezonban történt, akkor kétgólos vereséget szenvedtünk a HE-DO B. Braun Gyöngyös otthonában, és most is két találattal nyertek a hazaiak. Akkor 30-28 lett az eredmény, most 35-33-ra nyert a Heves vármegyei együttes.

Nem kezdtünk jól, főként a védekezésünk akadozott, a Gyöngyös gyors gólokkal fokozatosan növelte az előnyét, mi pedig nagyon sok labdát elszórtunk, Tomic kapus pedig több bravúrt is bemutatott a hazai oldalon, így nem tudtunk közelebb kerülni, a félidőben már három góllal, 18-15-re vezettek.

Két gyöngyösi góllal indult a második játékrész, így először öt gól lett a különbség a két csapat között. Emil Imsgard védett két nagyot, majd hatástalanította Varsandán büntetőjét, így sikerült 23-22-re feljönnünk. Többször is támadhattunk az egyenlítésért, de mindig elszórtuk a labdát, így nem volt esélyünk utolérni az ellenfelünket. Izgalmasan alakult a meccs, a lelkes hazai publikum pedig űzte, hajtotta a kedvenceiket, akik „vérszemet” kaptak, és minden erejüket mozgósították. Nekünk nem sikerült semmi, ziccereket rontottunk, a másik oldalon pedig minden hibát büntettek. Sikerült mindig egy gólra feljönni, megvolt az esélyünk arra, hogy végre egyenlítsünk, de a hibák ezen a meccsen nem fértek bele. A hajrában okosan, hosszan támadott a Gyöngyös, és mindig volt náluk valaki, aki amikor kellett, megvillant. A vége 35-33-as hazai győzelem, ez volt a két csapat NB I-es történetének második gyöngyösi sikere. 

Csapatunk legközelebb február 15-én (csütörtök) 18.45-kor hazai pályán, a PICK Arénában a norvég Kolstad ellen lép pályára. A meccsre ITT lehet belépőt vásárolni.

Február 7-én (szerda) 17 és 18 óra között pedig Legendákkal, Zubai Szabolccsal és három magyar válogatott játékosunkkal, Bánhidi Bencével, Bodó Richárddal és Szita Zoltánnal a PICK Aréna szurkolói boltjában találkozhatnak a #kékek hívek. 

 

Közzétéve: 2024.02.03.

TOVÁBBI HÍREK

2024
07/26
Szombaton rajt férfi kézilabdában az olimpián

Szombaton férfi kézilabdában is megkezdődik a küzdelem a párizsi olimpián. A magyar válogatott 11 órakor a Juan Carlos Pastor által irányított Egyiptommal mérkőzik.

2024
07/25
Seppo friss házasként kezdi el a felkészülést

Csapatunk osztrák szélsője, Sebastian Frimmel friss házasként kezdi majd el a felkészülést. Seppóval az esküvőről, a nyárról, az alapozásról és az új idényről beszélgettünk.

AZ ÖSSZES HÍR