Kárpáti Krisztián: szorgalmasak, motiváltak a fiúk

Vissza
Kárpáti Krisztián: szorgalmasak, motiváltak a fiúk

Csapatunk itthon lévő játékosai három hét óta végeznek alapozó munkát. Vezetőedzőnkkel, Kárpáti Krisztiánnal beszélgettünk.

- Január második hetében álltunk munkába. Tervek szerint alakul a munka?

- Félig-meddig igen, hiszen csak legmerészebb álmomban gondoltam arra, hogy ilyen sok játékosunk marad az Európa-bajnokságon, ami egyben öröm is, hiszen azok a válogatottak, amelyekben szerepelnek, azok sokáig maradtak, maradnak az Eb-n. Egyedül Imanol Garciandia tért vissza, ő már velünk edz. Pénteken még öt játékosunk szerepel a magyar-szlovén meccsen, ilyen szempontból nem könnyű a szakmai stáb helyzete, mert kevesen voltunk.

- A kontinenstornán szereplők mikor térnek vissza a keretbe?

- Kedden már Szegeden kell lennie mindenkinek, szerdán egy kondiedzéssel kezdenek, ekkor felmérjük, hogy milyen állapotban érkeztek vissza, utána csütörtökön és pénteken már együtt, közösen készülünk az év első meccsére, a szombati Gyöngyös elleni idegenbeli bajnokira.

- Akik itthon voltak, hogy dolgoztak?

- Nagyon jól, motiváltak voltak, figyeltünk arra, hogy ne legyen monoton a felkészülés, hiszen kevesen voltunk, így sok-sok egyéni képzés szerepelt a programban, illetve a kondi fejlesztése. Tudtunk a pároskapcsolatokat gyakorolni, hiszen hat mezőnyjátékossal, és három kapussal dolgoztunk. Kevesebb játékost tudtunk felhozni az U21-es csapatból is, mert a télen volt több távozó, illetve Rea Barnabás a DEAC elleni U21-es edzőmeccsen sérülést szenvedett, így ő rá hosszabb ideig nem számíthatunk. Visszatérve az itthon lévőkre, mindenki szorgalmas volt, a fiatal játékosok pedig ebből az időszakból később biztos, hogy profitálnak, hiszen válogatott kapusoknak tudtak lőni, csiszoltuk a technikát. Carlos Molina és Gleb Kalaras esetében is elmondható ez, hiszen ők támadásban az ősszel kevesebb szerepet kaptak, de most rengeteg támadást vettünk át.

- Három kapussal ilyen hosszú időt régen dolgozhatott együtt Nenad Damjanovics kapusedző!

- Nyilván ez nagyon hasznos volt. Mikler Roli kihagyta az Eb-t, Emil Imsgard az utolsó pillanatban maradt ki, így Nagy Martinnal kiegészülve egy hosszabb felkészülést csinálhattak végig. Szorgalmasan tették a dolgukat, és nagyon remélem, hogy ez tavasszal a hasznunkra válik majd.

- Hogy tetszik az Európa-bajnokság, az a négy csapat vívja az elődöntőt, akire előzetesen is számítottál?

- Nagy meglepetés volt számomra a spanyol válogatott szereplése, azt gondoltam, hogy taktikailag és csapat szerkezetileg is ott lesznek az elején. Az várható volt, hogy a dánok és a svédek ott lesznek a négy között, illetve a házigazda németek és franciák is favoritnak számítanak. A jelenlegi forma alapján ez a legjobb négyes. Az Eb hozamánya pedig az, hogy több olyan válogatott is csatlakozott a nemzetközi elithez, akik eddig nem voltak ott. Jó döntés volt, hogy 24 csapat vesz részt az eseményen, hiszen láthatjuk, hogy egy Ausztria, vagy éppen Feröer-szigetek milyen tekintélyt tudott kiharcolni magának. Nagy öröm, hogy a magyar válogatott ott van a legjobb hat között, remek eredmény.

 - Az itthon lévő játékosaink az Európa-bajnokság előtt tippeltek. Többen jól is állnak abban a kérdésben, hogy ki nyeri a tornát. Kire tippelsz, ki lesz az aranyérmes?

-Éppen erről beszélgettünk a játékosokkal, hogy nagyot változott a helyzet azzal, hogy több meccset kell játszani, ráadásul két és fél hét alatt. A végére mindig kijön, hogy kinek hosszabb a cserepadja, kinek van egy olyan játékosa, aki eddig másod-, v agy éppen harmadhegedűs volt, de előlép főszereplővé. Örök igazság, hogy a végére a nagy és komoly kézilabda kultúrával rendelkező országok maradnak talpon. Úgy gondolom, hogy francia-dán döntő lesz, és ha így alakul, akkor a dánoknak szurkolok majd. 

Közzétéve: 2024.01.25.

TOVÁBBI HÍREK

2024
05/19
Mindenki! Magyar Kupa-döntőre fel!

Ma 18 órakor a Magyar Kupa tatabányai döntőjében a Telekom Veszprém ellen lépünk pályára. A meccset az M4 Sport élőben közvetíti.

2024
05/18
Megvan a győzelem! Irány a kupadöntő!

Csapatunk 39-33-ra legyőzte a HSA NEKA együttesét a tatabányai Magyar Kupa elődöntőjében, így vasárnap 18 órakor a döntőben szerepelünk.

AZ ÖSSZES HÍR