Vastapssal búcsúzott 2023-tól a #HandballFamily

Vissza
Vastapssal búcsúzott 2023-tól a #HandballFamily

Igazi #HandballFamily hangulatban játszottuk le 2023 utolsó bajnoki-mérkőzését. Csapatunk 39-29-re nyert a Budakalász ellen.

OTP Bank - PICK Szeged–CYEB Budakalász 39–29 (19–16)
Férfi kézilabda NB I., 13. forduló. Szeged, Pick Aréna, 2125 néző. Vezette: Bátori, Szécsi.
OTP Bank - PICK Szeged: Imsgard – Szilágyi 6/3, Garciandía 3, Martins 2, Gaber 1, Szita 5, Frimmel 5. Csere: Nagy M. (kapus), Kalaras 8, Bodó 4, Molina, Bombac 2, Dzialakiewicz 1, Rea 1, Fekete G. 1. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián.
CYEB Budakalász: Váczi D. – Varjú 3/1, Sinkovits 5, Dávid M., Mikhalin 3, Juric-Grgic, Kovács D. 2. Csere: Tóth M. (kapus), Kiss B. 7, Halász J. 2, Tyiskov, Raniszavljevics 3, Tóth Sz. 3, Berényi, Szakács 1. Vezetőedző: Csoknyai István.
Hétméteres: 3/3, ill. 1/1.
Kiállítás: 2, ill. 8 perc.

Ez egy igazi ünnep volt. Sok-sok nézővel, rengeteg gyerekkel, mosollyal és góllal. Az év utolsó bajnokiját játszottuk pénteken este a PICK Arénában, ellenfelünk a CYEB Budakalász együttese volt. Már a kapunyitáskor sokan beléptek csodaszép otthonunkba, ahol hivatalosan 17 órakor nyílt meg a rajzkiállítás, amelynek a címe „Legkedvesebb #kékek játékosom”. Anyukák, apukák és gyerekek fotózkodtak a remekművek előtt, jó volt látni, hogy mindenki milyen büszke arra, hogy az Arénában lett kiállítva a rajza. A meccs előtt repültek a plüssök, amit majd ismét jótékonysági szervezetnek ajánlunk fel, az ötletgazda – 2009-ben volt az első -, Horváth Levente számolt vissza, majd a rengeteg kabala beborította a pályát. 

A kis tajvani testvérpár, Yaya és húga végezte el a kezdődobást, a már Ausztráliában élő testvérpár nagy szurkolónk a családjával, így nem volt kérdés, hogy a kilencedik születésnapját éppen ma ünneplő kisfiú passzolhasson a meccsen először.

A lelátón ott ültek a kövegyiek, akiket csapatbuszunk hozott el a meccsre, de az SZTE Gyakorló Általános Iskola tanulói, vagy éppen az algyői kézilabdázók is nagy lelkesedéssel szurkoltak a #kékeknek. Jó volt ennyi gyermeket a lelátón látni, éppen ezért nagyon különleges hangulata volt a meccsnek. A keretbe Mikler Roland, Bánhidi Bence, Borut Mackovsek és Mario Sostaric nem került be, míg a fiatalok közül Rea Barnabás és Fekete Gellért is szerepet kapott. 

Jól kezdtünk, pillanatok alatt megléptünk a Budakalász ellen, 5-2-re is vezettünk, így jött is a taps a lelátóról. A Budakalász viszont nem hagyta magát, előbb egyenlítettek, majd a vezetést is átvették. Ez felébresztett bennünket, előbb egyenlítettünk, majd ismét nálunk volt az előny. Gleb Kalaras beállóból volt eredményes, de szilágyi Benjámin is rendre a kapuba talált, így a félidőben magabiztosan vezettünk.

A félidőben először átadtuk a „Kék-fehér csokigyűjtés” édességeit az Ágota képviselőinek, majd a rajzpályázat eredményhirdetését is megtartottuk. Ismét játszottunk, a Nagy dobás játékon most sem sikerült elvinni a fődíjat, a 100 ezer forintot. 

Nagy Martin védésekkel, Bodó Ricsi és Imanol Garciandía pedig gólokkal járult hozzá ahhoz, hogy egyre nagyobb legyen a távolság a két csapat között. Nem vettünk vissza a tempóból, így nem adtunk esélyt a Budakalásznak. A hajrában jöttek a fiatalok, és ami igazán nagy büszkeség, hogy volt olyan időszak, amikor négy szegedi születésű (Nagy, Szilágyi, Rea, Fekete) játékos is a pályán volt, és Fekete Gellért és Rea Barnabás is gólt szerzett, sőt, utóbbi nevéhez az év utolsó gólja fűződik. 

Az utolsó percben állva tapsol a PICK Aréna közönsége, magabiztos győzelemml búcsúztunk 2023-tól. 

Csapatunk most pihenőre tér, igaz, többen az országuk válogatottjával megkezdik az Európa-bajnokságra a felkészülést, így csak néhány játékosunknak jön el a téli szünet. A felkészülést január 8-án kezdjük majd el. 

Szombaton délelőtt 10 órától 11 óráig a szegedi Auchan Áruházban Szita Zoltán, Szilágyi Benjámin és Emil Imsgard állateledelt gyűjt a Beagle fajtamentésnek, így velük találkozhatnak a szurkolóink. 

Kárpáti Krisztián: – Jó darabig erőn felül teljesített a Budakalász, amihez gratulálok a vendégeknek. Nem volt könnyű felvenni a mérkőzés hőfokát több hiányzó nélkül. Ennél azért eggyel magasabb színvonalon kellett volna kézilabdáznunk, ma is kétarcú volt a csapat. Többet hibáztunk, mint amire számítottunk. Szép pillanat volt a klubunk életében, hogy az utolsó percekben négy szegedi születésű játékos volt egyszerre a pályán.

A Szeged TV szombaton 16.15-től felvételről leadja a mérkőzést. 

Közzétéve: 2023.12.08.

TOVÁBBI HÍREK

2024
05/15
Gyászol a #HandballFamily: elhunyt Barok István

70 éves korában elhunyt egykori játékosunk, utánpótlásedzőnk, majd sajtósunk, Barok István.

2024
05/13
Jegyvásárlás a veszprémi bajnoki döntőre

Május 24-én (péntek) Veszprémben 20 órakor vívjuk a K&H férfi kézilabda liga döntőjének első mérkőzését. Jegyinformációk a veszprémi találkozóra.

AZ ÖSSZES HÍR